Editörler : cihan27E.Kayı Han
20 Şubat 2024 20:48

Daha once Kadrolu memur olup istifa ettikten sonra yeni kurumda adaylik hk

Herhangi bir kurumda memur olarak adaylığı başarıyla bitirip asaleti alanlar istifa edip yenuden KPSS ile atandığında tekrar aday memur mu olur yoksa asaleti tasdik edilmiş şekilde işe mi başlar? Hiçbiryerde olmayan bu bilgiyi aydınlatabilir misiniz?

20 Şubat 2024 20:53

Öncelikle kadroludan kadroluya geçişlerde istifa sonrası 6 ay bekleme süresi vardır. Bu bekleme süresini yerine getirip tekrar kadrolu atandığınızda önceden asil memur olmanızın hiçbir hükmü yoktur.tekrar aday memur olarak başlarsınız şayet 2.kere kadrolu atandıysanız.ancak önceki çalışma sürenizi kadrolu atandığınız için saydırıp işe girer girmez 20 gün izin hakkınız olur.

capelloo
Memur
20 Şubat 2024 23:25

Cok tesekkur ederim hocam bi baska sorum

daha once derecem mesela 7/1 idi yeni kurumda asalet tasdiklendikten sonra 9/1 den mi basliyorum yoksa onceki hizmet surelerimi saydirip 7/1 den mi basliyorum

nasilolacakbuisler, 1 yıl önce
Öncelikle kadroludan kadroluya geçişlerde istifa sonrası 6 ay bekleme süresi vardır. Bu bekleme süresini yerine getirip tekrar kadrolu atandığınızda önceden asil memur olmanızın hiçbir hükmü yoktur.tekrar aday memur olarak başlarsınız şayet 2.kere kadrolu atandıysanız.ancak önceki çalışma sürenizi kadrolu atandığınız için saydırıp işe girer girmez 20 gün izin hakkınız olur.
21 Şubat 2024 02:51

İlk girişte 9/1 olarak başlarsınız 2-3 hafta içinde önceki hizmetleriniz onaylanır ve 7/1 e düşersiniz.atandığınız kurumun hızına bağlı.
capelloo, 1 yıl önce

Cok tesekkur ederim hocam bi baska sorum

daha once derecem mesela 7/1 idi yeni kurumda asalet tasdiklendikten sonra 9/1 den mi basliyorum yoksa onceki hizmet surelerimi saydirip 7/1 den mi basliyorum

capelloo
Memur
21 Şubat 2024 07:46

Son olarak hocam

bildiginiz uzere 657 sayili kanunda memuriyetten iki defadan fazla istifa edince bi daha memuriyete donememe ibaresi var. Bu ibaredeki iki defadan fazla olma kismi kpss ile atanmayi da kapsiyo mu yoksa adam istifa etmistir kpss puani yoktur dilekceyle geri donme talebinde bulunmustur bunlari mi kapsiyo mu bilginiz var mi acaba bu konuda da

İlk girişte 9/1 olarak başlarsınız 2-3 hafta içinde önceki hizmetleriniz onaylanır ve 7/1 e düşersiniz.atandığınız kurumun hızına bağlı.

muh83
Aday Memur
21 Şubat 2024 09:15

Daha önce adaylığı tamamlayıp istifa ettikten sonra geri dönersen tekrar aday memur olmazsın, asil memur olarak göreve başlarsın.

Turk Kahvesi
Aday Memur
21 Şubat 2024 09:17

KPSS ile atanmada bu sınır geçerli değil.

capelloo, 1 yıl önce

Son olarak hocam

bildiginiz uzere 657 sayili kanunda memuriyetten iki defadan fazla istifa edince bi daha memuriyete donememe ibaresi var. Bu ibaredeki iki defadan fazla olma kismi kpss ile atanmayi da kapsiyo mu yoksa adam istifa etmistir kpss puani yoktur dilekceyle geri donme talebinde bulunmustur bunlari mi kapsiyo mu bilginiz var mi acaba bu konuda da

capelloo
Memur
21 Şubat 2024 09:49

Geri donme ayni kuruma degil ama hocam farkli kurum yine de bu soylediginiz gecerli mi cunku yasal dayanak lazim bana konu hakkinda tekrar aday memurluk malum bosu bosuna zaman kaybi

muh83, 1 yıl önce

Daha önce adaylığı tamamlayıp istifa ettikten sonra geri dönersen tekrar aday memur olmazsın, asil memur olarak göreve başlarsın.

capelloo
Memur
21 Şubat 2024 09:50

Kesin bilgi yani dimi hocam daha once basiniza falan mi geldi yada ordan mi biliyosunuz

Turk Kahvesi, 1 yıl önce

KPSS ile atanmada bu sınır geçerli değil.

muh83
Aday Memur
21 Şubat 2024 10:13

https://personeldb.ege.edu.tr/files/personeldb/icerik/_thumbs/dpb_gorusler/5a.pdf

şöyle bir devlet personel görüşü var. asaleti tasdik edildikten sonra istifayı geç mahkeme kararı ile ataması iptal edilen biri için ileride tekrar atandığında "Yukarıda yer verilen yargı kararları çerçevesinde, halen Bakanlığınızda görev yapmakta olan ilgilinin; Danıştayın 20/04/2012 tarihli bozma kararına kadar 657 sayılı Kanun kapsamında Devlet memurluğu statüsünde geçen süreler nedeniyle elde ettiği kişisel kazanımlarının korunması gerektiği gözönünde bulundurularak, yeniden adaylığa tabi tutulmasına gerek bulunmadığı mütalaa edilmektedir." deniyor. buradan yola çıkarsak istifa sonrası da aynı durum olmalı.

capelloo, 1 yıl önce

Geri donme ayni kuruma degil ama hocam farkli kurum yine de bu soylediginiz gecerli mi cunku yasal dayanak lazim bana konu hakkinda tekrar aday memurluk malum bosu bosuna zaman kaybi

21 Şubat 2024 11:27

Onu bende çok araştırdım ancak hiçbir yerde hiçbir şekilde net cevap yok maalesef.ancak yorumum şudur.kpss ile yeniden atanmayı kapsasa dahi zaten kurumların çoğu %99 ihtimalle sözleşmeli aldığı için sözleşmeli girip 3+1 e tabi olursun.sözleşmelide istifa sınırı yok çünkü.
capelloo, 1 yıl önce

Son olarak hocam

capelloo
Memur
21 Şubat 2024 12:20

Hocam benim yorumum da sizle ayni sekilde. Bi de bu iki defadan fazla istifa edince memuriyete yeniden atanmaya engel olan ne acaba yeni kuruma ataninca orda sigorta girisi yapilirken mi sistem izin vermiyo mesela sonucta istifa edince kpss puaniyla sifirdan ilk atama sayilmasi lazim

Onu bende çok araştırdım ancak hiçbir yerde hiçbir şekilde net cevap yok maalesef.ancak yorumum şudur.kpss ile yeniden atanmayı kapsasa dahi zaten kurumların çoğu %99 ihtimalle sözleşmeli aldığı için sözleşmeli girip 3+1 e tabi olursun.sözleşmelide istifa sınırı yok çünkü.
21 Şubat 2024 12:41

Hocam dediğim gibi kanunda bu net olarak yazmıyor.ancak kanuna kpss ile ilgili bir dayatma koyacaklarını düşünmüyorum.orada yazanın istifa sonrası dilekçe ile dönüşe bir sınır koyduğunu düşünüyorum.yine de dediğimin aksi olursa sözleşmeli girip 3+1 e tabi olursun en en kötü ihtimal.sözleşmeli olmanın kadrolu olmaya göre avantajı da var.emekli maaşın ve emekli ikramiyen kadrolu memurun ki kadar kuşa dönmez emekli sandığına bağlı olmadığın için.bende zamanında kadrodan istifa edip sözleşmeliye geçtim.bana kalsa sözleşmeliden devam etmek isterdim ama zorunlu olarak kadroya aldılar.
capelloo, 1 yıl önce

Hocam benim yorumum da sizle ayni sekilde. Bi de bu iki defadan fazla istifa edince memuriyete yeniden atanmaya engel olan ne acaba yeni kuruma ataninca orda sigorta girisi yapilirken mi sistem izin vermiyo mesela sonucta istifa edince kpss puaniyla sifirdan ilk atama sayilmasi lazim

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi