Editörler : swat3410
21 Şubat 2024 03:31

Meslekte beni neler bekliyor

lisans mezunu 1. senesini yeni doldurmuş 1. bölgede çalışan bir çevikçiyim sicilli abilerden beni ileride bekleyen hayatı(şarkta beni ne bekliyor) şubeleri vs. özetleyebilir misiniz aşağı yukarı aynıdır çoğu kişide diye düşünüyorum

Asteroskoni
Memur
21 Şubat 2024 06:50

5-6 sene Çevik'te çalışırsın dostum. Sonra kadroya çıkarırlar, sudan çıkmış balığa dönersin. Polis Merkezinde çalışırsan 2-3 senede işi öğrenirsin. Yazışma, mukayyitlik v.b. konularda kendini geliştirirsen Şubelere geçebilirsin. Yok ben nöbet tutarım, ekipte takılırım dersen iş genelde stabil gider. Tabi torpilin varsa işler değişir. :)

ColmanınBandanası
Aday Memur
21 Şubat 2024 08:39

pma iş öğrenir ancak şube falan hikaye eskidendi o işler
Asteroskoni, 1 yıl önce

5-6 sene Çevik'te çalışırsın dostum. Sonra kadroya çıkarırlar, sudan çıkmış balığa dönersin. Polis Merkezinde çalışırsan 2-3 senede işi öğrenirsin. Yazışma, mukayyitlik v.b. konularda kendini geliştirirsen Şubelere geçebilirsin. Yok ben nöbet tutarım, ekipte takılırım dersen iş genelde stabil gider. Tabi torpilin varsa işler değişir. :)

Gydm
Müsteşar
21 Şubat 2024 08:54

çok saçma kariyer yapmak falan ... böyle bir alan yok imkan yok .. kariyer ne demek.... mesla bilgisayarın B sinden anlamayan adam siber suçlarda ve bilgisayar ve muharebe tamirinde çalışıyorsa ortada bir kariyere göre atama göremiyorum. kendini geliştirip seni bulurlar değil senin kendini geliştirmeden bulman lazım TORPİLİ sonra yavaş yavaş öğrenirsin ... öğrendiğini öğretmezsin olur biter ... çok bir beklenti içinde ve şura buraya geçsem diye beklenti içinde olma sıfır beklentiyle öyle herele gürele devam işte ... gel git .... bilmemek en büyük avantaj salağa yatma güzel bir taktik bilmiyorum görmedim duymadım neee şiarın olmalı....

AsayişBüro
Aday Memur
21 Şubat 2024 10:14

ne kariyeri kardeşim. ayın 15 inde maaşın yatıyorsa, çalıştığın birimde (fark etmez) kafan rahatsa tamamdır. bu meslekten beklentin çok olmasın. az beklenti çok mutluluk.

shuparasutcu
Aday Memur
21 Şubat 2024 10:26

kariyer dediğim ceo ne zaman olurum diye sormuyorum meslek hayatı nasıl olur onu soruyorum yoksa 1 sene oldu az çok anladım neyin ne olduğunu. Ayrıca yazmayı unutmuşum bu meslek hayatı 0 torpille nasıl olur asıl merak ettiğim o. Memur akraba bile yok yekten geldim
21 Şubat 2024 10:55

Sağlığına dikkat et çünkü en büyük hazinen. Uyku, spor, arkadaşlık ilişkilerini düzene koy. Gerisi bir şekilde olur. Herşeyden önemlisi evli değilsen hayat arkadaşını iyi seçmeye çalış. Eğer çalışan biri ile evlaneceksen vardiyalı çalışmaması sizin için daha iyi olur. Mutlaka tasarruf ve yatırım yapmayı önemse, su akarken testiyi doldur. Ailen ile aranı hep iyi tutmaya çalış, çünkü başına bir şey geldiğinde ilk başucunda belirecekler onlar olur. Allah yardımcın olsun...
shuparasutcu, 1 yıl önce
kariyer dediğim ceo ne zaman olurum diye sormuyorum meslek hayatı nasıl olur onu soruyorum yoksa 1 sene oldu az çok anladım neyin ne olduğunu. Ayrıca yazmayı unutmuşum bu meslek hayatı 0 torpille nasıl olur asıl merak ettiğim o. Memur akraba bile yok yekten geldim

shuparasutcu
Aday Memur
21 Şubat 2024 11:25

abi şu dediklerin zaten hayatın şifresi çok güzel özetlemişsin :D teşekkür ederim.
Kurtarıcılar, 1 yıl önce
Sağlığına dikkat et çünkü en büyük hazinen. Uyku, spor, arkadaşlık ilişkilerini düzene koy. Gerisi bir şekilde olur. Herşeyden önemlisi evli değilsen hayat arkadaşını iyi seçmeye çalış. Eğer çalışan biri ile evlaneceksen vardiyalı çalışmaması sizin için daha iyi olur. Mutlaka tasarruf ve yatırım yapmayı önemse, su akarken testiyi doldur. Ailen ile aranı hep iyi tutmaya çalış, çünkü başına bir şey geldiğinde ilk başucunda belirecekler onlar olur. Allah yardımcın olsun...

Rıfkıpolis
Kapalı
21 Şubat 2024 11:28

Meslektaşımız herseyi güzelce açıklamış bunları uygula hayatında mesleğin de kafan hep rahat olur

Kurtarıcılar, 1 yıl önce

Demir355
Şef
21 Şubat 2024 12:27

bence karakol harici nerde çalışırsan çalış iyidir.

sancak bayrak
Daire Başkanı
21 Şubat 2024 12:35

Meslekte Torplin yoksa önceliğin ilerisi için bomba imh uzmanı kursuna gitmek olsun,oraya gidemezsen özel harekat kursuna git.bir çok artıları var.ilerde bana hak verirsin.

birbilinmez
Aday Memur
21 Şubat 2024 13:01

sesli güldüm CEO cevabına İşin gücün rast gelsin inşallah kardeşim benim
shuparasutcu, 1 yıl önce
21 Şubat 2024 13:07

Kankam gelecegine yatirim yap birikim yap . memleketinin en ucra yerinden arsa al , 1+1 ev al , hisse biriktir. meslekte zaman bi sekilde geçiyor

dryddddddd
Memur
21 Şubat 2024 18:11

ilk aylar idealist polislik düşünürsün daha sonra 6 ayda idealist duygular yok olmaya başlar 2.senede ise işten kaçmanın yollarını ararsın 3.sene meslekten kurtulmanın yolunu ararsın 4.sene baktın olmuyor işkence emekli olana kadar devam eder

TronNiel
Memur
21 Şubat 2024 21:19

Sevgili kardeşim sen yazılanlara bakma meslekte 6. Yilim, hiç ama hiçbir torpilim yok ,herkesin torpilli yer dedigi subede basladim mulakat ile gectim, mülakat dediğin 4-5 soru sifir memura ne sorulabilir ki, inanılmaz zorlandım f klavye kullanmayı dahi bilmiyordum, onu geçtim araç kullanmayı bile meslekte öğrendim, sonrasinda branş ile ilgili bircok teknik kursa gittim, bransida aldim, kendimi de geliştirdiğimi düşünüyorum, zaten polislikten önce de spor müzik tiyatro gibi hobilerim vardı buda kendimi ifade etmemde zorlanmamami sagladi, insanların torpil dediğine bakma bulunduğum ilçede kom olsun narkotik olsun deli gibi adam arıyorlar ve hiç kimse geçmek istemiyor, torpil denilen şubelerin zamanında fetoden ihrac edilenler ekmegini yemis, 25 er taltif havalarda ucmus, şu an bulunduğum şubede de herkes karakola hassasa bölge trafiğe gitmek istiyor, sakın burada sürekli torpil torpil diye yazanlara inanma, bizzat ben olayın içindeyim en ufak bir torpilim yok, kariyerden kastın önemli denilen şubelerde çalışmaksa elbet birgun gecersin,

Bytraffic
Aday Memur
21 Şubat 2024 21:34

Bencede işini yap gerisi boşver. sağlık başta ailen gerisi vız

Karam1453
Memur
21 Şubat 2024 23:10

Sana memleketin doğusunda en ücra ilindeki bir karakoldan yazıyorum kardeşim;kafanı ferah tut gerisine fazla takılma bu meslekte.Umursamaz ol demiyorum ama kendini de çok zorlama.Bir süre sonra düşüncelerin değişecek ve sende düzene uyup robotlaşacaksın.Kafana kepinden başka şey takma Allaha emanetsin

22 Şubat 2024 00:13

kardeş güzel yazmışsın da, yazdığın birkaç nokta dikkatimi çekti. daha mesleğinin 6. yılında birçok kursa gidip kendini geliştirdiğini ve şubelere geçtiğini, şubelerin harıl harıl adam aradığını yazmışsın. bu dediklerine hiç katılmıyorum be kardeşim. ben mesleğimin 30 yılındayım. daha bugüne kadar özel harekat ve bomba imha kursu dışında bir kurs müracaat teklifi ve yazısı gelmedi önüme. belki merkez emniyete geliyordu ama biz kenar karakolu olduğumuz için bize ulaşamıyordu bu yazılar muhtemelen. ömrüm tamamen karakol - ekipler- koruma üçgeni içinde geçti.Bizim zamanımızda, öyle şubelerden kimse de çıkmak istemiyordu. zaten oralarda istemeyeni bir gün tutmazlar. millet karakoldan oralara geçmek için araya ne adamlar koyuyordu.ya dayısı olan veya mukayyitlik gibi özel yeteneği olup şubede referans tanıdığı olanlar ancak geçebiliyordu .
TronNiel, 1 yıl önce

Sevgili kardeşim sen yazılanlara bakma meslekte 6. Yilim, hiç ama hiçbir torpilim yok ,herkesin torpilli yer dedigi subede basladim mulakat ile gectim, mülakat dediğin 4-5 soru sifir memura ne sorulabilir ki, inanılmaz zorlandım f klavye kullanmayı dahi bilmiyordum, onu geçtim araç kullanmayı bile meslekte öğrendim, sonrasinda branş ile ilgili bircok teknik kursa gittim, bransida aldim, kendimi de geliştirdiğimi düşünüyorum, zaten polislikten önce de spor müzik tiyatro gibi hobilerim vardı buda kendimi ifade etmemde zorlanmamami sagladi, insanların torpil dediğine bakma bulunduğum ilçede kom olsun narkotik olsun deli gibi adam arıyorlar ve hiç kimse geçmek istemiyor, torpil denilen şubelerin zamanında fetoden ihrac edilenler ekmegini yemis, 25 er taltif havalarda ucmus, şu an bulunduğum şubede de herkes karakola hassasa bölge trafiğe gitmek istiyor, sakın burada sürekli torpil torpil diye yazanlara inanma, bizzat ben olayın içindeyim en ufak bir torpilim yok, kariyerden kastın önemli denilen şubelerde çalışmaksa elbet birgun gecersin,

TronNiel
Memur
22 Şubat 2024 00:43

Bransi aldiktan sonra 3 ayda bir subeye kurs geliyor, eski abilerimiz rahatim bozulmasin yollugu gec aliyoruz, aileden uzak kaliyoruz diyerek tum kurslari alt devrelere yaziyorlar, kurslar Ankarada oluyor, 3 tane adam arastirilip daha 3 gun once mulakata cagiriliyor, 3 ude calismak istemedigini soyluyor abi, dilekce yazip cikmak isteyenler il disina gonderilmekle korkutuluyor, dedigim gibi abi senin zamaninda en iyi yerlerdi bu subelerden gelen taltifle insanlar ev araba aliyormus, su an agir calisma sarltari var, bu dediklerim istihbarat, kom ve narkotik subeleri icin gecerli, hickimse calismak istemiyor yeni memurlari haric tutuyorum tabiki onlar su anda gozunde buyutuyor, benim subeye girisimde tamamen sans su an yeni memur almiyorlar, mesela sen sef 12-36 calisiyorsun dinlendigin gun kimse seni aramiyor, bizim subelerde izinle gunde tefon kapatmak yasak, haftada 1-2 gun sabah 6 da aramaya gidersin, ustune ustluk asiri bir is baskisi var, insanlar gunde bikac anonsa giderim en azindan baski yemem diyor

hurgenerall, 1 yıl önce
kardeş güzel yazmışsın da, yazdığın birkaç nokta dikkatimi çekti. daha mesleğinin 6. yılında birçok kursa gidip kendini geliştirdiğini ve şubelere geçtiğini, şubelerin harıl harıl adam aradığını yazmışsın. bu dediklerine hiç katılmıyorum be kardeşim. ben mesleğimin 30 yılındayım. daha bugüne kadar özel harekat ve bomba imha kursu dışında bir kurs müracaat teklifi ve yazısı gelmedi önüme. belki merkez emniyete geliyordu ama biz kenar karakolu olduğumuz için bize ulaşamıyordu bu yazılar muhtemelen. ömrüm tamamen karakol - ekipler- koruma üçgeni içinde geçti.Bizim zamanımızda, öyle şubelerden kimse de çıkmak istemiyordu. zaten oralarda istemeyeni bir gün tutmazlar. millet karakoldan oralara geçmek için araya ne adamlar koyuyordu.ya dayısı olan veya mukayyitlik gibi özel yeteneği olup şubede referans tanıdığı olanlar ancak geçebiliyordu .

TronNiel
Memur
22 Şubat 2024 00:48

Sef boktan bir cimer ihbarina 24 saat esasina gore arabada uyuyup bekleme yapan istohbaratci gordum, orgut dosyalarini saymiyorum, narkotigin zaten isi gece, kurs geldi derken kadroda kurs gelmesini kastetmedim, bu birimlerde bransi aldiktan sonra rahat birakmoyorlar surekli kursa cagiriyorlar demek istedim

hurgenerall, 1 yıl önce

ismirlim355
Yasaklı
22 Şubat 2024 03:46

kendini geliştirmeyi falan düşünme izin dilekçeni yazmasını öğren yeter polneti kurslarla dolu bi abin olarak söylüyorum. kursmuş branşmış hikaye kınayla esrarı ayıramayan naekotikçide gördüm tozun 300 metreden kokusunu alan karakolcuda gördüm garip bi şekilde iş bilen adamları bildikleri yerde çalıştırmıyorlsr. şubenin gecesi gündüzü yok diye ağlayanlara bakmayın kimse ağlamak için bi yerde çalışmaya çalışmaz
Toplam 21 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi