Editörler : E.Kayı Han
21 Şubat 2024 10:32

Astsubay bölüm ve branşları

Mesleki zorluk, ne iş yapar, kuvvet ve branşlar hakkındaki düşüncelerinizi ve bilgilerinizi paylaşır mısınız?

Deniz kuv. Piyade

Kara kuv. Personel

Hava kuv. Muhabere telefon santrali ve yer altı kablo

Kara kuv. Havacılık/İkmal

Kara kuv. Tank

Deniz kuv. Porsun ( sahil güvenliğe geçiş hakkı var mı?)

Kara kuv. Piyade ( komando)

EÇK87
Memur
21 Şubat 2024 11:45

Merhaba. Sorduğunuz soruyla alakalı sayfalarca yorum yazılabilir. Kısacası bir jandarma olarak söyleyebilirim ki en zorlu şartlarda Piyade (KKK) çalışır. Tercih yapacaksanız HAVA-DENİZ şeklinde başlayabilirsiniz.

kvfox
Şef
21 Şubat 2024 14:41

En gzli Deniz piyade mis gibi zorluk yok çaba yok dağ tepe yok onu seç başka yere geçme derim

carriem8
Aday Memur
23 Şubat 2024 17:55

hocam hava için ne dersiniz ?

kvfox, 1 yıl önce
En gzli Deniz piyade mis gibi zorluk yok çaba yok dağ tepe yok onu seç başka yere geçme derim

ornetorenk
Şube Müdürü
23 Şubat 2024 18:14

Deniz Piyade'nin ne iş yaptığından haberiniz yok sanırım. Kara Piyade'nin yaptığı tüm harekatları icra edebilecek, üzerine amfibi harekat icra edebilecek eğitim alırlar. Ayrıca yıllardır Kara Kuvvetlerine destek amacıyla güneydoğu ve sınır ötesi bölgelerinde de görev yapmaktadırlar. Bilmediğiniz konularda insanlara yanlış bilgi vermeyiniz.

kvfox, 1 yıl önce

kvfox
Şef
23 Şubat 2024 18:29

bende deniz piyadeyim hocam bilmediğim konu değil buraya gelip o bölüm bu bölüm ne iş yapar sorulmaz mantıklı cvp vermemi de beklemesin kimse
ornetorenk, 1 yıl önce

Deniz Piyade'nin ne iş yaptığından haberiniz yok sanırım. Kara Piyade'nin yaptığı tüm harekatları icra edebilecek, üzerine amfibi harekat icra edebilecek eğitim alırlar. Ayrıca yıllardır Kara Kuvvetlerine destek amacıyla güneydoğu ve sınır ötesi bölgelerinde de görev yapmaktadırlar. Bilmediğiniz konularda insanlara yanlış bilgi vermeyiniz.

ornetorenk
Şube Müdürü
23 Şubat 2024 18:36

Haklısın o zaman, iyi görevler :)

kvfox, 1 yıl önce
bende deniz piyadeyim hocam bilmediğim konu değil buraya gelip o bölüm bu bölüm ne iş yapar sorulmaz mantıklı cvp vermemi de beklemesin kimse

crixus7
Aday Memur
24 Şubat 2024 01:04

Deniz kuv. Porsundan sahil güvenliğe geçiş hakkı var mı bilginiz var mı?

ornetorenk, 1 yıl önce

ornetorenk
Şube Müdürü
24 Şubat 2024 09:16

Deniz Kuvvetlerinden Sahil Güvenlik'e geçiş imkanı bulunmuyor.

crixus7, 1 yıl önce

Deniz kuv. Porsundan sahil güvenliğe geçiş hakkı var mı bilginiz var mı?

crixus7
Aday Memur
26 Şubat 2024 16:35

Bir sorum daha var size, benim askerlik yerim belli oldu er komando çıktı, askerlik görevimi yerine getirip bitirdiğimde, acılan başvurularda tercihlerime etkisi olacak mı ? Örneğin şuan Deniz kuv. Başvuru yapabildim fakat askerliğimi komando olarak yaptığım için deniz kuv. Vs. Başvuru yapamazsınız gibi bir durum söz konusu olur mu cevaplarsanız çok teşekkür ederim.

ornetorenk, 1 yıl önce

Deniz Kuvvetlerinden Sahil Güvenlik'e geçiş imkanı bulunmuyor.

ornetorenk
Şube Müdürü
26 Şubat 2024 16:56

Askerliğinizi komando er olarak yaparsanız Dz.K.K.lığına porsun sınıfına başvurmaya etkisi olmaz ancak Deniz Piyade için olumlu tercih sebebi sayılır.

crixus7, 1 yıl önce

Bir sorum daha var size, benim askerlik yerim belli oldu er komando çıktı, askerlik görevimi yerine getirip bitirdiğimde, acılan başvurularda tercihlerime etkisi olacak mı ? Örneğin şuan Deniz kuv. Başvuru yapabildim fakat askerliğimi komando olarak yaptığım için deniz kuv. Vs. Başvuru yapamazsınız gibi bir durum söz konusu olur mu cevaplarsanız çok teşekkür ederim.

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi