Editörler : E.Kayı Han
21 Şubat 2024 14:21

A grubu kariyer uzmanlığından B grubu idari kadroya geçiş; aile birleşimi amaçlı

Herkese merhaba,

A grubu kariyer uzmanıyım eşim Taşra'da bir ile öğretim görevlisi olarak atandı. Ben de o da çakılı kadro olmuş oluyoruz. Bu konuda merkez kariyer uzmanı iken taşradaki bir ile geçme konusunda yapabileceklerim nelerdir? Bilgisi, tecrübesi ya da yorumu olan var mıdır? A grubu merkez uzmanlığımdan feragat etmeye de razıyım, B grubu düz memur sıfatı ile de taşrada çalışmayı kabul edebilirim. Benzeri durum yaşayan ya da bilgisi olan varsa yazabilirse çok mutlu olurum. Görevlendirme ile geçiş yapabilirsin orada bir Kuruma deniyor ancak görevlendirme geçici bir çözüm olacağı için ileride görevlendirme iptali gibi bir durum yaşamaktan da korkuyorum.

25 Şubat 2024 00:48

Ben de benzer bir durum yaşıyorum. Bu durumu çözmenin usulü nedir bilen var mıdır?

ExpertE
Genel Müdür
28 Şubat 2024 23:14

Kurumunuzun taşra teşkilatı varsa onaylarlarsa düz memur geçebilirsiniz

benjamin176
Memur
26 Mayıs 2024 18:21

Bu durumu ben de merak ediyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığı merkez uzmanlığından taşra uzmanlığına ya da b grubu bir kadroya geçmeyi düşünüyorum sırf aileme daha yakın bir yere gitmek için. Zaten seyyanen zam, herkese eşit promosyon ödemesi gibi popülist politikalar yüzünden eskisi kadar esprisi de kalmadı merkez uzmanliginin. Konuyla ilgili bilgisi olan bir arkadaş burada yorumlarını paylaşırsa sevinirim.

gaz maskesi
Aday Memur
27 Mayıs 2024 19:44

taşrada teşkilatı olan bir kurumdaysanız personel dairesi ile görüşerek durumunuza ilişkin bir dilekçe ile tayin talebinde bulunabilirsiniz. boş kadro vb. durumlara göre müdür veya müdür yrd. pozisyonunda veya başka çare bulunamadığında memur kadrosunda tayin olabilmek mümkündür

ExpertE
Genel Müdür
30 Mayıs 2024 12:44

Taşra'da merkez uzm/müf çalıştırmıyor maalesef çoğu bakanlık. Düz memur olarak geçme talebinizi ise boş kadro varsa kabul edebiliyorlar. Daha sonra varsa lisansınıza göre avuaktlık mühendislik vb. görevde yükselmelerle edinmeniz mümkün.

benjamin176, 11 ay önce

Bu durumu ben de merak ediyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığı merkez uzmanlığından taşra uzmanlığına ya da b grubu bir kadroya geçmeyi düşünüyorum sırf aileme daha yakın bir yere gitmek için. Zaten seyyanen zam, herkese eşit promosyon ödemesi gibi popülist politikalar yüzünden eskisi kadar esprisi de kalmadı merkez uzmanliginin. Konuyla ilgili bilgisi olan bir arkadaş burada yorumlarını paylaşırsa sevinirim.

benjamin176
Memur
01 Haziran 2024 16:33

Sağolun hocam. Önce uzmanlık veya şube müdürlüğü, en olmadı düz memurluk şeklinde zorlamayı düşünüyorum şansımı.

ExpertE, 11 ay önce

Taşra'da merkez uzm/müf çalıştırmıyor maalesef çoğu bakanlık. Düz memur olarak geçme talebinizi ise boş kadro varsa kabul edebiliyorlar. Daha sonra varsa lisansınıza göre avuaktlık mühendislik vb. görevde yükselmelerle edinmeniz mümkün.

ExpertE
Genel Müdür
02 Haziran 2024 00:14

Yine de sadece maddi sıkıntınız olmayacak ise ve evliliğinize çok güveniyorsanız bu yolu seçin. Bunu seçen iki arkadaşım oldu birine kayınpederi ev ve araç aldı görevde yükselme ile de avukat oldu zaten kariyer grupları ike vekaleti osu busu fark kalmadı ondan diyorum her yerde iyileştirme alması zorunlu bir grup merkez kariyer uzman ve müfettişler umarım birileri ele alır bunu. B grubuna geçemeyecek derecede düşündürücü bir makas aralığı uçurum olmalı 3-5-10binler değil yani fark en az bir asgari ücret kadar olmalı ve aşağı inmemeli. Her neyse diğer arkadaş 7-8 ay sonra boşandı taşra için gittiği eşi merkeze gelerek başka bir kariyer meslek personeli ile evlendi ve şuan kendisi çocuğunun velayeti ve düşmüş maaşı/statüsü ile baş başa. Kurumuna başvuru yaptı reddedildi uzmanlığını alırsa değerlendirilebilir demişler ama yardımcılık döneminde geçtiğinden nazara alınmadı, üzücü bir durum oldu.

benjamin176, 11 ay önce

Sağolun hocam. Önce uzmanlık veya şube müdürlüğü, en olmadı düz memurluk şeklinde zorlamayı düşünüyorum şansımı.

benjamin176
Memur
02 Haziran 2024 09:34

Ben zaten şu an bekarım hocam. Annem ve babam geçmeyi düşündüğüm taşra bölgesinde (Ege tarafı). Orada az biraz bağ bahçemiz de var, zaten bir amacım da az da olsa toprağımızla da ilgilenebilmek. Memuriyetten ziyade tarımda, yani üretimde gelecek var diye düşünüyorum. Maaşlı çalışma popülist politikalar yüzünden daha da dibe batmaya mahkum. Zaten ülkede çok fazla emekli varken bir de eyt gibi bir garabet sayesinde 2 çalışana 1 emekli düştüğü için, mecburen çalışanın primlerini ve vergisini yüksek tutacaklar ki emekli maaşları karşılanabilsin. Seçime doğru da yine bir iki seyyanen zam ve vergi dilimlerinde ayarlamayla kariyer meslek grupları ile düz memur kadroları arasındaki maaş farkının daha da eriyeceğini bekliyorum. Yani bırakın makası açmayı, bence daha da daralacak. Memurlar.net dahil, memur platformları ve sendikalar da zaten seyyanen de seyyanen(bu seyyanen lafını da ilk kim çıkardıysa ...) diye sanki iyi bir şeymiş gibi herkese eşit zam, eşit ikramiye, eşit kira yardımı vs propagandası yapıyorlar. Sorsan en büyük komünizm düşmanı bunlardır. Hal böyleyken, deprem sonrası aldığı göçlerle özellikle konut fiyatları, kiralar ve trafikte İstanbul standartlarına yaklaşan sevimsiz şehir Ankara'da kalmakta pek bir mantık göremiyorum kendi adıma.

ExpertE, 11 ay önce

Yine de sadece maddi sıkıntınız olmayacak ise ve evliliğinize çok güveniyorsanız bu yolu seçin. Bunu seçen iki arkadaşım oldu birine kayınpederi ev ve araç aldı görevde yükselme ile de avukat oldu zaten kariyer grupları ike vekaleti osu busu fark kalmadı ondan diyorum her yerde iyileştirme alması zorunlu bir grup merkez kariyer uzman ve müfettişler umarım birileri ele alır bunu. B grubuna geçemeyecek derecede düşündürücü bir makas aralığı uçurum olmalı 3-5-10binler değil yani fark en az bir asgari ücret kadar olmalı ve aşağı inmemeli. Her neyse diğer arkadaş 7-8 ay sonra boşandı taşra için gittiği eşi merkeze gelerek başka bir kariyer meslek personeli ile evlendi ve şuan kendisi çocuğunun velayeti ve düşmüş maaşı/statüsü ile baş başa. Kurumuna başvuru yaptı reddedildi uzmanlığını alırsa değerlendirilebilir demişler ama yardımcılık döneminde geçtiğinden nazara alınmadı, üzücü bir durum oldu.

hukukuçu.07
Aday Memur
02 Haziran 2024 09:56

Hocam eğer avukat, mühendis gibi bir ünvanınız varsa a kadro uzmanlıktan b kadro olan bu kadrolara sınavsız geçebilirsiniz diyebiliyorum. Direk düz memurluktan daha iyi olur sizin için. Maaş olarak da kariyer uzmanlıkla çok farkı yok bu kadroların.

ExpertE
Genel Müdür
03 Haziran 2024 10:47

Ne kadar üzücü ama doğru, onca emek ver dereceler yaparak kpss geç dil belgele kurum sınav listelerine gir yazılısını geç mülakatını aş tez yaz savun yeterlik yazılısına gir sözlü temsili geç bu arada tekrar dil belgele B grubu memurların uyması zorunlu mevzuatın her cümlesinde parmağın olsun denetimlerle milyonlarca kamu geliri yarat kamu zararını önle ama eşitlenmeye yakın maaş al, bunu birilerinin ele alması lazım artık gerçekten. Yardımcı dönemindeyken annemin bir arkadaşının kahkaha atarak kızının öğretmen olduğunu ek dersle yüksek aldığını şuan yazlıkta olduğunu (aylardan temmuzdu) bahsettiğini hala içim acıyarak hatırlarım. Durum değişmedi hatta öğretmenlere iyileştirme ve kariyer basamakları geldi ama merkez kariyer yerinde sayıyor. Bu mücadelede evlenen çocuğu olan eve araca girişen çocuklarını koleje gönderip iyileşme umanlar suyun üstünde zor duruyor kısmen de eksiye düşerek yaşıyorlar yazık çok yazık..

hukukuçu.07, 11 ay önce
Hocam eğer avukat, mühendis gibi bir ünvanınız varsa a kadro uzmanlıktan b kadro olan bu kadrolara sınavsız geçebilirsiniz diyebiliyorum. Direk düz memurluktan daha iyi olur sizin için. Maaş olarak da kariyer uzmanlıkla çok farkı yok bu kadroların.

ExpertE
Genel Müdür
03 Haziran 2024 10:50

Çok doğru düşünmüşsünüz yolunuz açık olsun. Memuriyet hiç olmadığı kadar düşürüldü maalesef. İlkokul mezunu ya da okul görmemiş lastikçi sanayi çırağı çiğköfteci hatta ev temizleyen ablalar (İstanbul Ankara'da günlük 2000'e yaklaştığı söyleniyor ayda 24 gün çalışsa uzm/müf yrd geçer) dahi memurları aşar pozisyona gelmiş, resmi sorumlulukları da yok istedikleri gibi de yaşıyorlar.

benjamin176, 11 ay önce

Ben zaten şu an bekarım hocam. Annem ve babam geçmeyi düşündüğüm taşra bölgesinde (Ege tarafı). Orada az biraz bağ bahçemiz de var, zaten bir amacım da az da olsa toprağımızla da ilgilenebilmek. Memuriyetten ziyade tarımda, yani üretimde gelecek var diye düşünüyorum. Maaşlı çalışma popülist politikalar yüzünden daha da dibe batmaya mahkum. Zaten ülkede çok fazla emekli varken bir de eyt gibi bir garabet sayesinde 2 çalışana 1 emekli düştüğü için, mecburen çalışanın primlerini ve vergisini yüksek tutacaklar ki emekli maaşları karşılanabilsin. Seçime doğru da yine bir iki seyyanen zam ve vergi dilimlerinde ayarlamayla kariyer meslek grupları ile düz memur kadroları arasındaki maaş farkının daha da eriyeceğini bekliyorum. Yani bırakın makası açmayı, bence daha da daralacak. Memurlar.net dahil, memur platformları ve sendikalar da zaten seyyanen de seyyanen(bu seyyanen lafını da ilk kim çıkardıysa ...) diye sanki iyi bir şeymiş gibi herkese eşit zam, eşit ikramiye, eşit kira yardımı vs propagandası yapıyorlar. Sorsan en büyük komünizm düşmanı bunlardır. Hal böyleyken, deprem sonrası aldığı göçlerle özellikle konut fiyatları, kiralar ve trafikte İstanbul standartlarına yaklaşan sevimsiz şehir Ankara'da kalmakta pek bir mantık göremiyorum kendi adıma.

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi