Editörler : gül-feşan
21 Şubat 2024 18:32

Üniversite hastanesinde çalışan sb atanabilir mi

Merhaba şuan hali hazırda üniversite hastanesinde çalışmaktayım. malumunuz sağlık bakanlığı alımı bugün başladı ve ben ösym sitesine girdiğimde tercih verebiliyorum. tercihimi yaptım ücretimi yatırdım atamam olur mu

Rifocin
Memur
21 Şubat 2024 20:08

maalesef eş durumu öğrenim durumu şartları yok ise 1 yıl ceza alırsınız atamayı yapmazlar klavuzdada yazıyor zaten

burcu9235
Aday Memur
21 Şubat 2024 20:14

Aynı unvan olunca ya da sözleşmeliden sozlesmeliye atanırken sorun oluyormus

Nirvana232
Aday Memur
21 Şubat 2024 22:57

Üniversite hastanesine çalışmaya başlayalı 8 ay oldu kadrolu değilim sözleşmeliyim. atamam hiçbir şekilde olmaz mı tercihimi yaptım çünkü

Rifocin, 1 yıl önce
maalesef eş durumu öğrenim durumu şartları yok ise 1 yıl ceza alırsınız atamayı yapmazlar klavuzdada yazıyor zaten

lDeimosl
Genel Müdür
21 Şubat 2024 23:03

Sözleşmeliden sözleşmeliye aynı ünvanda mevzuatta bahsi geçen istisnalardan değilseniz kesinlikle olmaz. Sonradan kadroya geçenlerde ise kadroya geçtikleri(sözleşmelerini tek taraflı feshettikleri) tarihin üzerinden bir yıl geçmedikçe olmaz.

Nirvana232
Aday Memur
22 Şubat 2024 00:38

Üniversite hastanesine çalışmaya başlayalı 8 ay oldu kadrolu değilim sözleşmeliyim. atamam hiçbir şekilde olmaz mı tercihimi yaptım çünkü

Rifocin, 1 yıl önce

Nirvana232
Aday Memur
22 Şubat 2024 00:44

Peki şuan tercih versem eylülde de tercihte bulunduğum ilde eğitim olarak üniversiteye başlasam atamam olur mu. şuan hali hazırda 7 aydır üniversite hastanesinde sözleşmeli olarak çalışıyorum

lDeimosl, 1 yıl önce

Sözleşmeliden sözleşmeliye aynı ünvanda mevzuatta bahsi geçen istisnalardan değilseniz kesinlikle olmaz. Sonradan kadroya geçenlerde ise kadroya geçtikleri(sözleşmelerini tek taraflı feshettikleri) tarihin üzerinden bir yıl geçmedikçe olmaz.

Rifocin
Memur
22 Şubat 2024 06:19

kadrolu olsanız olurdu ama sözleşmeli olduğunuz için kesinlikle olmaz zimmete düşmezsiniz atansanız dahi istifa ettiğiniz anda bir yıllık ceza olur ama öğrenim durumu varsa eş durumu varsa bunlara istinaden istifa ederseniz bir yıllık ceza almadan geçersiniz Sağlık Bakanlığı bünyesinde 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 45/A maddesine göre sözleşmeli personel veya 657 sayılı Kanun'un 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında veya kamu üniversite tıp fakültesi hastaneleri/sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde 657 sayılı Kanun'un 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel statüsünde çalışanlardan 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üç ve dördüncü fıkralarında belirtilen istisnalar kapsamına girmeyenlerin, bu tercih kılavuzunda belirtilen pozisyonları tercih etmemeleri gerekmektedir. Bu durumda olup da tercihte bulunanların ÖSYM tarafından yerleştirilmeleri yapılsa dahi anılan mevzuat gereği atamaları yapılmayacaktır.
Nirvana232, 1 yıl önce

lDeimosl
Genel Müdür
22 Şubat 2024 07:34

Ne alaka?

Nirvana232, 1 yıl önce

Peki şuan tercih versem eylülde de tercihte bulunduğum ilde eğitim olarak üniversiteye başlasam atamam olur mu. şuan hali hazırda 7 aydır üniversite hastanesinde sözleşmeli olarak çalışıyorum

hemsire0603
Aday Memur
22 Şubat 2024 10:10

ne demek ne alaka yönetmelik böyle
lDeimosl, 1 yıl önce

Ne alaka?

lDeimosl
Genel Müdür
22 Şubat 2024 10:35

Mevzuatta öğrenim durumu tayiniyle ilgili bir düzenleme yok. Eş ve sağlık durumu için istisna tanımlanmış. Bunun da yolu tercih yapıp ataması yapılmadıktan sonrası için değil. Kişi eş durumu nedeniyle tayin dilekçesi verecek, kurum bunu reddedecek. Dilekçenin red yazısını ilgi tutup bu nedenle sözleşmemi tek taraflı feshediyorum diye kuruma başvuracak. Tüm bu belgeler elindeyken atamaya başvuracak ve atanma hakkı kazanacak. İlgili kişinin atanmasının bir yolu yok. Kafasına göre tercih yapıp ücret de yatırmış, salt kadro işgali. Zaten klavuzda bu kişilerin yerleştirmesi yapılsa dahi ataması yapılmayacak diye açıkça yazıyor.

hemsire0603, 1 yıl önce
ne demek ne alaka yönetmelik böyle

darkkinght
Kapalı
22 Şubat 2024 10:35

branşınız ne hocam , kadroluysanız geçiş hakkınız var ama sözleşmeliden sözleşmeliye yok

22 Şubat 2024 10:42

BAŞKASININ HAKKINA GİRENLERDE BUGÜN...

Abcda
Aday Memur
23 Şubat 2024 12:25

İnsanları yanlış yönlendirmeyin üniversitede yeni kadrolu olanlar başka üniversitelere sözleşmeli atandı başladı mebe geçti 1 yıl falan hikayesi uydurma burda kanun her yerde aynıdır sağlık bakanlığına gelince 1 yıl mı oluyo bilip bilmeden konuşma sgk çıkış girişinde bile statü değişikliği yazıyor sözleşme feshi başka ayrıca herkes davasını kazandı böyle zimmete düşmeyip devlet bize hak tanımış ne sözleşme feshinden bahsediyorsun bilip bilmeden konuşma

lDeimosl, 1 yıl önce

Abcda
Aday Memur
23 Şubat 2024 12:47

Üniversite hastanesinde hemşire olup yeni kadroya geçenler nasıl oluyo da başka üniversiteye sözleşmeli hemşire olarak geçip başlıyor peki orda da şartlar aynı son 1 yıl sözleşmeli çalışmamış olmak diyor sözleşme feshinden bahsediyor aynı şekilde meb e hemşire olarak atanan başlayan var tanıdığım nasıl oluyo bu madem çok biliyorsun mevzuatı bunları da açıklasana

lDeimosl, 1 yıl önce

ode_ode
Şef
23 Şubat 2024 12:53

bir arkadaşım atandı fakat sonrasında iptal edildi. istifa ettiği için de unıversıteye de geri dönemedı.

Abcda
Aday Memur
23 Şubat 2024 12:56

Nereye atandı atananlar şuan hep çalışıyor ve neden iptal edildi sebep ne

ode_ode, 1 yıl önce

bir arkadaşım atandı fakat sonrasında iptal edildi. istifa ettiği için de unıversıteye de geri dönemedı.

Nirvana232
Aday Memur
23 Şubat 2024 20:47

Hocam şimdi ben 7 aydır üniversite hastanesinde çalışıyorum kpss tercihlerimi yaptım (sözleşmeliyim). yks sınavına da girip atamanın yapıldığı yerde üniversite okuyacağım. Bu sebeple eğitimi öne sürerek atamam yapılır mı yardımcı olabilir misiniz.

lDeimosl, 1 yıl önce

Mevzuatta öğrenim durumu tayiniyle ilgili bir düzenleme yok. Eş ve sağlık durumu için istisna tanımlanmış. Bunun da yolu tercih yapıp ataması yapılmadıktan sonrası için değil. Kişi eş durumu nedeniyle tayin dilekçesi verecek, kurum bunu reddedecek. Dilekçenin red yazısını ilgi tutup bu nedenle sözleşmemi tek taraflı feshediyorum diye kuruma başvuracak. Tüm bu belgeler elindeyken atamaya başvuracak ve atanma hakkı kazanacak. İlgili kişinin atanmasının bir yolu yok. Kafasına göre tercih yapıp ücret de yatırmış, salt kadro işgali. Zaten klavuzda bu kişilerin yerleştirmesi yapılsa dahi ataması yapılmayacak diye açıkça yazıyor.

burcu9235
Aday Memur
23 Şubat 2024 21:36

İl sağlığı aradığımda kadrolu olup sözleşmelilere tercih verebilirsiniz fakat farklı unvan olacak denildi. Yani sağlık bakanlığından meb e öğretmen olarak geçen arkadaşlar var. Ama aynı unvan olmuyor. Sözleşmeliden sozlesmeliye olmuyormuş

Nirvana232, 1 yıl önce

Hocam şimdi ben 7 aydır üniversite hastanesinde çalışıyorum kpss tercihlerimi yaptım (sözleşmeliyim). yks sınavına da girip atamanın yapıldığı yerde üniversite okuyacağım. Bu sebeple eğitimi öne sürerek atamam yapılır mı yardımcı olabilir misiniz.

Nirvana232
Aday Memur
24 Şubat 2024 00:31

Bana eğitim sebebiniz varsa zimmete düşersiniz denildi

burcu9235, 1 yıl önce

İl sağlığı aradığımda kadrolu olup sözleşmelilere tercih verebilirsiniz fakat farklı unvan olacak denildi. Yani sağlık bakanlığından meb e öğretmen olarak geçen arkadaşlar var. Ama aynı unvan olmuyor. Sözleşmeliden sozlesmeliye olmuyormuş

Ünzile Nur
Aday Memur
24 Şubat 2024 00:38

hocam ben de üniversite hastanesinde calisiyorum sözleşmeli olarak hic bir şekilde sağlık bakanlığına atanamazsiniz tercih verip atansaniz bile zimmete dusmessiniz bu da boş yere bir kadro yaktınız demek olur oraya başka gitmek isteyen de gidemez kadro boş kalır başkasının hakkını yemiş olursunuz ama kadrolu olsaydınız tercih verip atanabilirsiniz
Toplam 39 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi