Editörler : cihan27E.Kayı Han
22 Şubat 2024 17:02

Memurların Eğitim Vermesi
Merhaba , Bir kamu kurumunda devlet memuru statüsünde görev yapmakta olan bir memur/aday memur herhangi bir konu üzerinden youtube/udemy veya yüzyüze eğitim verebilir mi? Bunun bir mevzuatsal olarak yasağı veya yaptırımı var mıdır?

Prettypelin
Yasaklı
22 Şubat 2024 17:05

Para kazanacağınız başka bir faliyette bulunmanız resmi olarak yasaktır

Zekiye Basav
Aday Memur
27 Şubat 2024 22:09

Hocam ticari faaliyetten bahsetmiyorum normal eğitim verme
28 Şubat 2024 01:33

Verebilir. Bizim bölümde bazı derslere ara ara başka kurumdan memur arkadaşlar giriyor. İhtiyaca göre. Ek ders ücreti alıyorlar.
Zekiye Basav, 1 yıl önce
Hocam ticari faaliyetten bahsetmiyorum normal eğitim verme

Karizmaunl
Daire Başkanı
28 Şubat 2024 09:26

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 28. maddesi, memurlara ?ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı? getirmiştir. İlgili maddenin bu konuda en açık ifadesi şu şekildedir: ?Memurlar Türk Ticaret Kanunu?na göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz.? Yani vergi mükellefi olmalarını gerektiren herhangi bir iş yapamazlar. Vergi mükllefi olmayı gerektirmeyen her türlü ek iş yapabilirler.

Zekiye Basav
Aday Memur
02 Mart 2024 00:33

Hocam cevabınız için teşekkürler, eğitim verdiğimiz kuruluş bu eğitimden para kazanacak olabilir .Eğitimi veren memur arkadaş bu durumdan etkilenir mi o şahsi olarak bir ücret karşılığında değil tabiri caizse arkadaşlık hatrina verecek
Karizmaunl, 1 yıl önce

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 28. maddesi, memurlara ?ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı? getirmiştir. İlgili maddenin bu konuda en açık ifadesi şu şekildedir: ?Memurlar Türk Ticaret Kanunu?na göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz.? Yani vergi mükellefi olmalarını gerektiren herhangi bir iş yapamazlar. Vergi mükllefi olmayı gerektirmeyen her türlü ek iş yapabilirler.

mihendis1234
Aday Memur
04 Mart 2024 00:33

Catir catir bilirkisilik yapiliyor bir halt olduguda yok...para eline gecmeden sak diye vergis kesintisi yapilliyor.....

Karizmaunl, 1 yıl önce

Karizmaunl
Daire Başkanı
04 Mart 2024 09:50

Elde ettiği kazancın vergi dilimi matrahlarına göre gelir vergisini hesaplayıp ödedikten sonra hiç bir sorun olmaz.

Zekiye Basav, 1 yıl önce
Hocam cevabınız için teşekkürler, eğitim verdiğimiz kuruluş bu eğitimden para kazanacak olabilir .Eğitimi veren memur arkadaş bu durumdan etkilenir mi o şahsi olarak bir ücret karşılığında değil tabiri caizse arkadaşlık hatrina verecek

Karizmaunl
Daire Başkanı
04 Mart 2024 09:51

bilirkişi olunması vergi mükellefi olmasını zorunlu tutan bir durum değil. Yapılan işlem doğru.

mihendis1234, 1 yıl önce

Catir catir bilirkisilik yapiliyor bir halt olduguda yok...para eline gecmeden sak diye vergis kesintisi yapilliyor.....

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi