Editörler : swat3410
22 Şubat 2024 23:55

10 ay hapis cezası Pmyo başvuruma engel mi?

Bir suça karıştım 1 sene hapis cezası aldım iyi halden 10 aya düştü pmyoya alırlar mı almazlarsa başka bölümleri tercih ediyim bilgisi olan varsa söylesin (yüz kızartıcı suç değil)

Rıfkıpolis
Kapalı
23 Şubat 2024 03:16

Almazlar başka yerleri dene

EL CHAPO
Müsteşar Yardımcısı
23 Şubat 2024 04:21

arsiv kaydinda durum ortaya cikar memuriyet + ozel guvenlik dahi olamazsin ... bilgine

mratanamayan
Memur
23 Şubat 2024 10:00

1 yıldan kısa süreli suçlarda sorun olmuyor ama suçun içeriği önemli

Cihanmm
Aday Memur
24 Şubat 2024 01:54

Memuriyete engel olan suçlar listesinde değil benim suçum

mratanamayan, 1 yıl önce

1 yıldan kısa süreli suçlarda sorun olmuyor ama suçun içeriği önemli

Adayymemur2526
Kapalı
25 Şubat 2024 12:13

Suç içeriği önemli. 1 yıl altı mevzuatta yazmayan suçlar öğrenciliğe kabul edilir. Birde mezuniyet için eğitim sonu sınavı var sen o sınavı bir araştır istersen.

Cihanmm
Aday Memur
25 Şubat 2024 19:36

Sağ olasın PMYO da eğitim sonu sınavı var mı peki pomemde var biliyorum da

Adayymemur2526, 1 yıl önce

Suç içeriği önemli. 1 yıl altı mevzuatta yazmayan suçlar öğrenciliğe kabul edilir. Birde mezuniyet için eğitim sonu sınavı var sen o sınavı bir araştır istersen.

-KING9
Genel Müdür
26 Şubat 2024 10:42

kagit ustunde oyle ...

arsiv kaydindan almazlar.

Cihanmm
Aday Memur
26 Şubat 2024 18:18

Hagb arşivde çıkar mı peki

-KING9, 1 yıl önce

kagit ustunde oyle ...

arsiv kaydindan almazlar.

-KING9
Genel Müdür
28 Şubat 2024 10:48

adliyelik oldugun her dosyan arsivde cikar .

senden sabika kaydi istenirken resmi kurum bolumunu sececeksin

orda da zaten dosyan yoksa ilk cumle adli sicil kaydi yoktur . ,

2. cumlede de adli sicil arsiv kaydi yoktur yazar .

gecmiste sanik oldugun bir dosya varsa arsiv kaydindaki dosyan yazar ..

Cihanmm, 1 yıl önce

Hagb arşivde çıkar mı peki

Baypar
Daire Başkanı
28 Şubat 2024 16:19

Polisliği geçtim. Düz memurlukta dahi sabıka kaydı ne olursa olsun fark etmez , engel teşkil eder. Hatta öğrencilik zamanında hakkında tutulan ve işleme alınan tutanaklar bile memuriyette engel teşkil edebiliyor.

O yüzden dikkat etmek gerek.

Cihanmm
Aday Memur
28 Şubat 2024 20:06

Hagb alan kişinin sicili ve arşiv kaydı gözükmüyor diye biliyorum sadece o davayla ilgili hakim ve savcı görebiliyor diye biliyorum. Neyse gözüktü diyelim başvuru şartlarında 1 sene veya daha fazla hapis cezası engel olur diyor benimki öyle değil ki beni eleseler dava açıp geri dönemez miyim

-KING9, 1 yıl önce

adliyelik oldugun her dosyan arsivde cikar .

senden sabika kaydi istenirken resmi kurum bolumunu sececeksin

orda da zaten dosyan yoksa ilk cumle adli sicil kaydi yoktur . ,

2. cumlede de adli sicil arsiv kaydi yoktur yazar .

gecmiste sanik oldugun bir dosya varsa arsiv kaydindaki dosyan yazar ..

Bilinmeyennn.0
Aday Memur
03 Mart 2024 11:59

hocam benim de 6 ay cezam vardı pomeme başvurdum kazandım kazanmadan önce bir tane polis memuru abiyle konuştum kendisi de 9 ay ceza almasına ragmen polis olmuştu ben eğitim aldığım sırada okulda ki konserlere de sordum bir yıl üstü değilse yüz kızartıcı suç falan değilse sorun olmaz dediler öyle çok mezun olan var güvenlik soruşturman okulda eğitime devam ederken devam ediyor kesinleştiği zaman kesin kaydın yapılıyor benim kesin kayıt işlemi biraz geç geldi diğer arkadaşlara göre ondan yana sıkıntı olmadı ama ben eğitim sonunda sınavında (ESS)den kaldım dava açtım sonuçlanmasını bekliyorum okulun yaptığı savunmada sorulan soruyu kavrayamadı özgüvensiz tavırlar sergiledi falan yazmışlar sicilim ile alakalı bir elenme durumu yazmıyordu aynı şekilde benimle beraber elenen arkadaşlara da aynı şekilde yazmışlar hiç sicilleri olmamasına rağmen yani ne olur bilmiyorum bu POMEM PMYO işleri biraz şans karışık kime ne olacağı kimin ne kazanıp kaybedeceği belli olmuyor bu bir Rus ruleti oynayacaksan bedeline katlanacaksın ben 9 ay eğitim aldım yemin törenine dört gün kala elendim herkesin hikayesi farklı oluyor sen içinden geldiği gibi devam et bence gerisi Allah'a kalmış umarım her şey gönlünce dilediğin gibi olur.
Cihanmm, 1 yıl önce

Hagb alan kişinin sicili ve arşiv kaydı gözükmüyor diye biliyorum sadece o davayla ilgili hakim ve savcı görebiliyor diye biliyorum. Neyse gözüktü diyelim başvuru şartlarında 1 sene veya daha fazla hapis cezası engel olur diyor benimki öyle değil ki beni eleseler dava açıp geri dönemez miyim

Cihanmm
Aday Memur
03 Mart 2024 18:35

Çok üzüldüm reis ve saçma buldum ben şimdi PMYO kazanıp okuluna girsem sene sonu seni güvenlik soruşturması yüzünden eledik mi diyecekler.aşırı saçma buluyorum.araştırmayı yapıp öyle al okula değil mi mesela sen kim bilir ne hayallerin vardı yazık..

Bilinmeyennn.0, 1 yıl önce
hocam benim de 6 ay cezam vardı pomeme başvurdum kazandım kazanmadan önce bir tane polis memuru abiyle konuştum kendisi de 9 ay ceza almasına ragmen polis olmuştu ben eğitim aldığım sırada okulda ki konserlere de sordum bir yıl üstü değilse yüz kızartıcı suç falan değilse sorun olmaz dediler öyle çok mezun olan var güvenlik soruşturman okulda eğitime devam ederken devam ediyor kesinleştiği zaman kesin kaydın yapılıyor benim kesin kayıt işlemi biraz geç geldi diğer arkadaşlara göre ondan yana sıkıntı olmadı ama ben eğitim sonunda sınavında (ESS)den kaldım dava açtım sonuçlanmasını bekliyorum okulun yaptığı savunmada sorulan soruyu kavrayamadı özgüvensiz tavırlar sergiledi falan yazmışlar sicilim ile alakalı bir elenme durumu yazmıyordu aynı şekilde benimle beraber elenen arkadaşlara da aynı şekilde yazmışlar hiç sicilleri olmamasına rağmen yani ne olur bilmiyorum bu POMEM PMYO işleri biraz şans karışık kime ne olacağı kimin ne kazanıp kaybedeceği belli olmuyor bu bir Rus ruleti oynayacaksan bedeline katlanacaksın ben 9 ay eğitim aldım yemin törenine dört gün kala elendim herkesin hikayesi farklı oluyor sen içinden geldiği gibi devam et bence gerisi Allah'a kalmış umarım her şey gönlünce dilediğin gibi olur.

Bilinmeyennn.0
Aday Memur
04 Mart 2024 10:32

teşekkür ederim ben elimden geleni yaptım emeğimi hiçe sayanları da Allah'a havale ediyorum çünkü adalet bir onun yanında doğru işliyor,senin hakkında da hayırlısı olsun sen yine de çok istiyorsan bildiğin yoldan devam et yüz kızartıcı suç falan değil umarım sonu istediğin gibi biter selametle
Cihanmm, 1 yıl önce

Çok üzüldüm reis ve saçma buldum ben şimdi PMYO kazanıp okuluna girsem sene sonu seni güvenlik soruşturması yüzünden eledik mi diyecekler.aşırı saçma buluyorum.araştırmayı yapıp öyle al okula değil mi mesela sen kim bilir ne hayallerin vardı yazık..

-KING9
Genel Müdür
04 Mart 2024 19:33

arsivde gozukur

Cihanmm, 1 yıl önce

Adayymemur2526
Kapalı
08 Mart 2024 11:15

9 ay ceza alan polisin mezun olduğu dönemde ess varmıydı o önemli. Bide suç içeriği

Bilinmeyennn.0
Aday Memur
08 Mart 2024 12:11

9 aylık cezanın içeriği ne olabilir ki herkesin başına gelebilecek şeyler adam öldürme değil bir şey değil benim bahsettiğim poliste öyle büyük değildi genç yaşlardaydı ess ye girmiştir

9 ay ceza alan polisin mezun olduğu dönemde ess varmıydı o önemli. Bide suç içeriği

FoGues
Aday Memur
08 Mart 2024 23:33

Ne demek herkesin başına gelebilecek bir şey? Taksirli yapılan bir suçsa amenna, İstem dışı yahut şahsını korumaya yönelik bir şeyse amenna da gerisi çokta herkesin başına gelebilecek durum mudur bilmiyorum. Sorunuza gelirsek güvenlik soruşturmasında sorun yaşamazsınız fakat Eğitim Sonu Sınavında önünüze gelebilir bu durum. Umarım hakkınızda hayırlısı olur

9 aylık cezanın içeriği ne olabilir ki herkesin başına gelebilecek şeyler adam öldürme değil bir şey değil benim bahsettiğim poliste öyle büyük değildi genç yaşlardaydı ess ye girmiştir

Bilinmeyennn.0
Aday Memur
09 Mart 2024 00:27

haklısın
FoGues, 1 yıl önce

Ne demek herkesin başına gelebilecek bir şey? Taksirli yapılan bir suçsa amenna, İstem dışı yahut şahsını korumaya yönelik bir şeyse amenna da gerisi çokta herkesin başına gelebilecek durum mudur bilmiyorum. Sorunuza gelirsek güvenlik soruşturmasında sorun yaşamazsınız fakat Eğitim Sonu Sınavında önünüze gelebilir bu durum. Umarım hakkınızda hayırlısı olur

Toplam 19 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi