Editörler : gül-feşan
24 Şubat 2024 10:41

sözleşmeli personellik hakkında fikir ve öneri isteği

merhaba arkadaşlar. şu an kadrolu memurum.atama hakkım yok.ailevi sebeplerden memlekete dönmem gerekli ve sadece sözleşmeli personel olarak atanırsam memlekete dönebiliyorum.sözleşmeli memurlukla ilgili fikirlerinizi merak ettim.kadrolu memurluk bırakılıp yapılır mı ? daha önemlisi okuduğum bir kaç şey kafamı karıştırdı.3 yıl dolduktan sonra memur olunuyormuş fakat öncesinde sözleşme bittiğinde işten çıkartılabiliyormuşsunuz.bu şekilde keyfi ya da ihtiyacımız kalmadı artık denilerek işten çıkartılma örnekleri var mı acaba bildiğiniz.bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.teşekkürler

Bozkurtbakışlı
Şube Müdürü
24 Şubat 2024 11:12

Sözleşmeli olmak kiracılık gibidir! Ev sahibiyle ( amir, müdür, şef) en küçük atışmada kapının önüne konulur... Kadrolu ise 5+1 villada oturmak gibidir. Ev yansa da tapusu sendedir, arsası sendedir. Varsa elinde kadrolu memurluk ona iyi sahip çık.

Bozkurtbakışlı
Şube Müdürü
24 Şubat 2024 11:17

Şimdi bazıları diyebilir! Sözleşmeli de olsa işten atmak kolay değildir diye! Kiracılıkta da öyle kolay evden atılmıyorsun! Ama canından bezdiriyorlar...

Memurr74
Aday Memur
24 Şubat 2024 11:18

ben de ondan korkuyorum 3 yıl az bir süre değil.amirin iki dudağının arasındaysak sıkıntılı.belirli kuralları ya da sözleşme yenilememek için geçerli sebepleri olması gerekmiyor mu ? yok verim alamadım bu personelden diyerek keyfi sözleşme yenilememe oluyor mu yani ?

Memurr74
Aday Memur
24 Şubat 2024 11:19

anladım hocam.o zaman kpss girip tekrardan atanmak daha mantıklı sanırım 3 sene bu şekilde yaşamaktansa ?

Bozkurtbakışlı, 1 yıl önce
Şimdi bazıları diyebilir! Sözleşmeli de olsa işten atmak kolay değildir diye! Kiracılıkta da öyle kolay evden atılmıyorsun! Ama canından bezdiriyorlar...

Bozkurtbakışlı
Şube Müdürü
24 Şubat 2024 11:20

20 yıldan fazladır, İstanbul gibi bir şehirde yaşamaya çalışan memurlardan biriyim! Niye!'Kadrolu memur her kişinin harcı değildir. Kızın babası sözleşmeliye sorar: İş sağlam değil mi! Atılma falan olmaz....

Memurr74
Aday Memur
24 Şubat 2024 11:21

şans işi biraz o zaman.gittiğin yere amirine bağlı bu sürenin nasıl geçeceği.

Bozkurtbakışlı, 1 yıl önce
20 yıldan fazladır, İstanbul gibi bir şehirde yaşamaya çalışan memurlardan biriyim! Niye!'Kadrolu memur her kişinin harcı değildir. Kızın babası sözleşmeliye sorar: İş sağlam değil mi! Atılma falan olmaz....

Bozkurtbakışlı
Şube Müdürü
24 Şubat 2024 13:11

Kadrolu memursan o kadro ancak başka bir kadrolu pozisyonla yakılır! NOKTA.

lastcheva
Memur
26 Şubat 2024 23:07

Zamanında araştırdım. Sözleşme yenilenmeme durumuna belediye haricinde rastlamadım. Aileden uzakta ömür boyu bi yerde çakılı yaşamaktansa 3 yıl diş sıkmak daha makul. Kaldı ki işinizi yaparsanız kimse ekmeginizle oynayamaz. Aday memurken de bazı amirler memuriyetini yakarım, ederim diyordu. Amirin kötüsü denk gelirse her türlü iş sıkıntılıdır.

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi