Belirttiğiniz konu için şuan ki koşullarda en iyi ve kişiyi koruyucu sistem şuandaki şekli diyebiliriz. aksi durumlarda 2024 q değeri 2025 te belirleneceği için bu yayınlar kullanılamaz gibisinden bir yaklaşım gerekir ki bu çağın gerekliliğine uygun değildir. Dolayısıyla bu yıl için son sene değerlendirmesinin geçerli olması en akla yatkın çözümdür. Asgari kriter unsuru yayınların bu tarz durumlardan etkilenmemesi için iyi hesaplanarak dergi seçimi yapılması gerektiğini düşünüyorum alanınızda 40 dergi varsa ve siz tam 28-30. sıradaki dergilere yayın gönderirseniz bu riski de kabul etmiş olursunuz maalesef... Sorunuza gelirsek her haluklarda dergi Q ve yıl değerlerini jcr.clarivate.com/jcr/home üzerinden kontrol etmenizde fayda var. Umarım her şey istediğiniz gibi gelişir. Başarılar
Belirttiğiniz konu için şuan ki koşullarda en iyi ve kişiyi koruyucu sistem şuandaki şekli diyebiliriz. aksi durumlarda 2024 q değeri 2025 te belirleneceği için bu yayınlar kullanılamaz gibisinden bir yaklaşım gerekir ki bu çağın gerekliliğine uygun değildir. Dolayısıyla bu yıl için son sene değerlendirmesinin geçerli olması en akla yatkın çözümdür. Asgari kriter unsuru yayınların bu tarz durumlardan etkilenmemesi için iyi hesaplanarak dergi seçimi yapılması gerektiğini düşünüyorum alanınızda 40 dergi varsa ve siz tam 28-30. sıradaki dergilere yayın gönderirseniz bu riski de kabul etmiş olursunuz maalesef... Sorunuza gelirsek her haluklarda dergi Q ve yıl değerlerini jcr.clarivate.com/jcr/home üzerinden kontrol etmenizde fayda var. Umarım her şey istediğiniz gibi gelişir. Başarılar
cenistan , 7 ay önce
Ekim 2024 te başvuru yapmayı düşünüyorum. başlıca yazar olarak yer aldığım yayının dergisi yılda 6 cilt yayınlıyor. benim makalem ekim 2024 te 5. cilt olarak yayınlanması gerekiyordu. yayın mayıs 2024 te kabul edildi in press sekmesinde yer aldı ve doi numarası aldı. google scholar, Researhgate makaleyi bu tarihte görmeye başladı. Başlıca yazar olduğum makalem 5. cilt olarak temmuz 2024 te yayınlandı. Bu arada 2023 yılı Q kategorileri 25 Haziran 2024 te belli oldu. Ancak bu ceyreklik değeri 2023 e ait. Asgari şartlardan başlıca yazar olduğum makalemin 25 Haziranda 2024 te kategarisi Q4 e düştü( 2023 değerlendirmesi olarak). Q4 dergideki 15 haziran 2024 yayinlanan başka makalemde 25 haziran 2024 te Q3 oldu. 2022 veya 2023 tarihine ait bu kategoriler 2024 tarihini içermiyor. Yani 2024 yılı değerlendirmesini 2025 haziranda alacağız. Ya bekleyeceğiz bizim başlıca yazar olduğumuz makale 2025 Haziranda Q3 olacak. Tabi başlıca yazar olduğum makale 2024 tarihinde yayınlandığı için 2024 tarihi değerlendirmesi q3 olursa. Diğer taraftan bakarsak asgari şartı taşıyan bir makalem 2024 yayınlanmış olsa ve bu makalemin dergisinin 2023 değerlendirmesi iyi ve puanlamaya katkısı çoksa ben bu puanlarla doçent olsam. Bu makalelerin dergileri 2024 te değerlendirmesinde de daha düşük puan ve kategoride olsa ne olacak. Atı alan Üsküdarı gecmis mi olacak.
2024 yılında yayınlanan makalelerin Q ceyreklik kategorisini 2024 yılında yayınlanan makalelerin Q ceyreklik kategorisini 2024 yili degerlendirmesi olmadigi icin( 2025 HAZİRAN ) son degerlendirme ( şuan 2023 var ) ne ise o olacak deniyor.
Yayınların indeksini yanlış vermek etik ihlali imiş. Bu da yanlış olmayan bir çeyreklik kategorisini vermiş olmuyormuyuz.
Q Değerlendirmesi olmayan yıllardaki dergilerdeki makaleler için yani 2024 yılı kişi lehine değerlendirme yapılmalı.
Ayrıca Yoksiste doi numarası ile arama yapıp Makale eklendiğinde makalenin ayı tarihi ve Q değeri şu an geliyor bunumu esas alacağız.
Dolayısıyle 2024 yılı yayaınlarında asgari şartları taşıyan yayınların değerlendirilmesi her halukarda hakkaniyetli değil. bu kuralları koyanlar bunu neden hesap edip yapmaz ki, dama çıkınca merdiven atma geleneğine katılmak mı daha makul.