Editörler : E.Kayı Han
«40414243444546474849505152

vrdl
Aday Memur
09 Ekim 2024 14:58

Belirttiğiniz konu için şuan ki koşullarda en iyi ve kişiyi koruyucu sistem şuandaki şekli diyebiliriz. aksi durumlarda 2024 q değeri 2025 te belirleneceği için bu yayınlar kullanılamaz gibisinden bir yaklaşım gerekir ki bu çağın gerekliliğine uygun değildir. Dolayısıyla bu yıl için son sene değerlendirmesinin geçerli olması en akla yatkın çözümdür. Asgari kriter unsuru yayınların bu tarz durumlardan etkilenmemesi için iyi hesaplanarak dergi seçimi yapılması gerektiğini düşünüyorum alanınızda 40 dergi varsa ve siz tam 28-30. sıradaki dergilere yayın gönderirseniz bu riski de kabul etmiş olursunuz maalesef... Sorunuza gelirsek her haluklarda dergi Q ve yıl değerlerini jcr.clarivate.com/jcr/home üzerinden kontrol etmenizde fayda var. Umarım her şey istediğiniz gibi gelişir. Başarılar

cenistan, 7 ay önce

Ekim 2024 te başvuru yapmayı düşünüyorum. başlıca yazar olarak yer aldığım yayının dergisi yılda 6 cilt yayınlıyor. benim makalem ekim 2024 te 5. cilt olarak yayınlanması gerekiyordu. yayın mayıs 2024 te kabul edildi in press sekmesinde yer aldı ve doi numarası aldı. google scholar, Researhgate makaleyi bu tarihte görmeye başladı. Başlıca yazar olduğum makalem 5. cilt olarak temmuz 2024 te yayınlandı. Bu arada 2023 yılı Q kategorileri 25 Haziran 2024 te belli oldu. Ancak bu ceyreklik değeri 2023 e ait. Asgari şartlardan başlıca yazar olduğum makalemin 25 Haziranda 2024 te kategarisi Q4 e düştü( 2023 değerlendirmesi olarak). Q4 dergideki 15 haziran 2024 yayinlanan başka makalemde 25 haziran 2024 te Q3 oldu. 2022 veya 2023 tarihine ait bu kategoriler 2024 tarihini içermiyor. Yani 2024 yılı değerlendirmesini 2025 haziranda alacağız. Ya bekleyeceğiz bizim başlıca yazar olduğumuz makale 2025 Haziranda Q3 olacak. Tabi başlıca yazar olduğum makale 2024 tarihinde yayınlandığı için 2024 tarihi değerlendirmesi q3 olursa. Diğer taraftan bakarsak asgari şartı taşıyan bir makalem 2024 yayınlanmış olsa ve bu makalemin dergisinin 2023 değerlendirmesi iyi ve puanlamaya katkısı çoksa ben bu puanlarla doçent olsam. Bu makalelerin dergileri 2024 te değerlendirmesinde de daha düşük puan ve kategoride olsa ne olacak. Atı alan Üsküdarı gecmis mi olacak.

2024 yılında yayınlanan makalelerin Q ceyreklik kategorisini 2024 yılında yayınlanan makalelerin Q ceyreklik kategorisini 2024 yili degerlendirmesi olmadigi icin( 2025 HAZİRAN ) son degerlendirme ( şuan 2023 var ) ne ise o olacak deniyor.

Yayınların indeksini yanlış vermek etik ihlali imiş. Bu da yanlış olmayan bir çeyreklik kategorisini vermiş olmuyormuyuz.

Q Değerlendirmesi olmayan yıllardaki dergilerdeki makaleler için yani 2024 yılı kişi lehine değerlendirme yapılmalı.

Ayrıca Yoksiste doi numarası ile arama yapıp Makale eklendiğinde makalenin ayı tarihi ve Q değeri şu an geliyor bunumu esas alacağız.

Dolayısıyle 2024 yılı yayaınlarında asgari şartları taşıyan yayınların değerlendirilmesi her halukarda hakkaniyetli değil. bu kuralları koyanlar bunu neden hesap edip yapmaz ki, dama çıkınca merdiven atma geleneğine katılmak mı daha makul.

voyager2022
Aday Memur
11 Ekim 2024 13:16

Ekim ayı için YK tarihini bilen var mı acaba?

şewket şensoy
Daire Başkanı
11 Ekim 2024 13:20

Bilgim yok. Ancak tecrübeme göre mihtemelen 24ü ya da 25i olacağını öngörüyorum..

voyager2022, 7 ay önce

11 Ekim 2024 14:20

10 Ekim tarihli doçentlik komisyonu sonrası sisteminde değişiklik olan hocamız var mı?

makinaci27
Aday Memur
22 Ekim 2024 12:35

hocam benim sayfamda sonucunuz 25 ekimdeki yönetim kurulu kararında sonuçlanacaktır yazıyor. bilginize..

voyager2022, 7 ay önce

makinaci27
Aday Memur
22 Ekim 2024 12:43

değerli hocalarım. saçma sapan bir iddia (şu anda Q3 kategorisinde olan bir üniversite dergisinde yapmış olduğum yayın için jürinin biri yağmacı dergi dediği için 128 gün etikte bekledim. nihayet geçen hafta etikten aklandığımı ve sonuçların 25 ekimdeki YK da onaylanacağını belirttiler. benim sorum bu kadar bekledim 25 eylül cuma günü hemen sonuçları ilan ediyorlar mı yoksa, bir de YK kararları içinmi bekliyoruz?. sonuçları açıklanan arkadaşlardan cevap verirlerse sevinirim.

hakan.kn
Şube Müdürü
23 Ekim 2024 22:57

Haftaya pazartesi yarım gün tatil. Salı tam gün. Sonuçlar bir ihtimal haftaya Cuma açıklanır. Bir sonraki haftaya uzaması da mümkün bence.

makinaci27, 7 ay önce

değerli hocalarım. saçma sapan bir iddia (şu anda Q3 kategorisinde olan bir üniversite dergisinde yapmış olduğum yayın için jürinin biri yağmacı dergi dediği için 128 gün etikte bekledim. nihayet geçen hafta etikten aklandığımı ve sonuçların 25 ekimdeki YK da onaylanacağını belirttiler. benim sorum bu kadar bekledim 25 eylül cuma günü hemen sonuçları ilan ediyorlar mı yoksa, bir de YK kararları içinmi bekliyoruz?. sonuçları açıklanan arkadaşlardan cevap verirlerse sevinirim.

Aedes87
Aday Memur
23 Ekim 2024 23:47

merhaba, derleme makaleriinizi teknik not kısmına mı yoksa normal makale kısmına mı yüklemiştniz

doktorburak27
Aday Memur
28 Ekim 2024 11:28

Derslerin sisteme girilmesi ile bir soru sorabilirmiyim ?

2023-2024 A dersi

2023-2024 B dersi

2022-2023 c dersi

2022-2023 D dersi

bunu sisteme girince 4 puan veriyor . 2 puan vermesi gerek degil mi? burda sıkıntı nedir ?

şewket şensoy
Daire Başkanı
01 Kasım 2024 22:30

Kasım DK tarihi sistemine yansıyan var mı acaba?

14 ü olması daha muhtemel.. ama bir ihtimal 7 si de olabilir gibi..

Sistemine yansıyan bilgilendirebilirse sevinirim.

şewket şensoy
Daire Başkanı
23 Ocak 2025 13:48

Arkadaşlar ikinci doçentlik başvurusunda dava aşamasinda olan bir profesör olarak yazıyorum. Hakkınızi aramaktan çekinmeyin. Gerek uak a gerekse jurilere yönetmelikler ve yönergeler dışındaki en küçük kararları için bile yaşattiklari mağduriyetlerin hesabini lutfen hukuk yoluyla, mahkeme yoluyla sorun. Haklarinızdan haberdar olun. Bu sistem bizler ve bizim gibiler sinmezse ve hakkıni aramaktan asla vazgecmezse değişecek. Keyfi kararlara ve kendi doğrularinı yonetmeliklerin üstunde gırenlere ancak mahkemeler DUR diyebiliyor. Yılların tecrubesi ile sabit. Eklediğim linki mutlaka incelemenizi öneririm.

https://www.akademikhukuk.org/docentlik-jurisine-karsi-dava-hukuki-yollar/

şewket şensoy
Daire Başkanı
23 Ocak 2025 14:27

Yönetmelik ve/veya yönergede yer almayan ya da yönetmelik ve/ veya yönerge maddesine dayandırılmamış her jüri veya komisyon yorumu ya da kararı hukuka aykırıdır. Keyfidir. Kendi dogrunu/bilgini/yorumunu yönetmeliğin/yönergenin uzerinde görmektir. İtiraz asla fayda vermez. Tecrübeler ile sabittir. Dava tek çözümdür. Uyap candır.

şewket şensoy
Daire Başkanı
23 Ocak 2025 14:29

Akademik Hukuk iyiki var.

Dromerrr
Aday Memur
16 Nisan 2025 16:16

DK yapıldı mı?

şewket şensoy, 4 ay önce

sciahmet
Aday Memur
16 Nisan 2025 16:40

Dk ne?
Dromerrr, 1 ay önce

DK yapıldı mı?

ahmettdemr
Daire Başkanı
16 Nisan 2025 21:05

doçentlik komisyonu toplantısı

sciahmet, 1 ay önce
Dk ne?

Akın3434
Yasaklı
19 Nisan 2025 01:11

Bana kalırsa jüri hakkında görevi kötüye kullanmaktan savcılığa suç duyurusunda bulunun

şewket şensoy, 4 ay önce

Arkadaşlar ikinci doçentlik başvurusunda dava aşamasinda olan bir profesör olarak yazıyorum. Hakkınızi aramaktan çekinmeyin. Gerek uak a gerekse jurilere yönetmelikler ve yönergeler dışındaki en küçük kararları için bile yaşattiklari mağduriyetlerin hesabini lutfen hukuk yoluyla, mahkeme yoluyla sorun. Haklarinızdan haberdar olun. Bu sistem bizler ve bizim gibiler sinmezse ve hakkıni aramaktan asla vazgecmezse değişecek. Keyfi kararlara ve kendi doğrularinı yonetmeliklerin üstunde gırenlere ancak mahkemeler DUR diyebiliyor. Yılların tecrubesi ile sabit. Eklediğim linki mutlaka incelemenizi öneririm.

https://www.akademikhukuk.org/docentlik-jurisine-karsi-dava-hukuki-yollar/

Akın3434
Yasaklı
19 Nisan 2025 01:12

Hiç bir avukata gerek olmadan dava açılabilir. Gereksiz yere para vermeyin

şewket şensoy, 4 ay önce

Akın3434
Yasaklı
19 Nisan 2025 01:13

Bana kalırsa jüri hakkında görevi kötüye kullanmaktan savcılığa suç duyurusunda bulunun

Toplam 1039 mesaj
«40414243444546474849505152

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi