Editörler : Pangaea
26 Şubat 2024 09:02

Öğretmenlerin okula gelmemesi

değerli arkadaşlar okul müdürü olarak bu konudan çok rahatsız oluyorum. öğretmenlerim sürekli devamsızlık yapıyorlar. köy okulu olduğumuz için idare etmeye çalışıyorum, ama biraz fazla suistimal ediliyor. hastayım, uykuda kaldım, vs vs. bu sene işi sıkı tutayım dedim rapor aldırıyorum ama rapor da vermiyor doktorlar. hastane girişi yeterli oluyor mu izinli sayılmaları için? ya da ne yapmalıyım?

26 Şubat 2024 09:09

vay be okul müdürüne bak. öğretmenin sallamadığı işi, müdür dert ediniyor. Gelmeyen öğretmenin tut zabtını ver milli eğitime müdür! öğretmediler mi sana?

asiia
Şef
26 Şubat 2024 09:13

Devletin dili yazıdır. Okula keyfi gelmeyen adama mazeret izni yazmayacağını söyle. Rapor alsınlar. Hastaneye giriş çıkış rapor değildir. Dersine gelmek zorundadır. Eğer raporsuz ve izinsiz okula gelmiyorsa tut tutanağı sen canını sıkacağına onlar sıksın. Memleketin maalesef öğretmen kalitesi bu. Atanana kadar kırk çaba,atandıktan sonra nasıl işten kaçarım.Yazık...

26 Şubat 2024 09:16

Rahatsız oluyorsan istifa et müdürlükten.

26 Şubat 2024 09:43

Bu nasıl cevap sen de istifa et öğretmen istediğini yapsın at koştursun
bulaşşıkk, 1 yıl önce

rtgn
Aday Memur
26 Şubat 2024 09:49

istifa çözüm müdür sence? ben öğretmenlerimin davranışını nasıl düzeltebilirim derdindeyim. yasal yola başvurmak istemediğimden burda sordum.

bulaşşıkk, 1 yıl önce

fenogretmeniyim
Şube Müdürü
26 Şubat 2024 10:16

hocam yasal işlemleri yapmanız sizin için gerekli. sizin iyi niyetinizi suistimal ediyorlar ve ne yazık ki tespiti durumunda siz daha ağır ceza alırsınız.

freef
Daire Başkanı
26 Şubat 2024 10:28

Anladığım kadarıyla iyi bir müdür, iyi bir insansınız. Ne yapsanız doğru olur. Kırıp dökmeden bir çıkar yol bulun. Köy yerinde tutanak falan işlerine girmeyin, orada birincil ilişkiler yeter.

Ama bir eksiğinizi söyleyeyim mi.

Burada sorun çözümü aramanız. İstifa et, falan diyecek çok süper zekalı var buralarda. Canınızı sıkarlar maalesef.

MuaLLim_01
Şef
26 Şubat 2024 11:07

hocam ilk önce uyarın - ki söylediklerinizden uyadığınız anlaşılıyor- sonra gerekeni yapacağınızı belirtin ve en önemlisi ne söylüyorsanız yapın. eğer yaparım diyip te yapmazsanız daha büyük sıkıntı olur. idarecilikte - insan ilişkilerinde de öyledir- diyorsanız, yapacaksınız. kişi eğer hastane giriş çıkış kağıdı getiriyorsa bu ayakta tedavidir ve çıkış saatinden sonra okua gelmeilidir. gelmemişse il/ilçeden muhakkik isteyin ve gerekeni yapın. emin olun tek sefer yapmanız yetecektir. bir daha bu tarz bir şeye başvurulmayacaktır. ama bunu yaparken kişiye değil fiiline ceza verdiğinizi hissettirirseniz daha etkili olacağo kanaatindeyim.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
26 Şubat 2024 11:41

Her gün 50 km'nin üstünde gidiş geliş (100 km'den fazla) yaptık. Böyle bir sorun yaşamadık. Herkes dikkat etmeli. Tavize gerek yok. Alışkanlık haline getirildiği takdirde mecburen işlem yapmanız gerekli. Zor bir bölge olabilir ama öğrencilerin hakkına girilmemeli.

rtgn
Aday Memur
26 Şubat 2024 13:51

cevaplarınız için teşekkür ederim. hem ben hemde öğretmenlerimiz sıkıntı yaşamayalım istiyorum.

hsnsylk
Genel Müdür
26 Şubat 2024 14:54

uykuya kalana tutanak vs tutun soruşturma açılsın, rapora çözüm yok.

bhdrzn
Şef
26 Şubat 2024 15:25

Ben herkesin işini kuralına göre yapması gerektiğini düşünüyorum uyuya mı kaldı rapor alsın alamıyorsa geç de olsa gelsin. Müdürde bunu raporlasın ama kişiye göre bu işi yapıyorsanız birisinden rapor isteyip diğerinden istemiyorsanız suistimal edilir bir süre sonra. Diğer okulumda müdür böyle yapardı istediği kişileri idare eder sevmediklerine rapor al derdi herkese eşit olunsun herkes gelmediğinde rapor alınması gerektiğini gitmediğinde işlem başlatılacağını bilsin. Sizin yaptığınız hata bu bence herkes suistimal eder kuralları esnetirseniz.

26 Şubat 2024 15:37

müdürü denetleyecek de bir müdür lazım demek ki.
bhdrzn, 1 yıl önce

Ben herkesin işini kuralına göre yapması gerektiğini düşünüyorum uyuya mı kaldı rapor alsın alamıyorsa geç de olsa gelsin. Müdürde bunu raporlasın ama kişiye göre bu işi yapıyorsanız birisinden rapor isteyip diğerinden istemiyorsanız suistimal edilir bir süre sonra. Diğer okulumda müdür böyle yapardı istediği kişileri idare eder sevmediklerine rapor al derdi herkese eşit olunsun herkes gelmediğinde rapor alınması gerektiğini gitmediğinde işlem başlatılacağını bilsin. Sizin yaptığınız hata bu bence herkes suistimal eder kuralları esnetirseniz.

castis
Şef
26 Şubat 2024 16:12

Hocam bence uyarın önce toplu bir şekilde. 'Arkadaşlar idare etmeye çalışıyorum ama burası bizim işimiz. Ben artık zor durumda kalıyorum. Bundan sonra uyuyakaldım vs diyerek benden izin istemeyin. Gerçekten rahatsızsanız rapor alın. Yoksa farklı yaptırım yolları uygulamam gerekecek.' gibi konuşun. Sanırım yeni öğretmen falan arkadaşlar, daha anlayamamışlar bazı şeyleri gibi geldi bana. Uyardığınız halde böyleyse de bence resmi yola basvurun artık. Altı yıl köy okulunda çalıştım. 3 saat gittik geldik uçurum kenarı yollarda. Böyle bir şey yaşamadık. Benim de uykum vardı sabah böyle bahane olmaz.

mazıke
Şef
26 Şubat 2024 16:56

hocam öncelikle iyi niyetinizden dolayı teşekkür ederim. herşey yazıyla olmuyor. fakat hemen pazartesi günü okul saatinden sonra bir toplantı tertip edin başka gündem maddeleri de olsun ve personelin işe gelişleri ile ilgili bir madde de olsun. başka rahatsız olduğunuz şeyler de olabilir. bu işi sürekli yapanı yazman seçin. tüm öğretmenlere seslenerek toplantıyı bitirin ve herkes imzalasın. bu tarihten sonra da gelmeyecek olanlar ın rapor almaları. alamamaları halinde resmi olarak uyarı verileceği ile ilgili uyarı yapın. selamlar

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
26 Şubat 2024 18:37

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125. maddesine göre ilgili konulardaki cezalar şu şekilde:

Göreve geç gelmek: Uyarı

Özürsüz olarak bir veya iki gün göreve gelmemek: Aylıktan kesme,

Özürsüz ve kesintisiz 3 - 9 gün göreve gelmemek: Kademe İlerlemesinin 1-3 yıl durdurulması.

Zaten bunun üzerinde gelmeme çekilme isteği sayılıyor.

Gelmemeler halinde ek ders yazılıyorsa devleti ekonomik olarak zarara uğratma, gerçeğe aykırı beyan gibi durumlar ortaya çıkar ki bu çok ciddi bir suçtur.

Dolayısı ile bölgesel şartları dikkate alarak, öğretmenleri de çalışma hayatından bıktırmayacak şekilde, özellikle alışkanlık haline getirilmemesi kriterine dikkat ederek, önce sözlü uyarıyı esas alıp ihtiyaç olmadıkça yazılı uyarıya gitmeden sorunu halletmek lazım...

Kendiniz daha çok dikkat ederek bazı arkadaşların da dediği gibi arkadaşlar güzel bir lisanla uyarılmalı.

26 Şubat 2024 20:04

Gözlerinin yaşına bakma gereken neyse onu yap. Eski okulumda babacan bir müdürüm vardı. Herkes böyle izin alıp gelmiyordu. Hastalık bahanesiyle gelmeyip tatile gidiyorlardı. Ben ise ne olursa olsun geliyordum. Çünkü işim bu. Artık bu durumdan rahatsız olup durumu müdür beye anlattım hemen toplantı yaptı ve fırçaladı öğretmenleri ben de pişmiş kelle gibi sırıtıyordum.

26 Şubat 2024 20:19

Hocam siz gerekli işlemi yapın sonradan başınız ağrımasın.

memur033
Memur
26 Şubat 2024 22:18

sonrada bu ülkenin gençlerinden başarı bekle imamda hayır yokki cemaat be yapsın

fokyay
Şef
26 Şubat 2024 23:21

Kıymetli hocam eğri oturup doğru konuşalım. Hepimiz aynı meslekteyiz. Taviz tavizi doğurur iş çığrından çıkar sonra önünü alamazsın. Seninki de tam böyle olmuş. 2 seçeneğin var. Ya başka okula geçecek yeni okulunda işi sıkı tutacaksın. Ya da öğretmenliğe dönüp idarecilik sayfasını kapatacaksın.

rtgn, 1 yıl önce

istifa çözüm müdür sence? ben öğretmenlerimin davranışını nasıl düzeltebilirim derdindeyim. yasal yola başvurmak istemediğimden burda sordum.

Toplam 31 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi