Editörler : Pangaea

SorunCevaplayıN
Genel Müdür
26 Şubat 2024 23:57

Niye alıp karşısına durumu guzelce anlatıp bundan sonra böyle olacak diyebilir. Begenmeyen varda biraksin gitsin okulu

fokyay, 1 yıl önce

Kıymetli hocam eğri oturup doğru konuşalım. Hepimiz aynı meslekteyiz. Taviz tavizi doğurur iş çığrından çıkar sonra önünü alamazsın. Seninki de tam böyle olmuş. 2 seçeneğin var. Ya başka okula geçecek yeni okulunda işi sıkı tutacaksın. Ya da öğretmenliğe dönüp idarecilik sayfasını kapatacaksın.

27 Şubat 2024 00:05

Hocam öncelikle işin hak boyutu var. Öğretmen keyfi işe gelmiyor, sen göz yumuyorsun. Öğrencinin hakkına giriyorsunuz.

Sonrasında öğretmen rapor alamadı sevk aldı. Doktor rapora gerek görmemişse hastaneye öğretmenin girişi ve çıkışı bellidir. Hastane çıkışında makul sürede görev yerine intikal eder memur. Öğle girdim çıktım kurtarmaz adamı.

Bence tezin bir toplantı yap. Durum budur de. Şartlar bunlar, mevzuat bu de. Sonrada resmiyet neyse onu yap. Yoksa ilk teftişte sana yersiz ödemeden zimmet bile çıkar. Olaki olumsuz bir durumda müfettişe /yada adliyeye yansıyan bir durumda savcıya ne diyeceksin?

fokyay
Şef
27 Şubat 2024 01:22

Deseydi en baştan derdi. Geç kalmış. Resmi işlem de yapmak istemiyormuş. Durum vahim

SorunCevaplayıN, 1 yıl önce

Niye alıp karşısına durumu guzelce anlatıp bundan sonra böyle olacak diyebilir. Begenmeyen varda biraksin gitsin okulu

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
27 Şubat 2024 02:38

Kendini çok iyi müdür sanan bir müdür tanıdım.Herkesle dost ama herkes onu sallamıyor.Rapor alan öğretmenle dışarıda buluşuyor takılıyorlar yani o derece.İsteyen istediği gibi gelmiyor iki ağlıyor ay tamam diyor melek müdür.İşini düzgün yapanı da dışlayıp adam yerine koymuyorlar haha.Öğrencinin adının olmadığı bir ortamdan bahsediyorum.Eğer sevilmek istiyorsanız doğru yoldasınız ama öğrenci bedduası sizi uyutur mu bilemem.

rtgn, 1 yıl önce

istifa çözüm müdür sence? ben öğretmenlerimin davranışını nasıl düzeltebilirim derdindeyim. yasal yola başvurmak istemediğimden burda sordum.

JAKAMEN_
Aday Memur
27 Şubat 2024 06:17

Ne cezası alır mesela? Söyleyeyim hiçbir ceza almaz. Bilmediğiniz konularda bilirmiş gibi yazmayın.

fenogretmeniyim, 1 yıl önce

hocam yasal işlemleri yapmanız sizin için gerekli. sizin iyi niyetinizi suistimal ediyorlar ve ne yazık ki tespiti durumunda siz daha ağır ceza alırsınız.

fenogretmeniyim
Şube Müdürü
27 Şubat 2024 09:20

ister alsın ister almasın. müdür görevini yapmış olur

JAKAMEN_, 1 yıl önce

Ne cezası alır mesela? Söyleyeyim hiçbir ceza almaz. Bilmediğiniz konularda bilirmiş gibi yazmayın.

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
27 Şubat 2024 11:21

Hocam,

Siyaseten ceza almaz deniyorsa bilmiyorum, mahkemeler nereye kadar bu yönde hareket edebilir...

Onun haricinde gelmeyen kişiye ek ders yazılıyorsa ceza alınmayacağını kimse söyleyemez. Yazmıyorsa gelmediği belli. Görevi ihmal, evrakta sahtecilik, devleti ekonomik olarak zarara uğratma...

Sehven, dikkatsizlik der diyorsanız, yukarıdakiler ölçüsünde olmasa da şikayet sonucu -mutat hale geldiğinden- yine sıkıntılı.

buraközeleğitim
Müsteşar
29 Şubat 2024 21:40

Önce bir toplantı yapılır. Sözlü olarak son kez uyarılır. Güzelce öğretmene yakışır bir biçimde konuşulur. Ardından bahsettiğiniz konuları suistimal eden ilk kişiye uyarı cezası elden tebliğ edilir. Ondan sonra okulda herkes tıkır tıkır görevini yerine getirmeye başlar. Bu saatten sonra fazla sevilmezsiniz ancak vicdanınız rahat olur. Denendi tecrübe edildi.

xLmx
Şef
01 Mart 2024 05:41

senin öğretmenin esnek çalışma şeklinde çalışmaya gelmeyecek, ki suistimal edilecek bir meslek değil, sende daha nasıl idare ederim diye düşüneceksin. Tut tutanağı ver, müsamaha gösterme, devletten parasını alıp, uyanmadim diye gelmemek ne demek
rtgn, 1 yıl önce

cevaplarınız için teşekkür ederim. hem ben hemde öğretmenlerimiz sıkıntı yaşamayalım istiyorum.

01 Mart 2024 13:32

Hocam orda şöyle sağlam bir veli olsa ve bu derslere gelmemeleri, çocuğunun ögreniminden geri kaldığını milli eğitime yada CİMER'e bildirse sizin başınıza gelecekleri düşünün. Siz idarecisiniz.Şefkatli yüzünüz kadar demir yumruklarinizda olmalı..Mahiyetinizdeki öğretmen sabah uyanamazsam tutanak yerim diye düşünebilmeli.. Rapora yonlendirmeyin. Uyuyakalmak gibi bir bahane yılda 1 hadi 2 defa olur.Bunlar sizin iyi niyetinizi suistimal ediyorlar. Yazdıklarınızda bunu hissettim. Derhal toplantıya alın hocam ikaz edin kişisel düşüncem..Ayrıca ordaki öğretmenlerimizin özdisiplini aidiyeti maalesef zayıf sanırım. Herseyden önce insan maaşını hakettigine vicdanen inanmalı..Öğrencilerin hakkına deginmiyorum bile. yazık..
01 Mart 2024 13:38

müdürü oraya niye koydular birader..Müdürün denetim gözetim yükümlülüğü yok mu? Bunlar burayı arpalığa çevirmiş. Millet kafasına göre takılıyorken sen nerelerdeydin hayırdır demez mi muhakkik??Yada biz yorum yapmayalım bu şekilde bir uygulama yapın bakalım, ne gibi sonuçlar ortaya çıkıyor??
JAKAMEN_, 1 yıl önce

Toplam 31 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi