Editörler : cihan27E.Kayı Han
26 Şubat 2024 14:32

Kamu kurumlarında sendika tehlikesi

Son zamanlarda kamu kurumlarında sendikalar arası çatışma ve çeteleşmenin ciddi boyutlara ulaştığını görüyoruz. Kamu kurumlarında sen şu sendikadansın sen bu sendikadansın gibi ayrışmalar görüyoruz. Eskiden böyle bir kavga ve ayrışma yoktu. Şimdi birbirlerine fetöcü demeye kadar varan nefret ve kavga mevcut. Eskiden dost olanların şimdi farklı sendikalara üye olduğundan aralarının açıldığını görüyoruz. Ne ara bu aşamaya gelindi bilmiyorum. Devletin bu sendikalara bir el atması lazım. Zamanında Kamer Genç meclisi uyarmıştı. Sendikalar arasındaki kavga ileride devlet kurumlarına zarar verecek. Devletin bu işe bir önlem alması gerekir. Mayısta sendikaların üye sayımı var, kavga daha da kızışacak. Gerekirse 500 küsür lira olan toplu sözleşme ikramiyesinin kaldırılarak tüm personele verilmesi sağlanabilir.

sozdemir37
Memur
26 Şubat 2024 14:39

Katılııyorum. Sendikal çekişme artık mobbinge ve manevi şiddete dönüştü.

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
29 Şubat 2024 11:16

Bazı yerlerde kurum içinde bir iş yapılacaksa kendi sendikasından olanının işini görme rakip sendikaya üyenin işini görmeme gibi durumlarda yaşanıyor. İş devletin işi ama bunu kişiselleştiriyorlar.

Onuktekin
Aday Memur
21 Mart 2024 16:22

Sendika yöneticileri yerlerinde durmuyorlar. İş arkadaşlarına iş yıktıkları gibi bir de haftada iki gün ''sendikal faaliyet'' izni kullanıyorlar. Ben böyle saçma şey görmedim. Adam çalışmıyor benimle aynı mesai ücretini alıyor. Bir de iş bilmiyor sırf sendikalı diye şef yapmışlar. Kendi sendikalarından olmayanları servislerinde çalıştırmak istemiyorlar. Baskı kuruyorlar üstelik. Sendika yöneticileri kendilerini devletten yukarda görüyorlar. Elbet devlet onlara da haddini bildirir.

elektronik49
Şube Müdürü
21 Mart 2024 17:58

Sendikacılık ayağına günde 1 saat işe uğrayıp sonra değmeyin keyfime gezip duruyorlar.Bıktık bunlardan.

murat_326
Şube Müdürü
21 Mart 2024 23:39

Bizim sendikada sıkıntı yok

22 Mart 2024 12:12

Çok doğru
Onuktekin, 1 yıl önce

Sendika yöneticileri yerlerinde durmuyorlar. İş arkadaşlarına iş yıktıkları gibi bir de haftada iki gün ''sendikal faaliyet'' izni kullanıyorlar. Ben böyle saçma şey görmedim. Adam çalışmıyor benimle aynı mesai ücretini alıyor. Bir de iş bilmiyor sırf sendikalı diye şef yapmışlar. Kendi sendikalarından olmayanları servislerinde çalıştırmak istemiyorlar. Baskı kuruyorlar üstelik. Sendika yöneticileri kendilerini devletten yukarda görüyorlar. Elbet devlet onlara da haddini bildirir.

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi