Editörler : Pangaea
28 Şubat 2024 12:54

Öğretmen - Hemşire Eş Durumu

Merhaba değerli memur abilerim ablalarım

Kız arkadaşım hemşire olarak bu sene atandı. Ben ingilizce öğretmenliği için kpss hazırlanıyorum. Ola ki puanlarımız denk gelmedi ve farklı şehirlere düştük. Eş durumu tayini için kız arkadaşımın 1. senesi dolduğunda eş durumu tayini isteyebiliyor mu? Ya da aynı yere atanmamız için ne zaman evlenmemiz gerekiyor?

SorunCevaplayıN
Genel Müdür
28 Şubat 2024 18:36

Bi atan sonra sorarsın:)

crabnet355
Müsteşar
28 Şubat 2024 20:04

4 sene eş durumu isteyemiyorsun o senin yanına gelmek zorunda

master-yoda
Aday Memur
28 Şubat 2024 21:56

Atanmadan önce yapılabilecek, izlenebilecek bir yol yordam ya da alternatif bir çözüm var mı bunu öğrenmek için yazdım hocam :)

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

SorunCevaplayıN, 1 yıl önce

Bi atan sonra sorarsın:)

master-yoda
Aday Memur
28 Şubat 2024 21:58

Hocam sağlık çalışanları 1. yıllarını doldurduktan sonra dönem tayini eş durumu isteyebiliyorlarmış ve bakanlık olarak öğretmen, sağlık çalışanını tabiiymiş. Bunu bulunduğum ildeki sağlık müdürlüğündeki bir çalışan söyledi. Ne kadar doğru bilemiyorum.

crabnet355, 1 yıl önce
4 sene eş durumu isteyemiyorsun o senin yanına gelmek zorunda

SorunCevaplayıN
Genel Müdür
28 Şubat 2024 22:24

Turkiye sartlari için fazla planlisin :) günü birlik kurallar kanunlar degisiyor

master-yoda, 1 yıl önce

Atanmadan önce yapılabilecek, izlenebilecek bir yol yordam ya da alternatif bir çözüm var mı bunu öğrenmek için yazdım hocam :)

crabnet355
Müsteşar
28 Şubat 2024 23:03

Hocam öğretmen sağlık çalışanına tabi diye bir şey yok.Asker polis bile sözleşmeli eşini yanına aldıramıyor..Kendi onun yanına gidiyor mecburen.. Bunun tek istisnası öğretmenlerin ikisinin de sözleşmeli olması..Sizin durumunuzda eşinizin eş durumu hakkı varsa sizin yanınıza gelecek yoksa 4 sene bekleyeceksiniz..Şu anki mevcut durumda böyle..

master-yoda
Aday Memur
28 Şubat 2024 23:36

Yani koskoca devlet, evli bir çifti 4 sene zorla ayrı şehirlerde mi yaşatıyor hocam? Hakkı varsa demekten kastınız nedir? Benim derdim onu yanıma aldırmak değil açıkçası. Neresi olursa olsun bir arada olmak. Ben gideyim, o gelsin farklı bir yerde buluşalım gibi.

Kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim.

crabnet355, 1 yıl önce
Hocam öğretmen sağlık çalışanına tabi diye bir şey yok.Asker polis bile sözleşmeli eşini yanına aldıramıyor..Kendi onun yanına gidiyor mecburen.. Bunun tek istisnası öğretmenlerin ikisinin de sözleşmeli olması..Sizin durumunuzda eşinizin eş durumu hakkı varsa sizin yanınıza gelecek yoksa 4 sene bekleyeceksiniz..Şu anki mevcut durumda böyle..

crabnet355
Müsteşar
28 Şubat 2024 23:54

Daha önce 1 seneyi dolduran batıya eşinin yanına kaçtığı durum suistimal edildiği için böyle bir çözüm buldu devlet.Yani genelkurmay ve emniyet bile mebe karışamıyor bu durumda.Askerlerden durumu uygun olanları bir defalığına sözleşmeli öğretmen eşinin yanına veriyorlar diye biliyorum..Sizde de eşiniz eş durumu tayinine hak kazanırsa sizin yanınıza isteyecek.Bunun tek istisnası ikisi de sözleşmeli olan eşlerden eş durumu ataması var..Durum böyle.Siz bunlara takılmayın bir an önce atanmanıza bakın.
master-yoda, 1 yıl önce

Yani koskoca devlet, evli bir çifti 4 sene zorla ayrı şehirlerde mi yaşatıyor hocam? Hakkı varsa demekten kastınız nedir? Benim derdim onu yanıma aldırmak değil açıkçası. Neresi olursa olsun bir arada olmak. Ben gideyim, o gelsin farklı bir yerde buluşalım gibi.

Kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim.

master-yoda
Aday Memur
29 Şubat 2024 00:12

Çok çok teşekkür ederim değerli hocam. İyi akşamlar dilerim.

crabnet355, 1 yıl önce
Daha önce 1 seneyi dolduran batıya eşinin yanına kaçtığı durum suistimal edildiği için böyle bir çözüm buldu devlet.Yani genelkurmay ve emniyet bile mebe karışamıyor bu durumda.Askerlerden durumu uygun olanları bir defalığına sözleşmeli öğretmen eşinin yanına veriyorlar diye biliyorum..Sizde de eşiniz eş durumu tayinine hak kazanırsa sizin yanınıza isteyecek.Bunun tek istisnası ikisi de sözleşmeli olan eşlerden eş durumu ataması var..Durum böyle.Siz bunlara takılmayın bir an önce atanmanıza bakın.
Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi