Editörler : E.Kayı Han
01 Mart 2024 13:37

2023 Ekim dönemi başvuran ve hakkında asgari koşulu sağlamıyor iddiası olan doçent adayları

105 günlük bekleyişin ardından yine asgari koşul iddiası ile karşı karşıya kaldım. Yine diyorum çünkü 2022 Ekim başvurum bu sebeple iptal edilmişti. Asgari iddiasının sebebi alan dışı olduğu iddia edilen yayınlarımdı. Alan dışı olup olmadıkları tartışmalıydı ama sonuca itiraz etmedim. Yeniden başvurmaya karar verdim. 8 aylık süreç içinde 100 puan koşulunu sağlamak için bir makale ve 4 sempozyum bildirisi yaptım. Toplam puanım 101 oldu. Aslında bir makale daha yayınlayıp 2024 Mart'ta başvuracaktım, ama kriterler değişince en az 2 yıl başvurma şansım olmadığı için 101 puanla başvurmaya karar verdim. Fakat bu defa alan dışı olduğu iddia edilebilecek herhangi bir yayınım yoktu. YL öğrencisi mezun ettim. her bölümde gerekli kriterleri sağladım. Yine de asgari iddiasından kurtulamadım. Fakat bu defa üak iddiayı reddetmez ise kesinlikle mahkemeye başvuracağım.

setdocada
Aday Memur
01 Mart 2024 15:21

Hocam geçmiş olsun.

Ben de 2022 ekimde 3/2 başarısız oldum. Bu dönem de asgari aldım. Puan ile ilgili değil çünkü başarısız olduğum dönemde 145 ner 180 ham puanım vardı. Bu başvuruda 175 net 220 ham puanım var.

Asgari vermenin büyük bir keyfilik olduğunu düşünüyorum. Aslında 7 martı değil 12 martı bekleyeceğiz, çünkü komisyon toplandılar sonra 5 gün içerisinde bildirecek. Asgari koşul ile.ilgili ciddi bir farkındalık oluşturmak lazım.

01 Mart 2024 15:23

Yazdığınız için teşekkür ederim. Ben bu defa bütün hukuki haklarimi arayacağım.

setdocada, 1 yıl önce

Hocam geçmiş olsun.

Ben de 2022 ekimde 3/2 başarısız oldum. Bu dönem de asgari aldım. Puan ile ilgili değil çünkü başarısız olduğum dönemde 145 ner 180 ham puanım vardı. Bu başvuruda 175 net 220 ham puanım var.

Asgari vermenin büyük bir keyfilik olduğunu düşünüyorum. Aslında 7 martı değil 12 martı bekleyeceğiz, çünkü komisyon toplandılar sonra 5 gün içerisinde bildirecek. Asgari koşul ile.ilgili ciddi bir farkındalık oluşturmak lazım.

setdocada
Aday Memur
01 Mart 2024 15:33

a) Adayın asgari başvuru şartlarını sağladığının tespit edilmesi halinde ise ilgili jüri üyesine/üyelerine ?başarılı/başarısız? şeklinde değerlendirme raporu hazırlaması için Doçentlik Komisyonu tarafından ek süre verilir. Ek süre içinde rapor düzenlemeyen jüri üyesinin görevi Doçentlik Komisyonu tarafından sonlandırılır. Görevi sonlandırılan üye/üyeler ile ?asgari başvuru şartlarını sağlamamıştır? görüşünde ısrar eden üye/üyeler yerine yedek üye raporları sırasıyla değerlendirmeye alınır. (Mülga cümleler:RG-10/8/2021-31564)

(2) Doçentlik değerlendirme jürisi, hakkında bilimsel araştırma ve yayın etiği ihlali bulmadığı ve asgari başvuru şartlarını sağladığını tespit ettiği adayın akademik çalışmalarının niteliği ve bilim/sanat alanına katkısını esas almak suretiyle ?başarılı? veya ?başarısız? bulduğunu belirten ayrıntılı ve gerekçeli bir değerlendirme raporu hazırlar. Jüri üyesi raporunu süresi içinde Doçentlik Bilgi Sistemine yükler

setdocada
Aday Memur
01 Mart 2024 15:34

Aslında yönetmelik açık hocam

setdocada, 1 yıl önce

a) Adayın asgari başvuru şartlarını sağladığının tespit edilmesi halinde ise ilgili jüri üyesine/üyelerine ?başarılı/başarısız? şeklinde değerlendirme raporu hazırlaması için Doçentlik Komisyonu tarafından ek süre verilir. Ek süre içinde rapor düzenlemeyen jüri üyesinin görevi Doçentlik Komisyonu tarafından sonlandırılır. Görevi sonlandırılan üye/üyeler ile ?asgari başvuru şartlarını sağlamamıştır? görüşünde ısrar eden üye/üyeler yerine yedek üye raporları sırasıyla değerlendirmeye alınır. (Mülga cümleler:RG-10/8/2021-31564)

(2) Doçentlik değerlendirme jürisi, hakkında bilimsel araştırma ve yayın etiği ihlali bulmadığı ve asgari başvuru şartlarını sağladığını tespit ettiği adayın akademik çalışmalarının niteliği ve bilim/sanat alanına katkısını esas almak suretiyle ?başarılı? veya ?başarısız? bulduğunu belirten ayrıntılı ve gerekçeli bir değerlendirme raporu hazırlar. Jüri üyesi raporunu süresi içinde Doçentlik Bilgi Sistemine yükler

01 Mart 2024 15:38

Evet yönetmelik açık. Ancak bu defa gerçekten jürinin asgari vermesi için dosyamda herhangi bir açık yok. Bu durumda neye dayanarak asgari verdiğini gerçekten merak ediyorum. Kriterleri sağlamak koşuluyla herhangi bir aday 100 puanla bile başvurabilir. Benim puanım 101. Daha önce de belirttiğim gibi bu 101 puan içerisinden çıkarabileceği hiçbir yalanım yok.

setdocada, 1 yıl önce

Aslında yönetmelik açık hocam

herbıbolokog
Aday Memur
01 Mart 2024 15:55

Ben de asgari iddiasına karşı hakkımı sonuna kadar arayacağım, dk'nın doçent adaylarına yapılan bu haksızlığa karşı durmasını temenni ediyorum.

01 Mart 2024 17:11

Sehven yalanım olmuş, yayınım olacaktı

gecakademisyen, 1 yıl önce

Evet yönetmelik açık. Ancak bu defa gerçekten jürinin asgari vermesi için dosyamda herhangi bir açık yok. Bu durumda neye dayanarak asgari verdiğini gerçekten merak ediyorum. Kriterleri sağlamak koşuluyla herhangi bir aday 100 puanla bile başvurabilir. Benim puanım 101. Daha önce de belirttiğim gibi bu 101 puan içerisinden çıkarabileceği hiçbir yalanım yok.

drwolverine86
Aday Memur
15 Nisan 2024 11:10

Erken görünümden ötürü asgari verilip, itiraz eden veya dava açan hocalarım var mı acaba?

Aligüngör38
Aday Memur
16 Nisan 2024 16:48

Değerli arkadaşlar herkese sabırlar ve hayırlı başarılar diliyorum. Daha önce tecrübe eden varsa cevaplayabilir mi?

Asgari veren jürinin kim olduğunu itiraz etsek de etmesek de ogrenemiyoruz galiba.

Pekiyi juriyle aramızda bir çıkar iliskisi veya husumet olup olmadığını bilmek açısından merak ediyorum. Asgari kararı onaylanirsa ve dava açarsak jürinin kim olduğunu ogrenebiliyor muyuz?

demlik13
Kapalı
17 Nisan 2024 13:36

Hocam, benim de başvuru dönemlerim, puanlarım ve sonuçlarım sizinle aynı. Acaba önceki başvurumuzda eser incelemeden dolayı başarısız bulunan eserlerimiz yeni başvurumuzda elenip asgariye mi takılmamıza sebep oldu? Benim toplantım henüz gerçekleşmediği için neden asgari verildiğini henüz öğrenemedim.

setdocada, 1 yıl önce

Hocam geçmiş olsun.

omer_trk
Aday Memur
18 Nisan 2024 01:06

Hocam 2022 Ekim'de başarısız olunduğu zaman, 2023 ekim'e nasıl başvuru yapılabiliyor? 2022 Ekim' de başarısız olanlar en erken 2024 Mart'ta başvurabilir diye biliyorum.

demlik13, 1 yıl önce

Hocam, benim de başvuru dönemlerim, puanlarım ve sonuçlarım sizinle aynı. Acaba önceki başvurumuzda eser incelemeden dolayı başarısız bulunan eserlerimiz yeni başvurumuzda elenip asgariye mi takılmamıza sebep oldu? Benim toplantım henüz gerçekleşmediği için neden asgari verildiğini henüz öğrenemedim.

klmmemur59
Aday Memur
20 Haziran 2024 20:00

Herkese merhaba,

4 jüri atandı 1 jüri asgari verdi. 31 mayısta jüri inceleme süreci tamamlandı. 13 haziranda DK girecekti. Fakat 1 hazirandan beri "Jüri Sürecinde" yazıyor hiç değişmedi. Sizce asgari veren jüriye tekrar gönderilmiş midir?

goodluckk
Aday Memur
30 Eylül 2024 13:20

Merhaba

sizinle aynı durumdayım. 2023 Ekim döneminde

101 puanla doçentlik başvurusu yaptım. Asgari koşulları sağlamıyor

iddiası var. 10 Ekimdeki toplantıda doçentlik komisyonu

değerlendirecekmiş. Sizin süreç nasıl sonlandı acaba?

gecakademisyen, 1 yıl önce

Sweetbitterlife
Aday Memur
01 Ekim 2024 09:14

Bu süreçte davaya verip sonuç alan var mı acaba? Benim bilirkişi ataması için hala bekliyor dosyam ortalama ne kadar uzun sürebilecek bir süreç merak ediyorum.

05 Ekim 2024 07:11

Merhaba öncelikle sabır diliyorum diliyorum, ben 101 puanla 31 Mayısta doçent oldum. Sizin de sürecinizin Olumlu sonuçlanmasını dilerim.

goodluckk, 8 ay önce

Merhaba

sizinle aynı durumdayım. 2023 Ekim döneminde

101 puanla doçentlik başvurusu yaptım. Asgari koşulları sağlamıyor

iddiası var. 10 Ekimdeki toplantıda doçentlik komisyonu

değerlendirecekmiş. Sizin süreç nasıl sonlandı acaba?

goodluckk
Aday Memur
05 Ekim 2024 12:45

teşekkür ederim, amin. Komisyon asgari koşulları sağladığınıza karar verdi sanırım, davaya gerek kalmadı?

gecakademisyen, 7 ay önce

Merhaba öncelikle sabır diliyorum diliyorum, ben 101 puanla 31 Mayısta doçent oldum. Sizin de sürecinizin Olumlu sonuçlanmasını dilerim.

06 Ekim 2024 07:20

Evet komisyon 3 jürinin asgari iddialarını reddetti. Bunlardan ikisi asgari iddiasında ısrarcı oldukları için jürilikleri düştü. Benim de toplam jüri sayım dörde düşünce iki yeni jüri daha atandı ve süreç 31 Mayıs?ta başarılı olarak sonuçlandı.

goodluckk, 7 ay önce

teşekkür ederim, amin. Komisyon asgari koşulları sağladığınıza karar verdi sanırım, davaya gerek kalmadı?

goodluckk
Aday Memur
25 Ekim 2024 15:12

Ben de bugün itibari ile doçent oldum.

gecakademisyen, 7 ay önce

Evet komisyon 3 jürinin asgari iddialarını reddetti. Bunlardan ikisi asgari iddiasında ısrarcı oldukları için jürilikleri düştü. Benim de toplam jüri sayım dörde düşünce iki yeni jüri daha atandı ve süreç 31 Mayıs?ta başarılı olarak sonuçlandı.

12 Kasım 2024 11:39

Tebrik ederim. Hayırlı olsun.

goodluckk, 7 ay önce

Ben de bugün itibari ile doçent oldum.

goodluckk
Aday Memur
14 Kasım 2024 19:41

sağolun, cevaplarınız için de çok teşekkür ederim

gecakademisyen, 6 ay önce

Tebrik ederim. Hayırlı olsun.

Toplam 20 mesaj

Çok Yazılan Konular