Editörler : Pangaea
01 Mart 2024 19:15

Seçim görevine gitmemenin cezası

bu insanlık dışı 24 saate yaklaşan stres dolu mesaiye katlanmak zorunda olmamanın cezası nedir. cevabı bilenler yazsın lütfen. parası neyse verip gitmeyebiliyor muyuz?

Ahmet Kaleli
Şube Müdürü
01 Mart 2024 19:24

Allah kahretsin bana da çıkmış ya, ikametgahı il dışına aldırdık yine kurtulamadık, tek tesellim memur çıkmış, bir dahakine 1 yıl önceden aldıracağım ikametgahı belki öyle kurtarırız

Dumduz memur adayi
Aday Memur
01 Mart 2024 19:46

E devletde görünüyor mu görev

E.Kayı Han
Editor
01 Mart 2024 20:06

Bulunduğunuz yer ilgili seçim müdürlüğüne dilekçe ile başvurup görev istemediğinizi beyan edin. Büyük ihtimal görevlendirmesi kaldırırlar

silver0001
Aday Memur
01 Mart 2024 20:36

Arkadaşlar mesaj ysk dan mı geliyor. Bana özel bir numaradan gelmiş. M. Üye olarak gorevlendirildiniz diye kisaltarak yazmislar bir de. Mesajda sıfır resmiyet. Böyle bir şey mümkün mu

goztepe1923
Memur
01 Mart 2024 21:23

mümkün hocam geçen seçimde de direk whatsap gurubuna eklemişlerdi ilçe seçim kurulundan :D

silver0001, 1 yıl önce

Arkadaşlar mesaj ysk dan mı geliyor. Bana özel bir numaradan gelmiş. M. Üye olarak gorevlendirildiniz diye kisaltarak yazmislar bir de. Mesajda sıfır resmiyet. Böyle bir şey mümkün mu

silver0001
Aday Memur
01 Mart 2024 21:27

Artık hiçbir şeye şaşırmıyorum hocam ;( peki okula da ismim gidecek mi yani ben okulda mı tebliğ edecem. gelen mesajda haftasonu adliyenin açık olduğu ve görevlendirme kağıdımı almam gerektiği yazıyor. Mesaj cuma akşam geldi pazartesiyi beklesem bir sıkıntı olur mu

goztepe1923, 1 yıl önce

mümkün hocam geçen seçimde de direk whatsap gurubuna eklemişlerdi ilçe seçim kurulundan :D

goztepe1923
Memur
01 Mart 2024 21:27

Madde 136 ? (Değişik: 23/1/2008-5728/289 md.)

Kurullara seçildiği halde haklı sebep olmaksızın vazifesi başına gelmeyenler elli günden az olmamak üzere adlî para cezası ile cezalandırılır.

Seçim başladıktan sonra kuruldaki görevlerini haklı bir sebep olmaksızın terk edenler, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

goztepe1923
Memur
01 Mart 2024 21:30

bizim burada görev kağıtları ilçe milli eğitime toplu gelmiş görevli olanlar gidip oradan alıyor. demek ki sizin orada adliyeye gidip ilçe seçim kurulundan teslim alacaksınız.

silver0001, 1 yıl önce

Artık hiçbir şeye şaşırmıyorum hocam ;( peki okula da ismim gidecek mi yani ben okulda mı tebliğ edecem. gelen mesajda haftasonu adliyenin açık olduğu ve görevlendirme kağıdımı almam gerektiği yazıyor. Mesaj cuma akşam geldi pazartesiyi beklesem bir sıkıntı olur mu

silver0001
Aday Memur
01 Mart 2024 21:45

Tamam hocam teşekkür ederim çekecek çilemiz varmış;(

goztepe1923, 1 yıl önce

bizim burada görev kağıtları ilçe milli eğitime toplu gelmiş görevli olanlar gidip oradan alıyor. demek ki sizin orada adliyeye gidip ilçe seçim kurulundan teslim alacaksınız.

Dear_
Müsteşar Yardımcısı
03 Mart 2024 20:19

Arkadaşlar,

gözlerimden rahatsızlığım sebebiyle ameliyat oldum ve askere gitme zamanı da askeri hastaneye sevk edilip heyete sokuldum. heyet, askere elverişli değildir kararı verdi ve rapor da karar da elimde.. Bir de e-devlet'ten de yine askerlikten muaf yazımı da çıkarttım...

sandık başkanlığı görevim çıktı ve dilkeçe yazığ hem askeri hastanenin heyet raporu ve karı hem de askerlikten muaf olduğum barkodlu e-devlet belgesini de ek olarak dilkeçeme ekleyeceğim.. ilçe seçim kurulu örnek dilekçeden alın doldurun ve belgenizi ekleyin. seçim hakimi karar verecek dendi..

Sizin görünüşünüz nedir arkadaşlar ? Görevim iptal edilip başkasına verilir mi ?

uzman044
Aday Memur
03 Mart 2024 21:11

Hocam en son seçimde görev almış mıydınız?
Ahmet Kaleli, 1 yıl önce

Allah kahretsin bana da çıkmış ya, ikametgahı il dışına aldırdık yine kurtulamadık, tek tesellim memur çıkmış, bir dahakine 1 yıl önceden aldıracağım ikametgahı belki öyle kurtarırız

Ahmet Kaleli
Şube Müdürü
03 Mart 2024 21:20

Evet başkan olarak görev yapmıştım

uzman044, 1 yıl önce

emelkoca
Kapalı
03 Mart 2024 21:33

Bu seçimde olsun beni de pas geçmezlerse artık ben de görevden kaçmanın yollarını arayacağım. Her seçimde de görev almak zorunda mıyız? Biraz da daha önce seçimde görev almayanlara ya da görevini iade edenlere görev verilsin. Ha bu sefer de dişimizi sıkıp, görevimizi yapalım dedikçe habire bize görev çıkıyor. Ne olursa olsun, bu seçimi sıcak evimde pazar günü keyfi yaparak geçirmek istiyorum artık, son bilmem kaç seçimde görev alarak üstüme düşeni fazlasıyla yaptım, benden bu kadar. Uydurma bahanelere sığınmayacağım, bizzat her seçimde ben mi görev almak zorundayım gerekçesiyle iptalini isteyeceğim eğer yine çıkarsa tabi.

uzman044
Aday Memur
03 Mart 2024 21:37

Bana da her seçimde görev çıkıyor. Bir türlü kurtulamadım.
Ahmet Kaleli, 1 yıl önce

Evet başkan olarak görev yapmıştım

yorumokuyan
Aday Memur
05 Mart 2024 09:35

Ne zaman aldırmıştınız ki?

uzman044, 1 yıl önce

yorumokuyan
Aday Memur
05 Mart 2024 09:41

Memuriyette verilen görevi kasten yapmamak kademe ilerlemesinin durdurulması, aylıktan kesme olabili

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
12 Mart 2024 16:29

Seçimde oy kullanmamakta suç cezası var ama uygulanmıyor. Belki bu ceza da uygulanmıyordur.

Mehker
Daire Başkanı
12 Mart 2024 17:19

YSK, memurların disiplin amiri değil ki! İdari cezalar ancak disiplin amirleri tarafından verilebilir, seçim görevini yapmamanın hukuki yaptırımı ise mevzuatta yazıyor ve o farklı bir şey

yorumokuyan, 1 yıl önce

Memuriyette verilen görevi kasten yapmamak kademe ilerlemesinin durdurulması, aylıktan kesme olabili

yorumokuyan
Aday Memur
12 Mart 2024 17:28

En az 50 gün para cezası daha kötü bence :) 70 80 gün verirlerse, 7000-8000TL

Mehker, 1 yıl önce

YSK, memurların disiplin amiri değil ki! İdari cezalar ancak disiplin amirleri tarafından verilebilir, seçim görevini yapmamanın hukuki yaptırımı ise mevzuatta yazıyor ve o farklı bir şey

Toplam 19 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi