Editörler : swat3410

vet.mç
Daire Başkanı
06 Eylül 2024 12:36

Adam yazıyorki özel sektör ve kamu işçisini ilgilendiriyor diyor uzay mı yaşıyors

un 5510 lu memurda özel sektör işçisi gibi emekli olacak hemde özel sektörün tüm bürüt maaşı PEK e sayılırken 5510 lu memurun bürütünün yarısı sayılıyor memur daha kötü durumda, Ali Tezel dahil bütün sosyal güvenlik uzmanları aynı şeyi % 35 az olacak 2025 emekli maaşı diyor ben kendimce hesap yatım evet az çıkıyor hatta eşimde bana diyorki çalışman artıyor öyle olurmu diyor ben bunu 2024 şubat ay

ayında hesap ettim.

gökbörü60
Daire Başkanı
06 Eylül 2024 14:37

5434 memuru ile alakası yok 5510 memuru SSK Bağ-Kur gibi emekli edildiğinden 5510 memurunu ilgilendiriyor

koyutürk38, 1 ay önce

Bu konunun memurlar ile alakası yok hocam defalarca yazıldı anlatıldı, kamu ve özel sektör işçileri ile ilgili konu ..

Redwhit
Aday Memur
06 Eylül 2024 16:18

emeklimi olalım aralık 15 te ozman
gökbörü60, 1 ay önce

5434 memuru ile alakası yok 5510 memuru SSK Bağ-Kur gibi emekli edildiğinden 5510 memurunu ilgilendiriyor

gökbörü60
Daire Başkanı
06 Eylül 2024 18:16

Devrem emeklilik kararı zor bir karar maddi gücün varsa ol tabi.. 2025 e göre yüzde 35 daha fazla emekli maaşı bağlanacağını söylüyor uzmanlar ancak 2030 da emekli olurum diyorsan belki kanunlarda düzenleme olur bu 5510 belası düzelir mi bilmiyorum

Redwhit, 1 ay önce
emeklimi olalım aralık 15 te ozman

Redwhit
Aday Memur
06 Eylül 2024 20:41

meslek zor emeklilik hakkım var olmaya cesaret edemiyorum 2025 te olsam maaş düşecek
gökbörü60, 1 ay önce

Devrem emeklilik kararı zor bir karar maddi gücün varsa ol tabi.. 2025 e göre yüzde 35 daha fazla emekli maaşı bağlanacağını söylüyor uzmanlar ancak 2030 da emekli olurum diyorsan belki kanunlarda düzenleme olur bu 5510 belası düzelir mi bilmiyorum

gökbörü60
Daire Başkanı
06 Eylül 2024 20:45

Bu yasanın değişmesi yakın zamanda zor görünüyor EGM de 2008 sonrası ortalama 200 bin memur amir göreve başladı ama sorsan 5 bin kişi bu kanunu biliyor devlet memurları içinde 5510 sayısı 2 milyonu geçti bi umut bekliyoruz.

Redwhit
Aday Memur
07 Eylül 2024 08:56

zor düzelir sanki, ömür geçiyor çalışana bile zor geçiniyor verecekleri emekli maaşı ile hayat geçmez
gökbörü60, 1 ay önce

Redwhit
Aday Memur
07 Eylül 2024 09:04

2024 te olmak mantıklı ozman şans varken
vet.mç, 1 ay önce

Adam yazıyorki özel sektör ve kamu işçisini ilgilendiriyor diyor uzay mı yaşıyors

un 5510 lu memurda özel sektör işçisi gibi emekli olacak hemde özel sektörün tüm bürüt maaşı PEK e sayılırken 5510 lu memurun bürütünün yarısı sayılıyor memur daha kötü durumda, Ali Tezel dahil bütün sosyal güvenlik uzmanları aynı şeyi % 35 az olacak 2025 emekli maaşı diyor ben kendimce hesap yatım evet az çıkıyor hatta eşimde bana diyorki çalışman artıyor öyle olurmu diyor ben bunu 2024 şubat ay

ayında hesap ettim.

SİNEM_YTÜ
Aday Memur
08 Eylül 2024 12:32

Sen ben emekli olana kadar daha çok iktidar değişir daha çok yasa kanun değişir.

zencefil55
Aday Memur
08 Eylül 2024 15:40

Malüllük durumu veya ölüm durumunda çolukların rızkı da bundan etkilenir.

SİNEM_YTÜ, 1 ay önce

Sen ben emekli olana kadar daha çok iktidar değişir daha çok yasa kanun değişir.

nicesmellparfum
Aday Memur
09 Eylül 2024 00:15

şöyle bilgi vereyim ;

1997 sgk girişliyim yaklaşık 2500 günüm var

2013 mayıs ayında engelli kadrosundan 657 tabi vhki memur olarak atandım. yaklaşık 4500 günüm var

şuan 5/3 kıdem var. Hem eyt hemde engelli olarak emekli olma hakkım var. ( haberlerde en düşük emeklı memur maaşı 14500 civarı diye okuyoruz. görüyoruz.

hizmet birleştirmemi yaptım engelli raporum ile de vergi indirimi aldım ve maaşıma işlettim. ( 3. kademe %89 ama mahkemem devam ediyor % 94-95 e yükselme ihtimalim var

daha önce yazılan çizilenleri görmedim veya kaçırdım lütfen bu konuda yardım edim hiç bilgim yok sorduğum insanlarında bilgisi yok.

aralıkta emekli olursam 11 yıl 7 ay memuriyet olacak

1- ne kadar emekli maaşı alırım. tazminat alamazmıyım? ( haberlerde en düşük memur maaşı 14500 civarı diye okuyoruz )

2- emekli olmayıp kurum değiştirsem 2-3 yıl veya duruma göre daha fazla çalışsam emekli maaşım değişirmi ?

veya sen olsan nasıl hareket edersin ?

nicesmellparfum, 1 ay önce

Merhaba;

Haberlerde gördüğüm kadarıya yeni çıkacak kanun ile 2025 ten önce emekli olanlar memurlar ile 2025 ten sonra emekli olanlar arasında en az %30 fark olacakmış .

Ben emeklilik için ek gösterge hakkımı hakedişim 4/1 için 8 ayım kalmıştı onu bekliyordum ama bu durumda ek gösterge hak edemeden emekli olmam gerekiyor ( kendimce hesapladım örneğin 1 yıl veya 2 yıl daha çalışsam şuan emekli olduğumda alacağım maaştan az alacağım. )

Sormak istediğim ;

1- Ek gösterge maaşa ne kadar etki eder. Beklemem faydalı olurmu ?

2- Kadrom sebebi ile 1 kereye mahsus kurum değiştirme hakkım var. Başka kuruma geçsem maaş fark edermi ?

3- Emekli olunca ek gösterge işlemeye devam edermi ?

4- Ek göster ile göstergesiz tazminat fark edermi ? Ne kadar tazminat alırım ? (12 yıl için )

5- Engelli kadrosunda çalışmatayım. Normal emeklilik talep edebilirmiyim. ( giriş yılı ve gün sıkıntım yok ) ( gün birleştirme ve vergi indirim yaptırdım . )

Yukarıdaki sorularıma nette kesin yanıt hiç yok sorduğum kişiler de bilmiyor. Yardım lütfen....

nicesmellparfum
Aday Memur
09 Eylül 2024 00:33

şöyle bilgi vereyim ;

1997 sgk girişliyim yaklaşık 2500 günüm var ( 7-8 yıl boşluğum var )

2013 mayıs ayında engelli kadrosundan 657 tabi vhki memur olarak atandım. yaklaşık 4500 günüm var

şuan 5/3 kıdem var. Hem eyt hemde engelli olarak emekli olma hakkım var.

hizmet birleştirmemi yaptım engelli raporum ile de vergi indirimi aldım ve maaşıma işlettim. ( 3. kademe %89 ama mahkemem devam ediyor % 94-95 e yükselme ihtimalim var )

daha önce yazılan çizilenleri görmedim veya kaçırdım lütfen bu konuda yardım edim hiç bilgim yok sorduğum insanlarında bilgisi yok.

aralıkta emekli olursam 11 yıl 7 ay memuriyet olacak ama öncesinde de 2500 civarı sgk günüm oluyor sgk ilk işe girişim ile 26 yıl işe giriş yılım olacak

1- ne kadar emekli maaşı alırım. tazminat alamazmıyım? ( haberlerde en düşük memur maaşı 14500 civarı diye okuyoruz )

2- emekli olmayıp kurum değiştirsem 2-3 yıl veya duruma göre daha fazla çalışsam emekli maaşım değişirmi ?

veya siz olsanız nasıl hareket edersiniz ?

gökbörü60, 1 ay önce

blackblock
Aday Memur
09 Eylül 2024 07:15

1999 girişli olduğun için eyt lisin yaş şartın yok.emekli sandığına bağlı olduğun için 9000 prim günü istiyor.9000 prim günün dolduğu zaman emekli olabilirsin.emekli olunca alacağın maaş şu anki maaşından 14500 (seyyanen zam) çıkarınca kalanın aşağı yukarı yarısı kadar olur.ama senin 2500 önceki çalışmanda olduğu için bu rakamdan biraz fazla olur.aylık bağlanma oranı 2002 öncesi,2002-2008,2008 den sonra farklı katsayıyla çarpılıyor.bunlar toplanıyor.2008 den önce girişli olduğun için son 7 yıl kuralına tabisin.3.5 yıldan 1 gün fazla bağkur yada ssk ya geçebilirsin.bağkura geçersen emekli maaşın dahada düşer,ikramiyende yanar.özelde iş bulup ssk ya yani özel sektöre geçersen emekli olursan en son aldığın maaşın ortalama %75 i kadar maaş alırsın.ama daha önce ssk çalışmışlığın olduğu için bu rakam biraz daha fazla olur.ssk ya geçersen 2008 den sonra memur olduğun ve 5510 a tabi olduğun için memurlukta geçen emekli ikramiyen yanar.sadece son ssk lı çalıştığın süre kadar tazminat adı altında top para alırsın.engelli olarak memuriyetten emekli olursan engelli oranın en az % 40 olması gerekiyor diye biliyorum.engelli olarak emekli olursan maaşın çok düşüyor diye biliyorum.kurum değiştirisen emekli sandığından devam edersin onda hiçbirşey değişmez.aynı emekli sandığından devam edersin.bunlar benim bildiklerim ama ALO 170 arayak daha detaylı bilgi alabilirsin.ama onlarda herşeyi söylemiyorlar.kurumuna sor diyorlar.kuruma soruyorsun onlarda bilmiyorlar.karmakarışık bir durum.

şöyle bilgi vereyim ;

1997 sgk girişliyim yaklaşık 2500 günüm var ( 7-8 yıl boşluğum var )

şuan 5/3 kıdem var. Hem eyt hemde engelli olarak emekli olma hakkım var.

hizmet birleştirmemi yaptım engelli raporum ile de vergi indirimi aldım ve maaşıma işlettim. ( 3. kademe %89 ama mahkemem devam ediyor % 94-95 e yükselme ihtimalim var )

aralıkta emekli olursam 11 yıl 7 ay memuriyet olacak ama öncesinde de 2500 civarı sgk günüm oluyor sgk ilk işe girişim ile 26 yıl işe giriş yılım olacak

veya siz olsanız nasıl hareket edersiniz ?

Redwhit
Aday Memur
09 Eylül 2024 07:26

2 ayda değişmez sanırım:)
SİNEM_YTÜ, 1 ay önce

mehmetyilmz
Memur
09 Eylül 2024 09:03

Bu konu sadece polisleri değil sağlıkçısı , öğretmeni, düz memuru yani bütün memurları ilgilendiriyor ama kimseden ses soluk yok. Özellikle sendikalar neden hiç dile getirmiyor, ya bari birileri dile getirse anlatsa millet uyansa sonra birşeyler belki olabilir ama kimseden tık yok. Sendikalara neden söylemiyorlar, sendikalara bu konuyu zam pazarlığı yaparken neden dile getirmiyor

Redwhit
Aday Memur
09 Eylül 2024 11:06

daha herkezin emekliliğine çok var diye düşünüyor herkez yasalar degısırı filen falan o yüzden böyle
mehmetyilmz, 1 ay önce

Bu konu sadece polisleri değil sağlıkçısı , öğretmeni, düz memuru yani bütün memurları ilgilendiriyor ama kimseden ses soluk yok. Özellikle sendikalar neden hiç dile getirmiyor, ya bari birileri dile getirse anlatsa millet uyansa sonra birşeyler belki olabilir ama kimseden tık yok. Sendikalara neden söylemiyorlar, sendikalara bu konuyu zam pazarlığı yaparken neden dile getirmiyor

nicesmellparfum
Aday Memur
09 Eylül 2024 11:11

Teşekkür ederim son bir sorum olacak şuan maaş hesaplama motoruna hizmet yılı olarak 25 yıl mı yazmalıyım yoksa emekli sandığı süresini mi 2 farklı hizmet süre sorusu var da ( üstekine 13 yıl alttakinede 13 yıl girersem 13,900 tl civarı çıkarıyor ve 250000 tazminat yazıyor ama üsttekine 13 yıl alttakine sgk başlangıcı olan 27 girersem 17,000 civarı maaş 506,000 tl civarı tazminat çıkıyor hangisi doğru acaba ?

blackblock, 1 ay önce

1999 girişli olduğun için eyt lisin yaş şartın yok.emekli sandığına bağlı olduğun için 9000 prim günü istiyor.9000 prim günün dolduğu zaman emekli olabilirsin.emekli olunca alacağın maaş şu anki maaşından 14500 (seyyanen zam) çıkarınca kalanın aşağı yukarı yarısı kadar olur.ama senin 2500 önceki çalışmanda olduğu için bu rakamdan biraz fazla olur.aylık bağlanma oranı 2002 öncesi,2002-2008,2008 den sonra farklı katsayıyla çarpılıyor.bunlar toplanıyor.2008 den önce girişli olduğun için son 7 yıl kuralına tabisin.3.5 yıldan 1 gün fazla bağkur yada ssk ya geçebilirsin.bağkura geçersen emekli maaşın dahada düşer,ikramiyende yanar.özelde iş bulup ssk ya yani özel sektöre geçersen emekli olursan en son aldığın maaşın ortalama %75 i kadar maaş alırsın.ama daha önce ssk çalışmışlığın olduğu için bu rakam biraz daha fazla olur.ssk ya geçersen 2008 den sonra memur olduğun ve 5510 a tabi olduğun için memurlukta geçen emekli ikramiyen yanar.sadece son ssk lı çalıştığın süre kadar tazminat adı altında top para alırsın.engelli olarak memuriyetten emekli olursan engelli oranın en az % 40 olması gerekiyor diye biliyorum.engelli olarak emekli olursan maaşın çok düşüyor diye biliyorum.kurum değiştirisen emekli sandığından devam edersin onda hiçbirşey değişmez.aynı emekli sandığından devam edersin.bunlar benim bildiklerim ama ALO 170 arayak daha detaylı bilgi alabilirsin.ama onlarda herşeyi söylemiyorlar.kurumuna sor diyorlar.kuruma soruyorsun onlarda bilmiyorlar.karmakarışık bir durum.

blackblock
Aday Memur
09 Eylül 2024 11:22

maaş hesaplama motoru sadece memur olduğun zamanı hesaplar.emekli ikramiyesinide hitap dan çıkan yıl ne kadar fazlaysa o kadar fazla olur.

Teşekkür ederim son bir sorum olacak şuan maaş hesaplama motoruna hizmet yılı olarak 25 yıl mı yazmalıyım yoksa emekli sandığı süresini mi 2 farklı hizmet süre sorusu var da ( üstekine 13 yıl alttakinede 13 yıl girersem 13,900 tl civarı çıkarıyor ve 250000 tazminat yazıyor ama üsttekine 13 yıl alttakine sgk başlangıcı olan 27 girersem 17,000 civarı maaş 506,000 tl civarı tazminat çıkıyor hangisi doğru acaba ?

blackblock
Aday Memur
09 Eylül 2024 11:59

24 yıl 11 ay ile 24 yıl 1 ay arasında emekli ikramiyesi farkı yok.emekli ikramiyesi yıl üzerinden hesaplanır aylık çalışmanın hiçbir etkisi yoktur

09 Eylül 2024 13:50

maasım azalacak diye 65 yasına kadar beklerim demenin hic bir mantıklı espirisi yok ne zaman emekli olursan ol o maas düsecek yani helal olsun madem 65 yasına kadar bekledin bu cabana karşılık biz de senin emekli maasını kesmeyeceğiz tam maas vereceğiz demeyecekler eğer cok özel bir sebebin yoksa ne bilim kredi borcu icralık borcların evlenmemis kızın oğlun yoksa 65 yasına kadar beklemenin bir anlamı yok

gökbörü60, 1 ay önce

Toplam 172 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi