şöyle bilgi vereyim ;
1997 sgk girişliyim yaklaşık 2500 günüm var
2013 mayıs ayında engelli kadrosundan 657 tabi vhki memur olarak atandım. yaklaşık 4500 günüm var
şuan 5/3 kıdem var. Hem eyt hemde engelli olarak emekli olma hakkım var. ( haberlerde en düşük emeklı memur maaşı 14500 civarı diye okuyoruz. görüyoruz.
hizmet birleştirmemi yaptım engelli raporum ile de vergi indirimi aldım ve maaşıma işlettim. ( 3. kademe %89 ama mahkemem devam ediyor % 94-95 e yükselme ihtimalim var
daha önce yazılan çizilenleri görmedim veya kaçırdım lütfen bu konuda yardım edim hiç bilgim yok sorduğum insanlarında bilgisi yok.
aralıkta emekli olursam 11 yıl 7 ay memuriyet olacak
1- ne kadar emekli maaşı alırım. tazminat alamazmıyım? ( haberlerde en düşük memur maaşı 14500 civarı diye okuyoruz )
2- emekli olmayıp kurum değiştirsem 2-3 yıl veya duruma göre daha fazla çalışsam emekli maaşım değişirmi ?
veya sen olsan nasıl hareket edersin ?
şöyle bilgi vereyim ;
1997 sgk girişliyim yaklaşık 2500 günüm var
2013 mayıs ayında engelli kadrosundan 657 tabi vhki memur olarak atandım. yaklaşık 4500 günüm var
şuan 5/3 kıdem var. Hem eyt hemde engelli olarak emekli olma hakkım var. ( haberlerde en düşük emeklı memur maaşı 14500 civarı diye okuyoruz. görüyoruz.
hizmet birleştirmemi yaptım engelli raporum ile de vergi indirimi aldım ve maaşıma işlettim. ( 3. kademe %89 ama mahkemem devam ediyor % 94-95 e yükselme ihtimalim var
daha önce yazılan çizilenleri görmedim veya kaçırdım lütfen bu konuda yardım edim hiç bilgim yok sorduğum insanlarında bilgisi yok.
aralıkta emekli olursam 11 yıl 7 ay memuriyet olacak
1- ne kadar emekli maaşı alırım. tazminat alamazmıyım? ( haberlerde en düşük memur maaşı 14500 civarı diye okuyoruz )
2- emekli olmayıp kurum değiştirsem 2-3 yıl veya duruma göre daha fazla çalışsam emekli maaşım değişirmi ?
veya sen olsan nasıl hareket edersin ?
nicesmellparfum , 1 ay önce
Merhaba;
Haberlerde gördüğüm kadarıya yeni çıkacak kanun ile 2025 ten önce emekli olanlar memurlar ile 2025 ten sonra emekli olanlar arasında en az %30 fark olacakmış .
Ben emeklilik için ek gösterge hakkımı hakedişim 4/1 için 8 ayım kalmıştı onu bekliyordum ama bu durumda ek gösterge hak edemeden emekli olmam gerekiyor ( kendimce hesapladım örneğin 1 yıl veya 2 yıl daha çalışsam şuan emekli olduğumda alacağım maaştan az alacağım. )
Sormak istediğim ;
1- Ek gösterge maaşa ne kadar etki eder. Beklemem faydalı olurmu ?
2- Kadrom sebebi ile 1 kereye mahsus kurum değiştirme hakkım var. Başka kuruma geçsem maaş fark edermi ?
3- Emekli olunca ek gösterge işlemeye devam edermi ?
4- Ek göster ile göstergesiz tazminat fark edermi ? Ne kadar tazminat alırım ? (12 yıl için )
5- Engelli kadrosunda çalışmatayım. Normal emeklilik talep edebilirmiyim. ( giriş yılı ve gün sıkıntım yok ) ( gün birleştirme ve vergi indirim yaptırdım . )
Yukarıdaki sorularıma nette kesin yanıt hiç yok sorduğum kişiler de bilmiyor. Yardım lütfen....