Editörler : E.Kayı Han
07 Mart 2024 01:31

JATEK / Askeri okula başvurusu bulunanlar hk soruşturma

İyi Aksamlar,

İstanbul Özel Harekat Şube Müdürlüğünde polis memuru olarak görev yapmaktayim. Geçen hafta komiserlik sınavına başvuru yaptım sonra şahsen başvuru için İl Emniyet müdürlüğüne evrak teslimine gittim ancak hakkımda sorusturma olduğunu öğrendim. Konu da 2014 yılında askeri okula başvurduğum için hakkımda feto/PYD soruşturmasi olduğunu ogrendim. Tabi resmi bı soruşturma yok çünkü polnet ten başvurdum tüm şartlar uygun çıktı sınav ücretini yatırdım vs sorun yoktu. Hiç ifadeye gitmedim kimse sorusturman var demedi bildiğim kadarıyla soruşturma varsa hakkımda bı zahmet bana bilgi verilmesi lazım 2 ay da bir düzenli olarak.

Daha sonra personel de ve idari burodaki arkadaşlar vasıtasıyla soruşturma konusunu gördüm. 2014 JATEK sınavına başvuru yapmışım sınava bile girmemisim o dönemde feto aday numaralarını felan kodlamis ankesörlü telefonla görüşmeler felan olmuş ancak benim dosyamda sınava girmedi ankesörlü telefon görüşmesi yok aday numaramda sistematik kodlama olmadığı yazıyor. Buna ragmen calistigim bürodan atıldım tim e verildim tim de feto sorusturmam olduğu için kimse selam vermiyor 😅 inanılmaz rezil bı durumdayım.

Hayatımda hiç dersaneye gitmedim cemaat görmedim hatta cocukken kuran kursuna bile gitmedim.

Sonradan öğrendiğim kadarıyla yüzlerce binlerce kişi bu durumdaymis fazla gürültü olmasın diye anladığım kadarıyla peyder pey özel harekat tan çıkış veriliyor.

Ama bu durumda olup çıkış verilmeyen de var daha yeni soruşturmasi kapandı bı arkadaşın. ( Sınava girmiş mülakattan sonra elenmiş )

Şimdi sorum şu bu konuda olup da çıkarılan ya da dosyası kapanan var mı ? Dava etsem özel harekat i bilen bilir hakli da olsan çıkarırlar zaten dava edenlerin hepsi kazanmış avukata sordum %100 garanti veriyor ama ben yıllarca emek verdiğim yerden ayrılmak istemiyorum hatta böyle bı lekeyle çıkarılmak daha da beteri. Varsa bilgisi olan paylaşırsa sevinirim..

Yol Gösteren
Daire Başkanı
07 Mart 2024 10:06

Öncelikle güzel insan her şeyin hayırlısı ''sizin hayır bildiğinizde şer; şer bildiğinizde hayır vardır''

Dava edersen branşa geri dönmek için kazanırsın... Kazanırsın kazanmasına da Özel Harekatta çalışabilirmisin? veya verirler mi? Gelelim şimdi hukuk devletinde olması gerekenlere... Kendisine bir suç isnat edilen herkes, suçluluğu yasal olarak sabit oluncaya kadar suçsuz sayılır.

EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI BRANŞ YÖNETMELİĞİ?NİN BRANŞTAN ÇIKARTILMA BAŞLIKLI 10.MADDESİ ŞU ŞEKİLDEDİR: MADDE 10 ? (3) Personelin branştan çıkarılmasında aşağıdakilerden herhangi birinin varlığı aranır; a) İlgili branş yönergesinde belirlenen branşa aktarmaya esas şartlardan herhangi birini yitirenler, b) Personelin çalıştığı hizmette verimli olamayacağı veya hizmeti olumsuz etkilediği bilgi ve belgelerle anlaşılanlar, c) Adli ve/veya idari bir suçtan dolayı ceza almış olanlardan çalıştığı branşta verimli olamayacağı anlaşılanlar.

Özel Harekat branşından çıkarılan şahsınız yönünden Yönetmelikte sayılan branştan çıkarılmayı gerektiren hallerin gerçekleştiğini kanıtlayacak hukuken geçerli bilgi ve belgelerin dosyada mevcut olmadığı aşikardır. Bu durumda söz konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır.

Emniyet Genel Müdürlüğü Avukatlarının Savunması ''Özel Harekât birimlerinde bu konuda tecrübeli personelin fazla olmasından dolayı, genel hizmet biriminde görevli personele bilgi birikimlerini aktarmak ve genel hizmet birimlerindeki tecrübeli personel ihtiyacının giderilmesi amacıyla genel hizmet birimlerinde görevlendirmelerin yapıldığı, ülke genelinde farklı illeri de içine alan birçok polis memuru hakkında bu şekilde işlem tesis edildiği, bu durumun idari ve asayiş ile ilgili ortaya çıkan zorunlu ihtiyaçtan kaynaklandığı, aksi bir durumun ülke iç güvenliğini sağlamakla görevli emniyet teşkilatını görev yapamaz duruma düşüreceği, salt şahsınıza yönelik tesis edilmediği hususları'' yönünde olacaktır.

Son olarak Emniyet teşkilatında başka birimlerde görev yapmaya alışman ve kabullenmen senin için daha hayırlı olabilir... Kal Sağlıcakla

Smhs
Aday Memur
07 Mart 2024 20:32

devrem jatek sınavına girenlere sadece kodlamadan dolayı soruşturma açıldı diye biliyorum . savcılık kararı sonrası müfettiş tarafından kimileri idari soruşturma geçiriyor kimileri ise haberi olmadan dosyaları kapanıyor . bu süreçte pbs üzerinde fin herhangi birşey göremezsin .

Smhs
Aday Memur
07 Mart 2024 20:37

bende bu saçma konu ile karşı karşıyayım sınava girdim yerleşemedim ama avantajlı kodlanmışsın diyorlar. böyle bi saçma konu için savcılık kyok veya syok vermiş ama yinede idari soruşturma geçiriyorum . hakkımıza atılan bu suçlamadan biran önce kurtuluruz da rahatlarız. konularda edindiğimiz bilgi kadarıyla genelde dosya kapanıyor

VOYAGES
Aday Memur
07 Mart 2024 21:31

İnşallah dediğiniz gibi olur inanilmaz yıprandım hiç aklımın ucundan geçmiyordu

pohpoh2344
Aday Memur
16 Mart 2024 22:49

bende aynı durumdayım benim 1 buçuk senedir bilgim var çok zor bir süreç bende özel hrkt tyim ama bu saçma konu yüzünden bransimdan olursam çok uzulecegim

Smhs
Aday Memur
24 Mart 2024 09:36

idari soruşturma açıldı mı devrem
pohpoh2344, 9 ay önce
bende aynı durumdayım benim 1 buçuk senedir bilgim var çok zor bir süreç bende özel hrkt tyim ama bu saçma konu yüzünden bransimdan olursam çok uzulecegim

pohpoh2344
Aday Memur
25 Mart 2024 23:39

aynen açıldı 2022 Aralık da haberim oldu daha da kapanmadı ifade de vermedim
Smhs, 9 ay önce
idari soruşturma açıldı mı devrem

Bilinmezzz1i
Aday Memur
07 Kasım 2024 10:41

Özelden yazdım size

VOYAGES, 9 ay önce

İnşallah dediğiniz gibi olur inanilmaz yıprandım hiç aklımın ucundan geçmiyordu

Bilinmezzz1i
Aday Memur
07 Kasım 2024 14:07

Kolay gelsin son durumunuz nedir aynı durumdayız bugün ifade verdim bende o şekilde öğrendim

Smhs, 9 ay önce
bende bu saçma konu ile karşı karşıyayım sınava girdim yerleşemedim ama avantajlı kodlanmışsın diyorlar. böyle bi saçma konu için savcılık kyok veya syok vermiş ama yinede idari soruşturma geçiriyorum . hakkımıza atılan bu suçlamadan biran önce kurtuluruz da rahatlarız. konularda edindiğimiz bilgi kadarıyla genelde dosya kapanıyor

Smhs
Aday Memur
25 Kasım 2024 20:14

dosyam araştırma aşamasında kapandı . 2. ayda ifade vermiştim 10. ayda dosyamın kapandığını öğrendim
Bilinmezzz1i, 1 ay önce

Kolay gelsin son durumunuz nedir aynı durumdayız bugün ifade verdim bende o şekilde öğrendim

Bilinmezzz1i
Aday Memur
25 Kasım 2024 22:49

Hayırlı olsun sizin adınıza sevindim. Bende kasımda ifade verdim bekliyorum. Dosyanız da başka birsey var mıydı. Bende bide ankesorlu arama sordu ama bilgim Yok kimdir nedir. Başka da birsey yoktu

Bilinmezzz1i, 1 ay önce

Smhs
Aday Memur
26 Kasım 2024 09:25

sadece sınav konusuydu
Bilinmezzz1i, 3 hafta önce

Hayırlı olsun sizin adınıza sevindim. Bende kasımda ifade verdim bekliyorum. Dosyanız da başka birsey var mıydı. Bende bide ankesorlu arama sordu ama bilgim Yok kimdir nedir. Başka da birsey yoktu

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi