Editörler : E.Kayı Han
13 Mart 2024 07:39

Meslekten ihraç

yi günler

Benim sorum;sözleşmeli personelken 2021 yılı temmuz ayında hakkımda soruşturma açıldı "adliye personeliyim ve mart ayında tebligat ücretlerini kaybettiğim için 50 gün sokra parayı toplayıp yatırdım acak hakkımda zimmet suçundan ihraç istemli soruşturma açıldı."

2023 ocak ayında personel soruşturma bürosu verdiği karar da sözleşmeli olduğum için karar vermeye yetkili olmadıklarını bildirdi

Ancak 2023 ekim ayında disiplin büronun ocak ayındaki kararını gerekçe göstererek ihraç edildim.

Soruşturma 2 yıl geçtikten 3 ay sonra karara bağlandı itiraz için idare mahkemesine başvurdum emsal karar olarak bu suna bileceğim karar varmı acaba...

13 Mart 2024 13:44

Dava açtınızmı özelden

KURSATKÇÇ
Aday Memur
13 Mart 2024 18:17

Evet dava açtım bakanlığın cevabına karşı dilekçe vericem yani yakında karar çıkar hayırlısı ile

Policeofficerr, 1 yıl önce

Dava açtınızmı özelden

AcenteKatip
Aday Memur
16 Mart 2024 15:57

soruşturma başladığı tarihten iki takvim yılı içinde ceza verilmezse zaman aşımı olur ama adı adalet kendisi felaket bakanlığının eminim idari davanıza vereceği güldürürken düşündüren düşündürürken yoh daha neler dedirten cevap dilekçesini okursunuz. Kazanma oranınız %90.

KURSATKÇÇ
Aday Memur
18 Mart 2024 20:53

Hocam cevap dilekcesi tamamen maktu idari davama bakan av. Benim dosyama verilen cevaba %90 bezer 4 tane başka dosyalara sunulan cevap gösterdi. Kaldı ki benim dosya neresinden tutsan ellerinde kalır cinsten.

Disiplin büro son sözlü savunmamı bile almamış o dönem sendika av. Bakıyordu dosyama neden alınmadı diye sordum sözlleşmeli olduğum için gerek duymamış olabilirler dedi. Allahtan ADALET BAKANLIĞI personeliyiz yani

Bakalım inşallah dava olumlu sonuçlanır

AcenteKatip, 1 yıl önce

soruşturma başladığı tarihten iki takvim yılı içinde ceza verilmezse zaman aşımı olur ama adı adalet kendisi felaket bakanlığının eminim idari davanıza vereceği güldürürken düşündüren düşündürürken yoh daha neler dedirten cevap dilekçesini okursunuz. Kazanma oranınız %90.

AcenteKatip
Aday Memur
18 Mart 2024 23:02

Son savunma alınmadan hiç bir devlet görevlisine disiplin cezası verilemez.

Daha komik vakalar var. Çalışana soruşturma açılıyor, muhakkik ile soruşturma açılan kişi arasında ciddi husumet var. Soruşturulan muhakkikin değiştirilmesini talep ediyor ve hakim red veriyor :) Soruşturma bu arada onay alınmaksızın açılıyor. Soruşturulana iftira ile soruşturma açıldığı ortaya çıkmasına rağmen şikayetçi hakkında muhakkik suç duyurusu yapılması hakkında tavsiyede bulunmuyor hakimde gereğini yapmıyor.

Çok çok komik soruşturma dosyaları var.

KURSATKÇÇ, 1 yıl önce

Hocam cevap dilekcesi tamamen maktu idari davama bakan av. Benim dosyama verilen cevaba %90 bezer 4 tane başka dosyalara sunulan cevap gösterdi. Kaldı ki benim dosya neresinden tutsan ellerinde kalır cinsten.

Disiplin büro son sözlü savunmamı bile almamış o dönem sendika av. Bakıyordu dosyama neden alınmadı diye sordum sözlleşmeli olduğum için gerek duymamış olabilirler dedi. Allahtan ADALET BAKANLIĞI personeliyiz yani

Bakalım inşallah dava olumlu sonuçlanır

KURSATKÇÇ
Aday Memur
18 Mart 2024 23:22

Maalesef hocam artık şaşıramıyorum bile nediyim

AcenteKatip, 1 yıl önce

Daha komik vakalar var. Çalışana soruşturma açılıyor, muhakkik ile soruşturma açılan kişi arasında ciddi husumet var. Soruşturulan muhakkikin değiştirilmesini talep ediyor ve hakim red veriyor :) Soruşturma bu arada onay alınmaksızın açılıyor. Soruşturulana iftira ile soruşturma açıldığı ortaya çıkmasına rağmen şikayetçi hakkında muhakkik suç duyurusu yapılması hakkında tavsiyede bulunmuyor hakimde gereğini yapmıyor.

KURSATKÇÇ
Aday Memur
18 Mart 2024 23:24

Son savunma alınmadan ceza verilemez ançak burası Türkiye ve maalesef kurumumuz sa adalet bakanlığı

Erşah özer
Aday Memur
20 Mart 2024 19:03

hocam son savunma ne demek ?
KURSATKÇÇ, 1 yıl önce

Son savunma alınmadan ceza verilemez ançak burası Türkiye ve maalesef kurumumuz sa adalet bakanlığı

Erşah özer
Aday Memur
21 Mart 2024 01:28

son savunma ne demek oluyor ? bi kere savunma verdil bidaha mı vereceğiz
AcenteKatip, 1 yıl önce

KURSATKÇÇ
Aday Memur
21 Mart 2024 14:04

Yazılı savunma verildikten sonra disiplin kurulunun karşısında sözlü olarak verilen savunma yazılı dilekçede sözlü savunma isteğinde bulunursanız Çağırılmanız gerekiyor

Erşah özer, 1 yıl önce
son savunma ne demek oluyor ? bi kere savunma verdil bidaha mı vereceğiz

Erşah özer
Aday Memur
21 Mart 2024 14:09

anladım hocam teşekkürler
KURSATKÇÇ, 1 yıl önce

Yazılı savunma verildikten sonra disiplin kurulunun karşısında sözlü olarak verilen savunma yazılı dilekçede sözlü savunma isteğinde bulunursanız Çağırılmanız gerekiyor

KURSATKÇÇ
Aday Memur
11 Nisan 2024 17:35

????

13 Nisan 2024 14:58

Adamlar savunma yap diyor hangi cezanın istendiği yazmıyor mahkeme usül hatasını yazmamıza rağmen usule girmeden davayı reddediyor olan vekalet ücretine oluyor davayı istinafa taşıyoruz emsal kararlar bekleyip göreceğiz.

Savunma istem yazısınsa savunmanızı verin geçin diyor veriyoruz kınama ve kademe veriliyor ben hangi cezaların istendiğini bilmeden savunma yapmış oldum mükemmel idare hukuk hakimleri buna balmadı bile mükemmel bir hukuk sistemimiz var yersen...

Bakalım sürgün ve kınamaya diğer daire ne diyecek.

KURSATKÇÇ
Aday Memur
15 Nisan 2024 14:39

Hocam anlatılcak o kadar şey var ki en basiti benim bir davama istinaf mahkemese

KURSATKÇÇ
Aday Memur
15 Nisan 2024 14:41

İstiaf mahkemesi 1 ayda karar verdi aynı konu aynı şartlar aynı mahkeme ikibuçuk yıldır karar vermed

KURSATKÇÇ
Aday Memur
15 Nisan 2024 14:44

Hocam anlatılcak o kadar şey var ki en basiti benim bir davama istinaf mahkemesi 1 ayda karar verdi ancak bi arkadaşımın aynı istinaf mahkesi aynı konu aynı şartlar aynı mahkeme ikibuçuk yıldır karar vermedi çoçuk çıldıracak artık iyi kötü bi karar versin yeter diyip duruyor

15 Nisan 2024 18:21

Adli durum var mıydı beklemeye alma gibi birebir aynı aynı mahkemedeysem2.5 yıl fazla çok fazla

KURSATKÇÇ, 1 yıl önce

Hocam anlatılcak o kadar şey var ki en basiti benim bir davama istinaf mahkemesi 1 ayda karar verdi ancak bi arkadaşımın aynı istinaf mahkesi aynı konu aynı şartlar aynı mahkeme ikibuçuk yıldır karar vermedi çoçuk çıldıracak artık iyi kötü bi karar versin yeter diyip duruyor

KURSATKÇÇ
Aday Memur
17 Nisan 2024 20:18

Valla hocam şöyleki posta parasını kaybettiği için 2 hafta geç yatırıyor postayı zimmetten yargılanıyor ben 3 hafta geç yatırdım diye görevi ihmalden yargılandım istinaf onadı ama arkadaşın dosyası 2.5 yol oldu hala karar çıkmadı

Erşah özer
Aday Memur
17 Nisan 2024 20:52

inşallah davan olumlu sonuçlanmıştır takip edemedim
KURSATKÇÇ, 1 yıl önce

Valla hocam şöyleki posta parasını kaybettiği için 2 hafta geç yatırıyor postayı zimmetten yargılanıyor ben 3 hafta geç yatırdım diye görevi ihmalden yargılandım istinaf onadı ama arkadaşın dosyası 2.5 yol oldu hala karar çıkmadı

17 Nisan 2024 23:35

Adliden beraat mı aldın ve istinaf onadı mı

İdari yargıda ne oldu?kazandın mı derece mahkemsinden mi istinaftan mı?

Diğer arkadaşın adli ?

İdari?

KURSATKÇÇ, 1 yıl önce

Toplam 27 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi