Editörler : Lanet
19 Mart 2024 09:05

giyim yardımında haksızlık var mıydı?
giyim yardımı dağıtımındaki yöntem, mevzuata göre tutarsızlıklar ve kapsam dışı kişilerin de bu yardımı alması nedenleri ile kaldırıldı.

Bu ankete 3 günde, 36 kişi oy kullandı ve 22/03/2024 09:05 tarihinde sona erdi.

iras
Genel Müdür
19 Mart 2024 09:14

Yshu düz memura vermezse sana kart mı verecekti . ayakkabı numaranı gönder Nergiz tekstil Nurettin sana kabdnla çelik burunlu bot göndersin.

kamueemmüh
Memur
19 Mart 2024 09:22

yanlışın paydaşı büyüdükçe matematikte pay azalır ahlaken yanlışın büyüklüğü azalmaz.

iras, 1 yıl önce

Yshu düz memura vermezse sana kart mı verecekti . ayakkabı numaranı gönder Nergiz tekstil Nurettin sana kabdnla çelik burunlu bot göndersin.

kitabınortası
Daire Başkanı
19 Mart 2024 10:19

Teknik personel açısından kurumlar arası uygulama farklılıkları ve verilen tutarlar arasındaki orantısızlıklar ile teknik olmayan personele de verilmesi, konunun magazine olmasına ve amacından çıkmasına zemin oluşturmuş, diğer kamu personeli nezdinde rahatsızlık meydana getirmiştir.

En doğrusu teknik personel için ?ayni? olarak kapsamlı teknik şartnameler ile ilgili koruyucu ekipmanın kalite standartlarına uygun olarak temin edilmesi için çalışma yapılmalıdır.

iras
Genel Müdür
19 Mart 2024 10:29

Alttaki memuru ahlâksızlık la suçlamak nede kolay değil mi.sendika kazandık diye şovunu yapsın memur yönetmelik te ayni diyor ben almayayım mı desin.al rahatla artık mevzuat neyse o .sana kkd bot gelir bana gelmez.şimdi hak yerini buldu .git mutlu ol kampanya devam et kendinizi doktorla kaymakam la karşılaştırmaya son hız devam.

mgkh
Aday Memur
19 Mart 2024 10:34

Koruyucu giyim malzemesi

Madde 1- (1) Bu hizmet kolu kapsamında bulunan kurum ve kuruluşların şantiye, atölye, laboratuvar, yer altı ve açık arazi şartlarında görev yapan personeli ile göreve hazır personeline, hizmetin gereği olarak görev esnasında giyilmesi gereken koruyucu giyim malzemesi verilir. Giyim malzemelerinin standartları ile hangi personele ne kadar süreyle verileceği ve nasıl muhafaza edileceği hususları ile bu malzemelerin kullanımına ilişkin usul ve esaslar kurum ve kuruluşlar ile hizmet kolunda yetkili sendika tarafından birlikte belirlenir.

*Hizmetin gereği olarak

*Görev esnasında

*arazi şartlarında görev yapan

YETERİNCE AÇIK DEĞİL Mİ?

Sendikenın ANAYASAL hakkımız vs. demesi ne kadar gerçekçi?

Kanun açık açık yazmış kukarıda kimlere hangi şartlarda verileceğini.

gzhnbgc
Memur
19 Mart 2024 10:41

koruyucu giyim yardımı ile giyim yardımı aynı şey mi?

BOŞWER
Aday Memur
19 Mart 2024 11:11

Mühendis arkadaşlar teknik şartnameyi hazırlar, ticaretçi arkadaş (İDARİ MEMUR) teklifleri dağıtır, alımı yapar. Birde kabul komisyonu (İDARİ PERSONELİDE İÇEREN) kurarız , koruyucu giyim malzemesi alım süreci tamamlanır. Mühendis arkadaş eşine çocuğuna çelik burunlu iş güvenlik ayakkabısı, iş tulumu, çalıştığı kurumun logoları basılı gömlek vs. alamayacağına göre eşitlendik oldu mu? Mühendis arkadaşların içi ferah olsun. Hadi kolay gelsin.🤣🤣

kamueemmüh, 1 yıl önce

yanlışın paydaşı büyüdükçe matematikte pay azalır ahlaken yanlışın büyüklüğü azalmaz.

Çorbacı7
Aday Memur
19 Mart 2024 11:40

Haksızlık var tabi ki. Teknik personelin açıkça hakkına gasp oldu. Buradan çıkaracağımız sonuç Teknik personelin hakkını savunacak sendikaya üye olmak ve desteklemek. O da

saat1135
Aday Memur
19 Mart 2024 11:43

Gasp olan bir şey yok. Siz mekap ayakabılarınızı iş tulumlarınızı alacaksınız.

Çorbacı7, 1 yıl önce
Haksızlık var tabi ki. Teknik personelin açıkça hakkına gasp oldu. Buradan çıkaracağımız sonuç Teknik personelin hakkını savunacak sendikaya üye olmak ve desteklemek. O da

BOŞWER
Aday Memur
19 Mart 2024 11:50

kocaman kocaman çalıştığınız kurumun logoları bulunan mont, tulum, çelik burunlu ayakkabı (MAKİNACILAR İÇİN), kalın tabanlı ayakkabı (ELEKTRİKÇİLER İÇİN), lastik çizme, yağmurluk alacaksınız tabi ki 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu ve toplu sözleşme gereği...HAYIRLI UĞURLU OLSUN GÜLE GÜLE KULLANIN...

saat1135, 1 yıl önce

Gasp olan bir şey yok. Siz mekap ayakabılarınızı iş tulumlarınızı alacaksınız.

draf
Genel Müdür
19 Mart 2024 12:27

En baştan ben de ikisini bir düşünüyordum. Mevzuatta yer alan birseyi yeniden toplu sözleşmeye yazdıklarına göre farklı birsey.

draf
Genel Müdür
19 Mart 2024 12:34

Bunun adını yazan, toplu sozlesmeye yanlış yazmış. Mevzuatta koruyucu giyim yardımı verilmek zorundayken neden toplu sözleşmeye bir daha yazmışlar.

kamueemmüh
Memur
19 Mart 2024 12:44

katılıyorum ve söylediğinize ek bazı algoritma hataları da var

"bu malzemelerin kullanımına ilişkin usul ve esaslar kurum ve kuruluşlar ile hizmet kolunda yetkili sendika tarafından birlikte belirlenir."

draf, 1 yıl önce

Bunun adını yazan, toplu sozlesmeye yanlış yazmış. Mevzuatta koruyucu giyim yardımı verilmek zorundayken neden toplu sözleşmeye bir daha yazmışlar.

draf
Genel Müdür
19 Mart 2024 12:53

Önceki sözleşmede nakti de yapılabilir yazıyordu. Bu sözleşmede yazmıyor

zahmetçakar
Şube Müdürü
19 Mart 2024 13:54

ya sana vermesinler de ben hayatım boyunca bir kere bile giymeyeceğim bir giysiyi almaya razıyım, her sene verirler öyle kenarda durur ben razıyım...

BOŞWER, 1 yıl önce

kocaman kocaman çalıştığınız kurumun logoları bulunan mont, tulum, çelik burunlu ayakkabı (MAKİNACILAR İÇİN), kalın tabanlı ayakkabı (ELEKTRİKÇİLER İÇİN), lastik çizme, yağmurluk alacaksınız tabi ki 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu ve toplu sözleşme gereği...HAYIRLI UĞURLU OLSUN GÜLE GÜLE KULLANIN...

kitabınortası
Daire Başkanı
19 Mart 2024 14:04

Birisi sadece şunun cevabını verebilir mi? Madem her şey mevzuata uygun, kartı teslim alırken neden madde madde kışlık mont, bot, ayakkabı, tişört, pantalon, yelek aldım diye matbu bir form imzalanıyor da alışveriş kartını aldım diye bir kağıt imzalanmıyor?

iras
Genel Müdür
19 Mart 2024 14:30

Mevzuat a uygun değildi zaten ha diğer yerlerde 2013 den beri alınıyor muş onlar hep hakkıyla mı aldı.mke nin memurları yeter artık Boyner çeki vermeyin diye isyan ediyordu.bu bir avantaydı aldık bitti bu arada sen de alamayacaksın rahat ol.

kitabınortası, 1 yıl önce

Birisi sadece şunun cevabını verebilir mi? Madem her şey mevzuata uygun, kartı teslim alırken neden madde madde kışlık mont, bot, ayakkabı, tişört, pantalon, yelek aldım diye matbu bir form imzalanıyor da alışveriş kartını aldım diye bir kağıt imzalanmıyor?

BOŞWER
Aday Memur
19 Mart 2024 14:55

Şu söylemin acınası bir durum . Sen sınıf olmanın ne olduğunu bilmiyorsan sadece acırım sana. (önceki yazılarımda siz sayın teknik personelin kullandığı üslubu ayna gibi sizlere yansıtmaktı amacım) Hal bu ki çalıştığımız kurumlar fark etmeksizin biz memurlar aynı kazana dahiliz. Sen bunun farkında değilsin ve sana sadece acırım. Çelik burunlu iş güvenlik ayakkabısını belki oğluna verirsin, kot pantolonun altına yakışır. :))) (NOT SENİ TANIMIYORUM BİLESİN)

zahmetçakar, 1 yıl önce

ya sana vermesinler de ben hayatım boyunca bir kere bile giymeyeceğim bir giysiyi almaya razıyım, her sene verirler öyle kenarda durur ben razıyım...

iras
Genel Müdür
19 Mart 2024 15:08

Promosyon güncellemesi konuşuluyor inşallah Teknik personellerimizin haklarını yemeyiz .özellikle mühendis kardeşlerimizin "denk " oldukları hakim savcı doktor ve kaymakam grubuyla maaş kayıplarını inşallah bu promosyon la bir nebze de olsa giderilir.idari personel 30 alacaksa mühendis kardeşlerimiz 100-150 filan verilmelidir.

BOŞWER
Aday Memur
19 Mart 2024 15:23

Bunların saçma egolarına gülüp geçmek lazım... 300.000 sıralamayla girilen bir bölüm ne kadar elit olabilir :)))))

iras, 1 yıl önce

Promosyon güncellemesi konuşuluyor inşallah Teknik personellerimizin haklarını yemeyiz .özellikle mühendis kardeşlerimizin "denk " oldukları hakim savcı doktor ve kaymakam grubuyla maaş kayıplarını inşallah bu promosyon la bir nebze de olsa giderilir.idari personel 30 alacaksa mühendis kardeşlerimiz 100-150 filan verilmelidir.

Toplam 28 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi