Editörler : E.Kayı Han
22 Mart 2024 22:19

Geçici Görevlendirmede süre

Arkadaşlar ben kurum içi geçici gorevlendirmeyi en fazla 2 yıl diye biliyorum. Fakat kurumumuzda 2 yılı geçmiş olan geçici görevlendirme ile gelen var. 2023 kasiminda 2. Yılını doldurdu. Ama hala kurumumuzda geçici. Bu nasıl ve neden olur. 2 yıldan fazla geçici görevlendirme olabilmesi için istisnai bir durum olabilecek yönetmelikte mevzuatta istisna i durum gibi bir madde varmı? Bilgi veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Turk Kahvesi
Aday Memur
22 Mart 2024 23:33

Kurum hangi kurum bilemedim ama itiraz olmadığı sürece her yıl yeniden geçici görev uzatılabilir.

24 Mart 2024 18:07

Geçici görevlendirme süresi 1 yıl içinde 6 aydır. 6 sonraki süre uzatımı ilgilinin muvafakatina bağlıdır. Yani bir nevi biz eşek olursak semer vuran çok olur.

r.diyojen
Genel Müdür
25 Mart 2024 15:57

Personel itiraz etmezse, kurumun işine gelirse yapar. 20 yıl görevlendirmeyle çalışıp emekli olan var. personel memnun, kurum memnundu.

Mertcan15
Aday Memur
28 Mart 2024 21:58

5442 sayılı il idaresi kanunu göre valilik oluru ile personelin dilekçesine istinaden yapılan görevlendirme de süre belirtilmediyse kanunun boşluğu var burada görevlendirme süresiz oluyor.Cumhurbaşkanlığı kararnamesi geçici görevlendirme göre yapıldıysa 1 yıl oluyor.Bu yenilenir personelin haberi olmaz.

efegcan
Aday Memur
30 Mart 2024 01:02

Kişi itiraz etmezse süre yok ben 17 yıldır görevlendirilme çalışıyorum

rdemir126.rd
Genel Müdür
02 Nisan 2024 07:44

Burada yapılan yorumlarin dayanağı ne bilmiyorum ama, ben 12 ay geçici gorevlendirneye tâbi tutuldum. Cumhurbaşkanlığı genelgesini gerekçe. Gisterdim ve beni en fazla 2 ay süre geçici görevlendirme bilirsiniz dedim ve aslında o 2 ay görevlendirme dâhi özel şartlara tâbi. Bu sefer geçici görevi iptal ederek asaleten gorevlendirdiler. Ama itiraz edilmediği müddetçe sorun yok değilse de aslında bir soruşturma da müfettiş bu durumun hukuksuz olduğu gerekçesi ile soruşturma açılmasına sebebiyet verebilir ve bu durumda usulsüz görevlendirme den dolayı büyük sıkıntılar yaşanabilir. Geçici görevlendirme tekrarlansa dâhi usulsüz yapılan görevlendirme de asıl görev yerinde görevine başlamayan ve geçici görev yerinde görevine devam den memur un mustafi sayılarak memuriyet ten çıkarıldığını biliyorum. Bu konular çok teknik konular aslında. Rastgele ben yaptım oldu mantığı ile hareket edilmesi durumunda bazen telafisi güç sorunlar ile karşılaşilabiliniyor

Mertcan15
Aday Memur
04 Nisan 2024 09:01

Asaleten görevlendirme ney böyle bir şey yok.Vekaleten görevlendirme vardır.Usulsüz görevlendirme kimse yapmaz.Hiçbir müfettiş de buna karışamaz idarenin atamaya yetkili amir takdir yetkisi bulunmaktadır.Görevlendirmeler geçici olarak 2 şekilde yapılır.Cumhurbaşkanlığı kararnamesi gerekçesiyle 6 aylık uzatılmak üzere veya 5442 sayılı il idaresi kanunu göre valilik oluru yapılmaktadır.Birşey bilmediğiniz belli kafanızda hikaye yazıp buraya yorum yazmışsınız.

Alicoo06
Aday Memur
06 Nisan 2024 12:56

Konudan bağımsız sormak istiyorum 657ye tabi memur mesai saati dışında izinli gününde birini darp etmek suçundan suçlu bulunursa bu durum iş yerine veya alacağı cezaya yansır mı ne gibi yaptırımlara maruz kalırım acaba bilen bir arkadaş cevaplayabilir mi teşekkürler

Kenzo123
Memur
06 Nisan 2024 13:40

Fiilin disiplin hukukunu ilgilendiren bir tarafı yok

Alicoo06, 1 yıl önce
Konudan bağımsız sormak istiyorum 657ye tabi memur mesai saati dışında izinli gününde birini darp etmek suçundan suçlu bulunursa bu durum iş yerine veya alacağı cezaya yansır mı ne gibi yaptırımlara maruz kalırım acaba bilen bir arkadaş cevaplayabilir mi teşekkürler

Mertcan15
Aday Memur
06 Nisan 2024 21:48

bir avukat yardım almalısınız

Alicoo06, 1 yıl önce

nerdu
Aday Memur
09 Nisan 2024 02:52

süreyi kimse önemsemiyor

Plantrex
Aday Memur
12 Nisan 2024 20:17

Hakkınızda adli soruşturma açılması, idari soruşturma açılması sebebidir.

Alicoo06, 1 yıl önce

skduyxywais
Aday Memur
22 Nisan 2024 06:51

Sözleşmeli personel için de valilik oluru ile yapılan geçici görevlendirmelerde de bu bahsettiüçerli

skduyxywais
Aday Memur
22 Nisan 2024 06:52

Sözleşmeli personel için de valilik oluru ile yapılan geçici görevlendirmelerde de bu bahsettiğiniz süreler geçerli mi

Mertcan15
Aday Memur
27 Nisan 2024 23:12

Görevlendirme de süre belirtildiyse o süre kadar geçerli olur tekrar olur alıp uzatılır uzatilmazsa görevlendirme sona erer.5442 sayılı il idaresi kanununda kanun koyucu açık boşluk bırakmış süreyi mülki idari amir belirlemektedir.

skduyxywais, 1 yıl önce

Sözleşmeli personel için de valilik oluru ile yapılan geçici görevlendirmelerde de bu bahsettiğiniz süreler geçerli mi

Toplam 15 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi