Editörler : Pangaea

nobetçi
Aday Memur
08 Aralık 2024 21:43

ne dedin küfür mü ettin iltifat mı ettin turkce konuş ustad ve mealini ver
Geredeli-88, 1 ay önce
Vird ü ezkarıyla meşgul olması caizdir.

Adaletliolmak05
Aday Memur
08 Aralık 2024 22:11

bazı kimseler mi deyim bazı kesimler mi deyim dini ibadetini milletin gözüne soka soka yaşayıp arkadan bin türlü iş çevirdikleri için, gençlerin çoğunun dinle ve ahlakla bağlantısı kopacak duruma geldi, dindar ailelerin ortaokul lise çocukları ben deistim demeye başladı, orta kuşaktan olup dine sonradan ısınanlar yeniden bunlar Müslümansa ben değilim diyorlar. Fakat bazıları ısrarla bile isteye hala dini milletin gözüne sokmanın iyi bişey olduğunu sanıyor. Kendi halinde yaşayıp barış dini olan islamin hümanist yönüne inanan biri olan ben için bu durum üzücü ama bu gerçeği kabullendim maalesef

Adaletliolmak05
Aday Memur
08 Aralık 2024 22:13

zikirin de sınıfta serbest olması gerektiğini savunanlar birde bu açıdan baksınlar derim

nobetçi
Aday Memur
09 Aralık 2024 06:24

evet doğru peki diğer kesim napiyor onlardan aşağı kalır yanı yok örnek en üst tabaka Sarıgul ve Baykal kimin eli kimin cebinde belli değil aşağıda neler oluyor bilmedigimiz
Adaletliolmak05, 1 ay önce
bazı kimseler mi deyim bazı kesimler mi deyim dini ibadetini milletin gözüne soka soka yaşayıp arkadan bin türlü iş çevirdikleri için, gençlerin çoğunun dinle ve ahlakla bağlantısı kopacak duruma geldi, dindar ailelerin ortaokul lise çocukları ben deistim demeye başladı, orta kuşaktan olup dine sonradan ısınanlar yeniden bunlar Müslümansa ben değilim diyorlar. Fakat bazıları ısrarla bile isteye hala dini milletin gözüne sokmanın iyi bişey olduğunu sanıyor. Kendi halinde yaşayıp barış dini olan islamin hümanist yönüne inanan biri olan ben için bu durum üzücü ama bu gerçeği kabullendim maalesef

nobetçi
Aday Memur
09 Aralık 2024 06:31

bu yüzden solcu gördüğüm zaman tedbilimekan yapıyorum Free takılıyorum isteyen zikir çeksin isteyen elarabasina binsin bana ne
nobetçi, 1 ay önce
evet doğru peki diğer kesim napiyor onlardan aşağı kalır yanı yok örnek en üst tabaka Sarıgul ve Baykal kimin eli kimin cebinde belli değil aşağıda neler oluyor bilmedigimiz

Semedo
Aday Memur
09 Aralık 2024 09:25

polemik oluşturmak ve ülkenin sürekli tekrarlayan ve içinden bir türlü çıkamadığı yarayı kaşımak için açılmış algı başlığı.

bırakın kim zikir çekmiş, kim puta tapmış, kim kimi önder tutuyor vs. kim ne yaparsa yapsın. evrensel değerleri çocuklarımıza kazandırabiliyor mu.dürüst, ahlaklı çocuklar yetiştirebiliyor mu ona bakın. çevresini temiz tutan, parklardaki oyuncakları evindeki gibi kullanan, duvarlara vs. yazı yazmayan çocuklar yetiştirebiliyor muyuz. büyüdüğünde iş sahibi olmak yerine kumar, dolandırıcılık gibi yöntemler seçenler bizim yetiştirdiklerimiz.

Semedo
Aday Memur
09 Aralık 2024 09:27

ülkenin pek çok yerinde ve sürekli olarak çocukların bir resim önünde tapınır gibi hareketler yapması da seni rahatsız ediyor mu?

Sarktangarba, 10 ay önce
derdim kuyu kazmak olsa teneffüs boyunca devam etti video kaydı alır kazardim kuyusunu sadece bunu burada sordum. derlesmek ya da fikir alisverisi gibi çocuğumun o yaşta böyle bir sahneye şahit olmasını istemezdim. bu beni rahatsız etti. ilkokulda bu arada

berkaydal
Şef
09 Aralık 2024 10:42

Bak konu zikir çekmek ama konuya dair söylenenleri ama o da şöyle ama bu da şöyle diyerek kendince bir düşman yaratıp saldırıyorsun. Konunun sarıgülle solla içki ile alakası yok. O yüzden hikayeleri saldırganlığı sahte özgürlükçülüğü bırak.

nobetçi, 1 ay önce

nobetçi
Aday Memur
09 Aralık 2024 10:46

Müslümanların bazı kısımları söyle yapıyor diyorsun doğru fakat karşı tarafta pek temiz değil yaniiii
berkaydal, 1 ay önce

Bak konu zikir çekmek ama konuya dair söylenenleri ama o da şöyle ama bu da şöyle diyerek kendince bir düşman yaratıp saldırıyorsun. Konunun sarıgülle solla içki ile alakası yok. O yüzden hikayeleri saldırganlığı sahte özgürlükçülüğü bırak.

09 Aralık 2024 10:57

Allah'ın emrettiğini yapmayı size mi soracaktı . isteyen istediği gibi düşünsün işinize bakın

berkaydal
Şef
09 Aralık 2024 11:01

Hala karşı taraf diyosun. Karşı taraf yook. Zikir çekenler var. Konu o. Yanlış mı doğru mu? Karşı gördüğün adamların yanlışı senin yanlışını doğrulamaz, aklamaz saklamaz. Bu tarz zikrin islamda yeri yok. Var diyen inandığı dini bilmiyordur ya da yaşadığına inanıyordur.

Hadi selametle, çok vakit harcadım size. Anlayan anlardı şimdiye kadar.

nobetçi, 1 ay önce
Müslümanların bazı kısımları söyle yapıyor diyorsun doğru fakat karşı tarafta pek temiz değil yaniiii

nobetçi
Aday Memur
09 Aralık 2024 11:38

bu tarz zikrin İslam' da yeri yok diyorsun sana ne kardeşim adam inanıyor sana ne zararı var ileri geri giderken rahatsız mı oluyon
berkaydal, 1 ay önce

Hala karşı taraf diyosun. Karşı taraf yook. Zikir çekenler var. Konu o. Yanlış mı doğru mu? Karşı gördüğün adamların yanlışı senin yanlışını doğrulamaz, aklamaz saklamaz. Bu tarz zikrin islamda yeri yok. Var diyen inandığı dini bilmiyordur ya da yaşadığına inanıyordur.

Hadi selametle, çok vakit harcadım size. Anlayan anlardı şimdiye kadar.

iteacher
Memur
09 Aralık 2024 16:26

Admin böyle gereksiz başlıkları onaylama lütfen.

Sedat Yılmazi
Aday Memur
09 Aralık 2024 16:44

bence zikirden ziyade ezber yapıyordur bu tekniği genelde hafızlar kullanır ezber yaparken ileri geri sallanırlar internetten bakabilirsiniz teneffüste sigara içenler alkol alanlar kavga edenler başkalarını rahatsız edenler değişik hareketler yapanlar var bence onlara karşı birşeyler yapın

Sedat Yılmazi
Aday Memur
09 Aralık 2024 16:50

bazıları da çıkmış yok insanlar bazı insanlar yüzünden dinden soğudu vesair bence bunun hiç bir alakası yok dindar bir insanın veya ibadetlerini yapıp islamı özümseyememiş insanların yaptıklarından dolayı dinden soğumamak lazım dine daha da bağlanmak lazım çünkü bu insanlar dini yaşadıklarını iddia etseler de aslında dinin gereklerini yerine getirmiyorlar Allahü Teala sadece namazı orucu haccı emretmiyor insanlara iyi davranmayı adil davranmayı hakedene hakkını vermeyi zulüm etmemeyi vesair bunları da emrediyor insanlar ibadetlerini yaptıkları halde bunları yapmıyorlarsa bunun suçunu islamda değil şahısta aramak lazım

Toplam 95 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi