Editörler : cihan27E.Kayı Han

Anuşirvann
Genel Müdür
07 Nisan 2025 13:43

Bence ilerde revize edilebilir.

23emeklimemur
Aday Memur
08 Nisan 2025 18:35

Yakında bağ kurun prim borcu 7200 e düşürülecekmiş bankalar bununla ilgili çalışmalara başlamış

23emeklimemur
Aday Memur
08 Nisan 2025 18:37

Sadece memurlardan 9000 prim isteniyor 4a 4b den 7200 prim istenirken memurlar içinde bir

23emeklimemur
Aday Memur
08 Nisan 2025 18:39

Düzenleme yapılmalı memurlardan da 7200 prim istenmeli isteyen emekli olur istemeyen çalışmaya devam

23emeklimemur
Aday Memur
08 Nisan 2025 18:44

Herkesin çalışma ortamı Malesef rahat değil birçok mobinge maruz kalan yerini değişitiremeyen memur var 70 yaş çok fazla bu insanlar hiç mi hayatı yaşamasınlar emekli olup direkt mezara mı girsinler 70 yaşına kadar çalıştıktan sonra emekli ikramiyesine de ihtiyaç yok nasılsa kısa bir zaman sonra ölecek

Prettypelin, 2 yıl önce

Ben de aynı konuyu yazdım zaten, maaşın tamamı üzerinden emeklilik hesabı yapılmalı

Erken emeklilik konusuna ben sıcak bakmıyorum bence zorunlu emeklilik 70 e çıkmalı, insanlar artık 70 yaşına kadar sağlıklı

İsteyen olsun ama istemeyen zorlanmamalı, çalışmanın insan ömrünü uzattığını düşünüyorum ben, erken emekliliği doğru bulmuyorum

Yurt dışında insanlar 70 yaşında markette çalışıyor, bizler masabaşında 50 yaşında çalışmaya üşeniyoruz

85200258
Müsteşar Yardımcısı
08 Nisan 2025 19:50

İktidar memuru emeklilikte sefalete mahkum birakmistir bu kanunla...

tolgperperek
Kapalı
09 Nisan 2025 10:44

Öncelikle 5510a karar vericiler 5434 lü memur ve amirlerdir, kendi akrabalarımdan biliyorum o dönem çakma sertifika,acıktan sonradan diploma, kendi aralarında çakma mülakatlarla şef ve müdürlük alıp bizden sonra gelenin canı çıksın yaptılarki zaten onların memuriyetleri bile soru işareti. Bu tayfa bir cogunuzun amiri ve artistik yapmadan üstlerine yok, siyasileri ve üstlerini iyi yalayanlarımı dersin eşine, dostuna, kızına, oğluna torpil carkmımı desin ve iyi takip edin 5510 lunun kademe,derece yada üst memurluklara ulaşmamaları için her türlü katikullu görebilirisniz hatta sürekli işçiyi başına dikip memuru ayakcı gibi kullandıranlarıda vardır.....dahada yazayım memur sendikalarınq üye bile yaptırırlar kurumda rahat ettirmezler yoksa, iznini vemrezler....mobingin besini yaparlar....falan çünkü sizler sınavla okul kazanıp sınavla memur oldunuz, zeki, akıllı, eğitimli ve tahlil yeyeneginiz farklı. sizi işe boğarlar fatkındalığınızı elinizden almaya calışırlar falanfıstık 5510 budur emeklilikte beterin beteri varmı var, asgari ucretliden düşük emeklilik olurmu işte olur 5510 lu pekiyi emekli tazminatı ne olur, oda size ancak sarjlı scooter aldırır

Hukukcu-hoca
Genel Müdür
15 Nisan 2025 07:55

Umarım bu kanun ilerde tekrar düzenlenir.

Enflasyonizm
Memur
18 Nisan 2025 02:33

65'ten once emekli olmayin sakin. Zira 5510'a tabi calisanlar ola ki emekli olduktan sonra calisma hayatina geri donmek istedi, emekli maaslari kesilecek. Yani bugunun parasiyla 12-13 bin lira emekli maasi yetmeyecek. Hadi gideyim calisayim asgari ucrete is buldum desen, ki o yasta adami kim alir, hooop emekli maasi kesilecek. Isten ayrildiginda tekrar basvuracaksin, anca 3 ayda tekrar baglanacak.

23emeklimemur
Aday Memur
18 Nisan 2025 10:38

Eğer 65 yaşına kadar ölmezsek emekli olmayız. Şimdi genç yaşlı herkes hasta. Yediğimiz içtiğimiz herşey çünkü sağlıksız. 45 ten sonra hastalıklar başlıyor insanlar nasıl 65 yaşına kadar çalışsın

Qovboypolis01
Şube Müdürü
09 Mayıs 2025 11:54

Kademeli emeklilik getirilmeli.

ExpertE
Müsteşar Yardımcısı
09 Mayıs 2025 13:39

Bu elzem bir durum böyle bir kanun yürürlükte olamaz olmamalı

Hukukcu-hoca, 11 ay önce

Umarım bu kanun ilerde tekrar düzenlenir.

09 Mayıs 2025 13:50

bu ayrımcı kanun haksızlığının kalkması lazım.

atilla010
Aday Memur
13 Mayıs 2025 15:14

Kendi ailem bile emekli olduğumda alacağım maaşa inan(a)mıyor. Bu kanun ivedilikle değişmelidir. Zaten 5510 olmadan bile doğru düzgün emekli maaşı vermiyorlar. Birde bu lanet kanunu çıkaranların Allah belasını versin. Hepten emekliyi açlığa mahkum etmektir.

13 Mayıs 2025 18:52

eski memur yeni memur ayrimi ivedilikle kaldirilmasi gerekiyor.

VHKİ-MEB
Şef
14 Mayıs 2025 10:45

Ne alcaz şimdi emekli olursak, 30 yıl çalışmış olursak.

Spyyy
Aday Memur
10 Şubat 2026 20:52

ablacım yurtdışıyla neyi kıyaslıyosunki, avrupada herhangi bir memurun alım gücü ev araba tatil vb bizi en az 5 e katlıyor. neyin kafasını yaşıyosun. bunca memur kira geçim derdi çalışma huzurunun olmayışı vb derken tabiki 50 yaşında motivasyonsuz kalıyo çalışmak istemiyo. + avrupada 45-50 civarında emekliliğini alıp dünyayı gezen bir sürü insan var. bırakın bu yandassen işlerini

Prettypelin, 2 yıl önce

Ben de aynı konuyu yazdım zaten, maaşın tamamı üzerinden emeklilik hesabı yapılmalı

Erken emeklilik konusuna ben sıcak bakmıyorum bence zorunlu emeklilik 70 e çıkmalı, insanlar artık 70 yaşına kadar sağlıklı

İsteyen olsun ama istemeyen zorlanmamalı, çalışmanın insan ömrünü uzattığını düşünüyorum ben, erken emekliliği doğru bulmuyorum

Yurt dışında insanlar 70 yaşında markette çalışıyor, bizler masabaşında 50 yaşında çalışmaya üşeniyoruz

Spyyy
Aday Memur
10 Şubat 2026 20:54

65 e kdr yaşarsak sonrasında kaçak çalışcaz öyle görünüyo :D

Enflasyonizm, 11 ay önce

65'ten once emekli olmayin sakin. Zira 5510'a tabi calisanlar ola ki emekli olduktan sonra calisma hayatina geri donmek istedi, emekli maaslari kesilecek. Yani bugunun parasiyla 12-13 bin lira emekli maasi yetmeyecek. Hadi gideyim calisayim asgari ucrete is buldum desen, ki o yasta adami kim alir, hooop emekli maasi kesilecek. Isten ayrildiginda tekrar basvuracaksin, anca 3 ayda tekrar baglanacak.

Toplam 58 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi