Editörler : Pangaea
27 Mart 2024 18:23

Mobbing

yorum yok çeken bilir... yatay ve dikey mobbing hatta çıkar ilişkilerine göre sahtelikler yalanlar gruplasmalar.. İnsanlığa sığmayan tavırlar ... naif biriyseniz yandınız.. boğaza düğümlenir sözler ama çıkamaz.. Birgün patlar mı sinir sabır biter mi birgün? fikir ve öneri istiyorum... iyi günler

mukbilyasamaz
Şube Müdürü
27 Mart 2024 19:02

çok genel bir yorum yapmışsınız. nasıl fikir ve öneri versin insanlar

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
27 Mart 2024 19:26

Sabır eninde sonunda biter o nedenle tepkiyi ilk zamanlarda vermek daha yerinde olur.Deneyimle sabittir.

ekremcan58
Aday Memur
27 Mart 2024 19:27

konuyu biraz açarsanız yardımcı olma noktasında daha çok tavsiye alırsınız

denizogretmen80
Kapalı
27 Mart 2024 19:48

Peki konuyu açayım ahbap çavuş ilişkisi tanıdıklar vesilesi ile getirilen nüfusu olan formasyon almamış ücretli öğretmenler nüfusuna tanıdıklarına güvenerek kadrolu yıllarını emeğini vermiş öğretmenlere ben de dahil küstah davraniYOr..HESAP SORUYOR NEDEN SİNİFA GEC GİRDİN GİBİ MUDURUM DEĞİL MUFETTİS DEĞİL AMA SOYLEDİGİ SEY BEN BURALARİN TANİNAN İNSANİYİM AİLEM BİLİNİR SU TANIDIKLARIMİZ VAR BANA SATASAN.YANAR AYRİCA BEN BİRİSİNİ KAFAMA TAKARSAM SURUNDURURUM .. SABAHLARİ BANA NEDEN GUNAYDİN DEMİYORSUN .. BURASİ DİNGONUN AHİRİ DEĞİL SEN BENİ UCRETLİ OGRETMEN OLDUĞUM İCİN HOR MU GORUYORSUN ... GİBİ SOYLEMLER.. KİTAP OKURKEN AY O KİTAP BASİT DEMESİ DERSLERE GİRERKEN SAKİZ CİGNEMESİ.. YAN SINIFTA DERSİN VARKEN SON SES MÜZİĞİ AÇMASI.. VE DAHA BİR SURU SEY.. Bu görülüyor ama toz kondurulmuyor onlara.. Ayrıca açık açık sendika ayrımcılığı yapılıyor açık açık tehditvari konusulma... açık açık dersi ders saatinde sabote etme ve daha bir çok şey işin özü oruç vakti oruç ağıza çıkar uğruna KUL HAKKİ YİYOR VE HİÇ BİR KOTU DURUM YARATMAMİS İNSANLARİN ÜZÜLMESİNE SEBEP OLARAK EZMEYE CALİSİYORLAR... Selam verirken bile kimi öğretmenlere selam verip diğerine vermeme.. dersine branşına önem vermeme... açık arama ama diğer kişilerin açıklarıni kapatma ne diyeyim ALLAH BÜYÜK...

denizogretmen80
Kapalı
27 Mart 2024 19:53

Ki ben 8 yıl bekledim 8 yıl ücretli öğretmen olarak çalıştım onların bir büyüğü oznlarin daima iyiliğini isteyen biriyim öyle olduğu halde durum bu olunca daha üzücü elbette bu tip insanlar her yerde var.. ama sabır zor oluyor

matemkogr
Kapalı
27 Mart 2024 21:44

Bu kadar naif olmayın ve insanları bu kadar önemsemeyin hocam

mstd
Aday Memur
27 Mart 2024 22:10

Hocam uzun süre bende mobbing altında kaldım. Alttan alacak, düzelecek dedikçe daha çok üzerinize geliniyor. Sendikanız varsa anlatın destek isteyin. Sendikamız yoksa eğer amirse yanınıza güvendiğiniz bir kimseyi alarak size mobbing uygulandığını ve bunun suç olduğunu ve bunu üst amirlere hatta olmadı mahkemeye kadar çıkacağınızı anlatın. Buna rağmen devam edilirse o zaman belli bir süre olaylarla ilgili şahit ve notlar alıp önce üst amire dilekçe ile bildirin olmadı mahkeme yolunu tercih edin.

Agency
Şef
28 Mart 2024 00:25

Anlattıklarınız size özel mobbing falan değil. Artık genele yayılmış, her yerde var olan kokuşmuş düzenin ta kendisi. Bitmeyecek ve dahası artarak çoğalmaya devam edecekler. O yüzden kendinizi bu tarz kişi ve olaylara karşı dirençli kılacak yollar ve çareler arayınız. Maalesef çagın hastalığı bu. O yüzden kendi aşınızı bulmaya bakın.

ilker484
Şef
28 Mart 2024 10:05

Hocam çok doğru ifade etmiş buna ekleme olarak diyebileceğim;

Onlar şimdi sizi sonra birbirini yiyecek kenarda bekleyip izleyin sadece. Dersinize ve mesainize vaktinde gidin kimse hassasiyet verecek açıklar vermeyin. Rahatsız eden durumları dilekçe ile idarenize verin. Sendika temsilcilerinizi okulunuza sorunları görüşmek için davet edin. İlgilenmiyorlarsa sendikanızı değiştirip başka birinde aynısını deneyin. İşiniz öğrencileri eğitmek iş arkadaşlarınızı değil bu insanlar bu yaşa böyle gelmişler bundan sonrada böyle gidecekler.

Agency, 1 yıl önce
Anlattıklarınız size özel mobbing falan değil. Artık genele yayılmış, her yerde var olan kokuşmuş düzenin ta kendisi. Bitmeyecek ve dahası artarak çoğalmaya devam edecekler. O yüzden kendinizi bu tarz kişi ve olaylara karşı dirençli kılacak yollar ve çareler arayınız. Maalesef çagın hastalığı bu. O yüzden kendi aşınızı bulmaya bakın.

denizogretmen80
Kapalı
29 Mart 2024 00:30

Peki anlatayım bir ilçede ilçenin nüfusu çok ileri gelen ailelerinden olanlar okulumuzda formasyon eğitimi öğretmenlik eğitimi almasa da ücretli öğretmenlik yapmakta ve 15 yıllık meslek hayatımda bana kimse mesleğime dair idareciler bile hesap sormazken bu ücretli öğretmen bana neden selam vermiyorsun.. sen dersini şöyle işle.. benim arkam saglam..ben varya kavga ederim karakolluk bile olurum kafaya birini takarsam benden çekeceği vardır.. gibi konuşuyor derslere o ücretli öğretmen ile ortak girme durumlarimiz olduğu zaman öğretmen koltuğuna o geçiyor bilgisayarı önüne o alıyor bana kreş taburesi veriyor mesela.. o da yetmiyor nerdeydin dersine neden 2 dk geç kaldın diyor derste sesimi bastırmaya çalışıyor.. bunun kaynağı kendi ezik ruhu.. ama bu ezik ruh saygıyı onurlu dik duruşu hiçe sayıyor ben hayatımda kimseye hakaret etmedim kavga da etmedim moralim bozuldukxca tartismadan etkilendigim. için bu sefer onunla dalga geçiyor elin mi titredi senin neden sesin titriyor diyor gelip yanıma yanağımdan makas bile aldı :)) BENİM ARKAM GÜÇLÜ DERKEN DOĞRU İDAREYE SİKAYET ETTİM İDAREMDE BENİ DEĞİL ONU KORUDU BENİ DİNLEMEDİ BİLE KAFANDAN KURUYORSUN DEDİ.. durum bu

bhdrzn
Şef
29 Mart 2024 10:50

Kusura bakmayın da şu okullar iş yeri gibi görüldüğünde bitecek naiflik. Hiç mi özelde çalışmadınız derse girin çıkın muhattap olmayın. Sakız çiğnemesi sin sorununuz değil son ses dinliyorusa müdürünüze bildirin dikkat edikmesi gerektiğini söyleyin. Kadrolu bir öğretmenin ücretliden çekindiğini ilk defa görüyorum kendinizi ezik görmeyin o kadar torpili olsa bir sürü bakanlığın alımı var bu zaman kadar işe girerdi zaten takılmayın böyle herkesin büyük yerlerde tanıdığı var demelerine. Ayrıca herkesle muhattap olmak zorunda değiliz okuldaki öğretmenler iş arkadaşımız ve orası iş yerimiz bu kadar. Etrafınza takılmayın.

denizogretmen80
Kapalı
29 Mart 2024 14:36

Teşekkür ederimhocam yok hiç özel de çalışmadım öncesinde .. iyi gunler
bhdrzn, 1 yıl önce

Kusura bakmayın da şu okullar iş yeri gibi görüldüğünde bitecek naiflik. Hiç mi özelde çalışmadınız derse girin çıkın muhattap olmayın. Sakız çiğnemesi sin sorununuz değil son ses dinliyorusa müdürünüze bildirin dikkat edikmesi gerektiğini söyleyin. Kadrolu bir öğretmenin ücretliden çekindiğini ilk defa görüyorum kendinizi ezik görmeyin o kadar torpili olsa bir sürü bakanlığın alımı var bu zaman kadar işe girerdi zaten takılmayın böyle herkesin büyük yerlerde tanıdığı var demelerine. Ayrıca herkesle muhattap olmak zorunda değiliz okuldaki öğretmenler iş arkadaşımız ve orası iş yerimiz bu kadar. Etrafınza takılmayın.

bhdrzn
Şef
02 Nisan 2024 09:40

Hocam bu kdr sıkıntıyı çekip burada çözüm aramayın müdür çözmüyorsa ilçe mem başvurun sendikanızla görüşün, benim arkadaşım kaymakamlığa çıktı ilçe mem çözemyince müdür başka okulda ,çalışan sorunlu diğer öğretmen başka okula gönderildi, köklü aile olması müdürü ilçe memi hadi korkuttu valiye kaymakama ne yapacak haklıysanız illaki çıkar bu. Dediğim müdür ilçenin önde geleniydi ve başına şikayetle bunlar geldi

denizogretmen80, 1 yıl önce
Teşekkür ederimhocam yok hiç özel de çalışmadım öncesinde .. iyi gunler

denizogretmen80
Kapalı
02 Nisan 2024 10:49

TESEKKUR EDERİM HOCAM UMARİM SÖNER BU DURUM AMA DURMUYORLAR BİR YAZİDA OKUDUM MOBBİNG 6 AYİ GEÇİYORSA KRONİK HAL ALİRMİS.. BURADA CARE ARADİM BİR AN YAZDİM AMA BENİM GİBİ BASİNA BU TİP SEY GELENLER İÇİNDE BİR IŞIK OLSUN BU KONU BASLİGİ.. DİYE DUSUNDUM İYİ GÜNLER İYİ CALİSMALAR
bhdrzn, 1 yıl önce

Hocam bu kdr sıkıntıyı çekip burada çözüm aramayın müdür çözmüyorsa ilçe mem başvurun sendikanızla görüşün, benim arkadaşım kaymakamlığa çıktı ilçe mem çözemyince müdür başka okulda ,çalışan sorunlu diğer öğretmen başka okula gönderildi, köklü aile olması müdürü ilçe memi hadi korkuttu valiye kaymakama ne yapacak haklıysanız illaki çıkar bu. Dediğim müdür ilçenin önde geleniydi ve başına şikayetle bunlar geldi

Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi