Editörler : gül-feşan
28 Mart 2024 01:12

Kariyer Meslek Mensubunun Başka Kuruma Atanması Hk.

Herkese iyi formlar,

Ben bir üst kurulda meslek personeli olarak görev yapıyorum. Yardımcılık sürem doldu. Herhangi bir disiplin cezam, olumsuz tezkiye notum vb. bulunmuyor. Güncel derece ve kademe bilgilerim sırasıyla 8/1. İçinde bulunduğum mali açmaz nedeniyle memleketime geri dönmek ve kariyer defterini kapatarak düz memur olarak çalışma haytıma devam etmek istiyorum. Önümde yeterlilik sınavım var. Sınavı 2 kez vermediğimiz durumda kurumun personel yönetmeliği gereği başka kurumlara atanmak üzere devlet personel başkanlığına (DPB) bildirimimiz yapılıyor. Ancak güncel durumda DPB'nin kapatılmış olması nedeniyle bu atamada Çalışma Genel Müdürlüğü (Çalışma Bakanlığı) ile Personel Prensipler Genel Müdürlüğü'nün görevli olduğunu anlıyorum. Birden fazla sorum olacağı için aşağıda maddeler halinde sorularıma yer veriyorum.

1- Bu yol ile yapılacak bir atamada Çalışma Genel Müdürlüğü/Personel Prensipler Genel Müdürlüğü'nden hangisi görevli olur?

2- Atamayı yapacak olan kurumlar il/ilçe tercihi konusunda yardımcı olurlar mı?

3- Hangi unvanlara atamam yapılır?

Teşkkürler, saygılar.

Bilgisayargibimuh
Aday Memur
14 Nisan 2024 20:01

selamlar dostum bende içişleri bakanlığı uzm yard kazandığım zaman ileride acaba taşraya gitmek istesem nasıl olur diye düşünmüştüm , uzman kadrosundaki personelin bakanlığa bağlı taşra teşkilatı müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere görevlendirme / tayin vb bir durum olabileceği gibi bir şeyler duymuştum .

ne güzel uzmanlığı hak etmişsin maaşın da ona göre bir miktar artacak , bence uzmanlığı aldıktan sonra ne yapabilirsin onu düşünmeni tavsiye ederim.

emooş
Aday Memur
18 Mayıs 2024 12:57

Bence de kariyer uzmanının sadece merkezde çalışması çok kötü. Büyük şehirde yaşamak yerlisi değilseniz çok zor. Taşraya geçişin önü inşallah açılır. Hele ki kariyer uzmanı olup iibf kadrolu alınmışsanız çok ciddi maaş düşüşü mevcut. Keşke ibffliler de mühendisler gibi çok fazla maaş kaybına uğramadan geçebilse. İllaki geçişin bir kanun yada hukuk boşluğu vardır.

Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi