Editörler : Pangaea
28 Mart 2024 12:25

Meb de müdür yardımcısının çocuğuna okulda bakması

İstanbul Maltepe?de doğum sonrası ücretsiz izni bittiğinden beri okula çocuğunu götürüp bakan müdür yardımcısı varmış. Biz çocuğumuza bakmak için ücretsiz izne çıkmak zorunda kalıp maaş alamazken böyle bir tolerans tanınmış olan bildiğiniz kişiler var mı. Eğer böyle bir şey varsa bu ayrıcalık herkese tanınmalı. Sizce bu doğru mu

Tiamo00
Şef
28 Mart 2024 12:29

yapılan davranış doğru değil. haklısınız

Peyami.safa81
Aday Memur
28 Mart 2024 12:39

Burda gıybet yapma maçan yiyorsa git yüzüne söyle

ilker484
Şef
28 Mart 2024 12:56

Bankamatik memuru diye bir şey varmış insanlar hiç işe gitmeden maaşları yatıyormuş. Eğer böyle bir şey varsa bu ayrıcalık herkese tanınmalı. Sizce bu doğru mu?

2ven
Kapalı
28 Mart 2024 13:02

yanlıştır, öğretmen getirip bakamıyorsa o da bakmamalıdır.

235U
Genel Müdür
28 Mart 2024 13:56

işini aksatmadıktan sonra kafanızın buna takılması yanlış

idarecilik ve öğretmenlik farklı işler

öğretmenin yeni doğanına çalışırken bakması mümkün olamaz

ancak idareci işini yürütüyor olabilir

mevzuata aykırı mıdır evet

kafaya takılmalı mıdır hayır

idareciliğe geçen birçok öğretmen arkadaş öğretmen olduğunu unutup öğretmene düşmalık etmeye başlıyor

aynısı öğretmenlerde olmamalı

idarecilerin de öğretmen olduğunu unutmayın

işini yaparken bakabiliyorsa kime ne

alparslan...
Müsteşar Yardımcısı
28 Mart 2024 14:31

Sizce işini yaparken çocuğa bakabilir mi? Veya çocuk olduğu zaman yapılan iş ile çocuk olmadan yapılan iş aynı olur mu? Kendimizi kandırmayalım. Böyle bir uygulamaya zorunlu durumda 1-2 harici müsaade edilemez. Ben veli olarak okula geldim o sırada müdür yardımcısının çocuğu açıkmış, canı sıkılmış, ayağı takılmış düşmüş vs. vs. Kişi bana mı yardımcı olur yoksa çocuğuna mı bakar? Cevabı hepimiz biliyoruz. Hizmet için maaş aldığı sırada çocuğuna bakması doğru değil.

235U, 1 yıl önce

işini aksatmadıktan sonra kafanızın buna takılması yanlış

idarecilik ve öğretmenlik farklı işler

öğretmenin yeni doğanına çalışırken bakması mümkün olamaz

ancak idareci işini yürütüyor olabilir

mevzuata aykırı mıdır evet

kafaya takılmalı mıdır hayır

idareciliğe geçen birçok öğretmen arkadaş öğretmen olduğunu unutup öğretmene düşmalık etmeye başlıyor

aynısı öğretmenlerde olmamalı

idarecilerin de öğretmen olduğunu unutmayın

işini yaparken bakabiliyorsa kime ne

Prettypelin
Yasaklı
28 Mart 2024 15:54

Saçma sapan konular açmayın, size ne milletin çocuğundan, demek ki mecbur kalmış kadın, ayrıca tüm öğretmenler bazen mecbur kalıp okula getiriyor çocuğunu, idarecinin odası olduğu için daha fazla gelebilir ne var bunda, bına karşı çıkmak istiyorsanız 3 yıl yarım maaş alarak evde kalma hakkı verilmeli çalışana bunu dike getirin, veyahut tam gün kreş olsun her yerde,

Önce dönün kanunları inceleyin, insanların şartlarını inceleyin sonra böyle yargılayın, kimsenin haddine değil kimseyi bu konuda yargılamak

selcukturkce
Genel Müdür
28 Mart 2024 16:46

Asıl saçmalık sizin dediğiniz! İşini aksatıyorsa bunu sorgulamak tabii ki o okulda işi aksayan öğretmenin haddidir. Ve başlığın sahibi idareciler de varsa öğretmenlerde de bu ayrıcalık olmalı, demiş. Kişilerin duydukları rahatsızlığı dile getirmesi zorunuza gitmemeli!

Prettypelin, 1 yıl önce

Saçma sapan konular açmayın, size ne milletin çocuğundan, demek ki mecbur kalmış kadın, ayrıca tüm öğretmenler bazen mecbur kalıp okula getiriyor çocuğunu, idarecinin odası olduğu için daha fazla gelebilir ne var bunda, bına karşı çıkmak istiyorsanız 3 yıl yarım maaş alarak evde kalma hakkı verilmeli çalışana bunu dike getirin, veyahut tam gün kreş olsun her yerde,

Önce dönün kanunları inceleyin, insanların şartlarını inceleyin sonra böyle yargılayın, kimsenin haddine değil kimseyi bu konuda yargılamak

Prettypelin
Yasaklı
28 Mart 2024 17:09

Ya güldürmeyin Allah aşkına sanki müdür yardımcısı ne iş yapıyorda işiniz aksayacak şaka mısınız ya,

Ayrıca toplum içinde yaşamak sadece ot gibi işe gidip gelmek nefes alıp vermek değildir, insanlarla uyum içinde olmak, sıkıntılarında hoşgörülü olmak da insan olmanın gereğidir, her meslekten insan zor durumda kaldığında çocuğunu iş yerine götürüyor, siz uzayda mı yaşıyorsunuz, biz küçükken hatırlıyorum öğretmenlerimiz getirirdi, siz küçükken hiç babanızın iş yerine gitmediniz mi

Sizi hiç mi insan içine çıkarmadan büyüttüler? Siz öyle yapmayın arada götürün çocuğunuza da bir değişiklik olur

selcukturkce, 1 yıl önce

Asıl saçmalık sizin dediğiniz! İşini aksatıyorsa bunu sorgulamak tabii ki o okulda işi aksayan öğretmenin haddidir. Ve başlığın sahibi idareciler de varsa öğretmenlerde de bu ayrıcalık olmalı, demiş. Kişilerin duydukları rahatsızlığı dile getirmesi zorunuza gitmemeli!

aryaalya6
Aday Memur
28 Mart 2024 18:45

Kimsenin yüzüne bir şey söylemek zorunda değilim sadece cimere şikayet etmeden önce bu şekilde başka ayrıcalık tanınanlarda var mı doğru mu duydum bilmek istedim. Sonuçta bizimde çocuğumuza bakacak kimse yok ve onun için ücretsiz izin alıyoruz. Böyle bir ayrıcalık varsa herkese tanınmalı ve herkes maaşını almaya devam etmeli. Herkesin paraya ihtiyacı var

Peyami.safa81, 1 yıl önce

Burda gıybet yapma maçan yiyorsa git yüzüne söyle

Prettypelin
Yasaklı
28 Mart 2024 18:59

Ayrıcalık istiyorsanız sınava girip idareci olun, bizim şartlarımızla idarecinin şartları aynı değil onun odası var, müdür yardımcılarını günahım kadar sevmesem de şikayet ettiğiniz konu tam bir saçmalık, milletin çocuğunun peşine düşmüşsünüz ayıp...

aryaalya6, 1 yıl önce

Kimsenin yüzüne bir şey söylemek zorunda değilim sadece cimere şikayet etmeden önce bu şekilde başka ayrıcalık tanınanlarda var mı doğru mu duydum bilmek istedim. Sonuçta bizimde çocuğumuza bakacak kimse yok ve onun için ücretsiz izin alıyoruz. Böyle bir ayrıcalık varsa herkese tanınmalı ve herkes maaşını almaya devam etmeli. Herkesin paraya ihtiyacı var

SorunCevaplayıN
Genel Müdür
28 Mart 2024 19:45

Söyleyemezsin zaten. Senin gibiler ancak arkadan dedikodu eder. Yüzüne soylemek mert insan işidir. Git nereye şikayet edersen et. Eminim seninde okulda 100 tane eksiğin vardır onlarsa yüzüne vurur ağlarsın sonra mobing mobing diye:)

aryaalya6, 1 yıl önce

difficulties
Yasaklı
28 Mart 2024 19:46

haksızsın. konu çocuk olunca hassaslaşıp duygusal bakıyorsunuz. kimin işinin ne olduğu, kimin ne yaptığı bizi bağlamaz. bakıma muhtaç çocuklarınızı okula getirip sürekli bakamazsınız. ha arada sorun olur, bakıcısı kaçar, bırakacak kimse bulunmaz bir iki gün idare edilir. o kadar. o da öğretmen için idare edilir. izni olmadığı için. idarecinin izni var izin alıp bakabilir evinde.

Prettypelin, 1 yıl önce

Ayrıcalık istiyorsanız sınava girip idareci olun, bizim şartlarımızla idarecinin şartları aynı değil onun odası var, müdür yardımcılarını günahım kadar sevmesem de şikayet ettiğiniz konu tam bir saçmalık, milletin çocuğunun peşine düşmüşsünüz ayıp...

ogrtmburcin
Yasaklı
28 Mart 2024 20:04

İnsanlık halidir herkes bazı zorluklarla karşılaşabiliyor fakat ne yazık ki bu durumu suistimale dönüştürenler olduğu da hakikat. Eminim görüşlerden anladığım kadarıyla çoğu kimse rastlamış. Gerekçeli neden oluşur 1/2 gün getirilir, olmadı birkaç gün de getirilebilir. Ancak durumun sürek hale getirilerek kamu düzenine aykırılık teşkil etmemesi gerekir. Orası okul olabilir ama sonucta kamu düzeni hakim ve yasalara uymak esastır. Kimsenin kimseye kendi yükünü çektirmeye hakkı da yok hukuku da yok. Saysam toplamda belki ya 2 ya da 3 gün getirdim o da mücbir sebeptendi.

hakuna.matata
Yasaklı
28 Mart 2024 20:29

Cvp budur sessizce dağılabilirsiniz

ogrtmburcin, 1 yıl önce

İnsanlık halidir herkes bazı zorluklarla karşılaşabiliyor fakat ne yazık ki bu durumu suistimale dönüştürenler olduğu da hakikat. Eminim görüşlerden anladığım kadarıyla çoğu kimse rastlamış. Gerekçeli neden oluşur 1/2 gün getirilir, olmadı birkaç gün de getirilebilir. Ancak durumun sürek hale getirilerek kamu düzenine aykırılık teşkil etmemesi gerekir. Orası okul olabilir ama sonucta kamu düzeni hakim ve yasalara uymak esastır. Kimsenin kimseye kendi yükünü çektirmeye hakkı da yok hukuku da yok. Saysam toplamda belki ya 2 ya da 3 gün getirdim o da mücbir sebeptendi.

Prettypelin
Yasaklı
28 Mart 2024 20:33

Hayır haksız değilim hocam. Bu başlığı açan kötü niyetli. Herkes şunda hemfikir ki zaten kimse zorda kalmasa çocuğunu okula getirmez neden getirsin, sizden önce anne baba zaten çocuğunun en iyi koşulda bakılmasını ister, demek ki bir zorunluluk oluşmuş, zorunluluk hali de kalkınca getirmez, velev ki getirdi, toplum olarak bu kadar mı yozlaştık, küçük bir çocuğun varlığını işten daha önde tutamayacak kadar mı bittik?

Ne olmuş yani, hergün gelse ne olmuş? Kınıyorum bir çocuğun okula gelmesinden rahatsız olan bir zihniyeti

difficulties, 1 yıl önce

haksızsın. konu çocuk olunca hassaslaşıp duygusal bakıyorsunuz. kimin işinin ne olduğu, kimin ne yaptığı bizi bağlamaz. bakıma muhtaç çocuklarınızı okula getirip sürekli bakamazsınız. ha arada sorun olur, bakıcısı kaçar, bırakacak kimse bulunmaz bir iki gün idare edilir. o kadar. o da öğretmen için idare edilir. izni olmadığı için. idarecinin izni var izin alıp bakabilir evinde.

difficulties
Yasaklı
28 Mart 2024 20:36

zorunluluk? kime göre? istediği gibi bir bakıcı bulamazsa 5 yaşına kadar okulda mı bakacak?

şahsın niyeti bizi bağlamaz. biz konu ile ilgili olması gerekeni söylüyoruz.

Prettypelin, 1 yıl önce

Hayır haksız değilim hocam. Bu başlığı açan kötü niyetli. Herkes şunda hemfikir ki zaten kimse zorda kalmasa çocuğunu okula getirmez neden getirsin, sizden önce anne baba zaten çocuğunun en iyi koşulda bakılmasını ister, demek ki bir zorunluluk oluşmuş, zorunluluk hali de kalkınca getirmez, velev ki getirdi, toplum olarak bu kadar mı yozlaştık, küçük bir çocuğun varlığını işten daha önde tutamayacak kadar mı bittik?

Ne olmuş yani, hergün gelse ne olmuş? Kınıyorum bir çocuğun okula gelmesinden rahatsız olan bir zihniyeti

Prettypelin
Yasaklı
28 Mart 2024 20:42

Kamu düzenine aykırılık dediğiniz nedir sayın hocam? Başkasına yük çektirmek bu konunun neresinde. Müdür yardımcısı çocuğunu odada oturtuyorsa kime ne zararı var? Hangi yasayı ihlal ediyormuş?

Ya benim akşam akşam sinirlerimi çıkardınız kusura bakmayın, bir öğretmen olarak öğretmen zili çaldığında sınıfta oluyormusunuz? Yoksa zil çalınca mı yerinizden kalkıyorsunuz? Her ders 1 dakika geç giriyorsunuz sınıfa siz kamu düzenini bozmuş mu oluyorsunuz?

Herşeyi böyle incik cıncık konuşacak olursak toplumsal yaşam diye bir şey kalmaz, ayrıca anasal sorumluluklarınız sadece mesleğimize karşı değil, devlet bize mesleğimizden daha da önce çocuğumuza bakmamazı söylüyor yasada, devleti ayakta tutan eğitimden önce herşeyden önce ailedir.

Bir başka önemli konu ise hoşgörüdür, bunlar bir bütündür

ogrtmburcin, 1 yıl önce

seaaa
Şef
28 Mart 2024 23:58

böyle bir manyak benim kuruluşumda da vardi sana ne getirmisse ben de mecbur kaldım kendimle goturdum

aryaalya6
Aday Memur
29 Mart 2024 00:04

İdareci olunca çocuğumuza her gün okulda bakma hakkı kazanıyoruz demek. Böyle bir kural olduğunu bir tek siz biliyorsunuz sanırım. Bir çocuk bir kaç gün mecbur sebeplerden idare edilir. Ama bir yaşına gelene kadar her gün iş yerinde bakılamaz ve bu çocuk hala okulda bakılmaya devam ediliyor. Eğer varsa yönetmeliklerde idareci olunca çocuk okulda bakılır diye bir madde bulurum paylaşın.

Prettypelin, 1 yıl önce

Toplam 35 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi