Editörler : Pangaea
02 Nisan 2024 17:31

Yeni gelinen ilçedeki banka promosyon anlaşması

Merhaba,

bulunduğum ilçeye eylül ayında tayin oldum, mart ayında promosyon ödemesi gerçekleşmiş. Geldiğim yerde 3 yıl önce promosyon almıştım ve bu dönem alacaktım kalsaydım. Geldiğim yer ile buradaki bankalar farklı ve daha ilk gün hesap açarken hem MEB hem de banka 'sonradan gelene promosyon vermeyiz' dedi. Ben de peki öyleyse dedim ve bu şekilde 8 ay geçmiş.

Bazı arkadaşlarımla konuştuğumda 'sözleşme imzalandıktan sonra müdürlüğümüze ataması yapılan hiçbir personele promosyon ödemesi yapılmayacağı, giden de alınmayacağı' maddesinin dava veya sendikal haklarla alındığını söylediler. Bu nedenle eğer bu durum bir hak ise 3 yıl geldiğim yer, 1-2 yıl içinde eş durumu yapıp geçebilirsem ve gittiğim yerde de böyle bir durum varsa belki 6-7 yıl promosyon ödemesi alamayabilirim (Eşimin bulunduğu ilçede açık olmadığı için 40 km uzaktaki ilçeye geldim, gidiş geliş yapıyorum).

Yine bazı arkadaşlar 'ben geldiğim yerde martta aldım, geldim burada aldım, yarı dönemde eş durumu yaptım oradan da aldım' demesi beni sinirlendiriyor. Biliyorum bunu çalışıp almadım ama ek dersi olmayan bir branş öğretmeniyim.

10 yıl sonra atandım mezuniyetimden ve çalıştığım özel kurumlar ya parayı geç verdi ya mesaiye kaldım. Çıkarken tazminat alamadım, hafta sonu demeden çalıştım. O yüzden çok şükür devletteyim ve gelecek olan paraya da hak etmedikten sonra... ne diyim. Ama, sağdan soldan 'şuradan 10 aldım buradan 7 aldım hehe' diyen olunca da kendimi kötü hissettim ve buraya yazmak istedim.

Okuduğunuz için teşekkür ederim, hakkınızı helal edin.

Turk Kahvesi
Aday Memur
02 Nisan 2024 20:57

Dilekçe ver. Red gelirse dava aç alırsın.

HakanMatt
Şube Müdürü
02 Nisan 2024 22:53

bizim okula yeni gelen arkadaş geldiği yerden almış bir de buradan aldı o mesele doğru iyi araştır hakkını al hocam milletin lafına bakma .

gonnabelegend
Aday Memur
02 Nisan 2024 22:54

dilekçe verdim, bizzat m.eğitim müdürü dönüş yaptı gelene vermiyoruz, gidenden almıyoruz şu sayılı kararımıza göre diye. sendika da yakın meb'le gördüğüm kadarıyla. herkes kestirip atıyor, okuldaki arkadaşlar da çok bilmiyor. mümkün olsa bankamı değiştireceğim. var mı örneği veya ne yapabilirim, dava avukata mı gideyim benzer bir dava var mı?

Turk Kahvesi, 1 yıl önce

Dilekçe ver. Red gelirse dava aç alırsın.

HakanMatt
Şube Müdürü
02 Nisan 2024 22:55

banka değiştiremezsiniz
gonnabelegend, 1 yıl önce

dilekçe verdim, bizzat m.eğitim müdürü dönüş yaptı gelene vermiyoruz, gidenden almıyoruz şu sayılı kararımıza göre diye. sendika da yakın meb'le gördüğüm kadarıyla. herkes kestirip atıyor, okuldaki arkadaşlar da çok bilmiyor. mümkün olsa bankamı değiştireceğim. var mı örneği veya ne yapabilirim, dava avukata mı gideyim benzer bir dava var mı?

gonnabelegend
Aday Memur
02 Nisan 2024 23:06

herkes böyle diyor bu canımı sıkıyor, ordan aldım burdan aldım, gittim yine aldım. zaten ek dersim yok millet ek ders hesabı yapıyor, yok dyk yok haftasonu ders. meslekten soğudum şu son dönemde. aynı mesleği yapıp derse geç giren, sohbet muhabbet şunu aldım verdim. eğitim fakültesi okudum, karşılığı manevi de gelmemeye başladı. belki geçicidir, çünkü ortaokuldan beri bu mesleği istiyordum. özelle beraber 13 yılı aşmışım. bir de üstüne hak mı değil mi tartışılır promosyon işi var, ilçem farklı ve açık da olmayacak gibi. hadi git gel alıştım artık da yol masrafı, idarenin sağ olsun boşluklu program vermesi, öğrencilerin dersleri takmaması.. neyse biz yazıyoruz biz okuyoruz arkadaşlar. biraz iyi hissettirdi yazınca anlatacak yer arıyormuşum ben de. somut bir şeyler derseniz yola çıkayım bu promosyon konusunda.

HakanMatt, 1 yıl önce
bizim okula yeni gelen arkadaş geldiği yerden almış bir de buradan aldı o mesele doğru iyi araştır hakkını al hocam milletin lafına bakma .

SorunCevaplayıN
Genel Müdür
02 Nisan 2024 23:09

Fazla takıyorsun. Özelde çektiğin cilenin karşılığını burda bekle ek dersin yok ama 15 saate 33 bin civarında para alıyorsun. Milletin ne dediğine takilirsan çok üzülürsün.

herkes böyle diyor bu canımı sıkıyor, ordan aldım burdan aldım, gittim yine aldım. zaten ek dersim yok millet ek ders hesabı yapıyor, yok dyk yok haftasonu ders. meslekten soğudum şu son dönemde. aynı mesleği yapıp derse geç giren, sohbet muhabbet şunu aldım verdim. eğitim fakültesi okudum, karşılığı manevi de gelmemeye başladı. belki geçicidir, çünkü ortaokuldan beri bu mesleği istiyordum. özelle beraber 13 yılı aşmışım. bir de üstüne hak mı değil mi tartışılır promosyon işi var, ilçem farklı ve açık da olmayacak gibi. hadi git gel alıştım artık da yol masrafı, idarenin sağ olsun boşluklu program vermesi, öğrencilerin dersleri takmaması.. neyse biz yazıyoruz biz okuyoruz arkadaşlar. biraz iyi hissettirdi yazınca anlatacak yer arıyormuşum ben de. somut bir şeyler derseniz yola çıkayım bu promosyon konusunda.

gonnabelegend
Aday Memur
03 Nisan 2024 00:24

ilk mesajımda şükrettiğimi belirttim. dediğin gibi zaman/para olarak bakarsak haklısın. verimli olmak ve karşılığı görmek derdim. futboldan örnek vereyim, son 10 dakika oyuna girip çok koşuyorum çünkü çok hazırım ve istekliyim. gol de atıyorum ama 90 dakika sahada olup yan pas yapıp benden iki kat alanlar görüyorum. takımı da seviyorum başarılı olunca mutlu oluyorum.

bu promosyon olayında olduğu gibi sponsor araba veriyor ben gelmeden, diyor daha da vermeyeceğim. geldiğim takımda araba vermiş sponsor. derdim araba da değil yeter ki diyorum maça çıkayım, taraftar da istiyor. yok senin mevkinde ihtiyaç bu kadar.

neyse bir daha okudum da parasında değilim de aptal konumuna düşmek zoruma gidiyor. benim örneğim de az olduğu için bir nebze destek istedim aslında. yoksa ben de yerimden oynamasam alacaktım veya geçen sene gelsem hem ordan hem burdan alıp, hop bir de eş durumu yapsaydım şubatta kaymak. bana ne o zaman değil mi, bana dokunmayan yılan hesabı. işte etrafımda durum böyle. anlamadığım niye tek elden olmaz, gelene niye verilmiyor. ben de bu formayı giyip buradan maaş alıyorum. buna kafam basmıyor.

SorunCevaplayıN, 1 yıl önce

Fazla takıyorsun. Özelde çektiğin cilenin karşılığını burda bekle ek dersin yok ama 15 saate 33 bin civarında para alıyorsun. Milletin ne dediğine takilirsan çok üzülürsün.

SorunCevaplayıN
Genel Müdür
03 Nisan 2024 01:29

Ben senin iyiliğin için söyledim karar senin. Yoksa böyle kafanda buyutursen uykuların kacar

ilk mesajımda şükrettiğimi belirttim. dediğin gibi zaman/para olarak bakarsak haklısın. verimli olmak ve karşılığı görmek derdim. futboldan örnek vereyim, son 10 dakika oyuna girip çok koşuyorum çünkü çok hazırım ve istekliyim. gol de atıyorum ama 90 dakika sahada olup yan pas yapıp benden iki kat alanlar görüyorum. takımı da seviyorum başarılı olunca mutlu oluyorum.

bu promosyon olayında olduğu gibi sponsor araba veriyor ben gelmeden, diyor daha da vermeyeceğim. geldiğim takımda araba vermiş sponsor. derdim araba da değil yeter ki diyorum maça çıkayım, taraftar da istiyor. yok senin mevkinde ihtiyaç bu kadar.

neyse bir daha okudum da parasında değilim de aptal konumuna düşmek zoruma gidiyor. benim örneğim de az olduğu için bir nebze destek istedim aslında. yoksa ben de yerimden oynamasam alacaktım veya geçen sene gelsem hem ordan hem burdan alıp, hop bir de eş durumu yapsaydım şubatta kaymak. bana ne o zaman değil mi, bana dokunmayan yılan hesabı. işte etrafımda durum böyle. anlamadığım niye tek elden olmaz, gelene niye verilmiyor. ben de bu formayı giyip buradan maaş alıyorum. buna kafam basmıyor.

Sislipusu
Aday Memur
03 Nisan 2024 05:27

m.eğitim müdürü dönüş yaptı ne demek ya kusura bakmayın da öğretmen olarak protokole bakmak istiyorum hangi maddede geçiyor ve dilekçeme yazılı resmî cevap istiyorum demediniz mi? siz nasıl eğitim mezunusunuz nasıl bunları bilmiyorsunuz. ya da düşünemiyorsunuz. ya da canınız sıkılmış burada muhabbet mi arıyorsunuz

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi