Editörler : StMngr
06 Nisan 2024 23:24

Öğretim Gör. Memurluğa Naklen Geçiş

Değerli arkadaşlar selamlar. 2 yıldır bir üniversitenin MYO kadrosunda görev yapmaktayım. Çalıştığım şehir memleketime çok uzak. Maalesef beni fazlasıyla etkileyen ailesel sorunlar baş gösterdi ve memleketime geçmem gerekiyor. Çakılı kadro olduğunu biliyorum kadromuzun. Forumda ve farklı yerlerde geçişlerle ilgili soru ve DPB, bakanlık görüşleri gördüm. Instagram sayfalarında da geçen arkadaşlar olduğunu gördüm. Onlarla da iletişime geçmeye çalıştım ama ulaşamadım maalesef. Ben Beni üniversiteden naklen talep edecek bir kamu kurumu buldum. Fakat kimisi diyor ki "Öğretim görevlisinden büro personeline geçemezsin. Büro personeli daha alt kadro. Üst kadro olsaydı mahkemeyle vs gidebilirdin." Kimisi diyor ki "Hayır seni talep etmeleri yeterli üniversite muvafakat verirse ayarladığın kurumdaki pozisyona geçersin denk olmasına gerek yok." Gerçekten bu süreci yaşayan ya da bilen birisi aydınlatabilir mi? Gerçekten çok zor durumdayım. Personel Daire Başkanlığına gittiğimde elimde net kanıtlarla gidebilmek istiyorum. Teşekkür ederim.

01 Mart 2026 00:36

hocam merhaba. benzer bir durumun içindeyim, çözüm bulabildiniz mi acaba?

arastirmagorevlisiii
Daire Başkanı
01 Mart 2026 17:41

Konu takip.

goztepe1923
Memur
03 Mart 2026 00:23

Hemen hemen benzer nedenlerden dolayı (memlekete uzak, küçük şehir, imkanlar kısıtlı) ben de öğretim görevliliğinden başka bir kuruma geçmeye çalışıyorum. Yalnız naklen atama maalesef çok zor hocam. Üniversiteler bırak naklen göndermeyi istifa edenin istifasını bile kabul etmeyip süreci uzatıyor.

İstifa ettikten sonra seni alabilme imkanları varsa en kısa çözüm o olur. Ben de bulabildiğim her boşlukta kpss çalışıyorum şu an. 90 üzeri alıp herhangi bir mühendislik kadrosuna kendimi atmayı planlıyorum. Bölümün ne bilmiyorum ama eğer atanma imkanı varsa 2026 kpss ye mutlaka çalışmanı tavsiye ederim. Son zamanların en kuvvetli atamaları bu sınavın puanı ile olacak. Haftada maksimum 3 gün dersin vardır. Çalışmak için fırsat bulabilirsin muhtemelen.,

Geçiş yapabilirsen bizi de aydınlatırsan süreç hakkında sevinirim.

eemühendissss
Aday Memur
06 Mart 2026 02:33

Merhaba hocam . Kamu da mühendislik ve okulda öğretim görevlisi maaşı vs farkları nedir ?

goztepe1923, 1 ay önce

Hemen hemen benzer nedenlerden dolayı (memlekete uzak, küçük şehir, imkanlar kısıtlı) ben de öğretim görevliliğinden başka bir kuruma geçmeye çalışıyorum. Yalnız naklen atama maalesef çok zor hocam. Üniversiteler bırak naklen göndermeyi istifa edenin istifasını bile kabul etmeyip süreci uzatıyor.

İstifa ettikten sonra seni alabilme imkanları varsa en kısa çözüm o olur. Ben de bulabildiğim her boşlukta kpss çalışıyorum şu an. 90 üzeri alıp herhangi bir mühendislik kadrosuna kendimi atmayı planlıyorum. Bölümün ne bilmiyorum ama eğer atanma imkanı varsa 2026 kpss ye mutlaka çalışmanı tavsiye ederim. Son zamanların en kuvvetli atamaları bu sınavın puanı ile olacak. Haftada maksimum 3 gün dersin vardır. Çalışmak için fırsat bulabilirsin muhtemelen.,

Geçiş yapabilirsen bizi de aydınlatırsan süreç hakkında sevinirim.

goztepe1923
Memur
08 Mart 2026 01:03

Hocam maaşlar arasında aşırı bir yoktur. Yalnız doğudaki üniversitelerde geliştirme ödeneği var batıdaki adam ile doğudaki aynı maaşı almıyor. Ben bir doğu ilimizdeyim atıyorum ankaraya atansam bugün herhangi bir kuruma 15-20 bin lira maaşım düşecek. Ama ankaradaki bir mühendisle atıyorum hacettepede çalışan öğretim görevlisinin maaşı aşağı yukarı aynıdır

eemühendissss, 1 ay önce

Merhaba hocam . Kamu da mühendislik ve okulda öğretim görevlisi maaşı vs farkları nedir ?

dilemma.efe
Aday Memur
12 Mart 2026 09:46

merhaba hocalarım, ben yakın zamanda benzer nedenlerden dolayı bir myo da öğr. gör. iken belediyeye memur olarak geçiş yaptım. Geçiş için gideceğiniz kurumun sizi talep etmesi ve üniversitenizin muvafakat vermesi yeterli. Doğuda bir üniversitede görev yapıyordum geçtiğim kurumla maaşlar çok fark etmedi. Tabi gideceğiniz kuruma göre değişiklik gösterebilir.

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi