Editörler : E.Kayı Han
07 Nisan 2024 02:29

Hagb sildirme süresi

Bu konu hakkında iki sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim. İlki benim hagb 17 Şubat 2020 de kesinleşti karara itiraz etmedim. Adli sicil kurumunu aradığımda bana tali karar(27 Aralık 2019) baz alınır çünkü karara itiraz edilmemiş diyorlar mahkemeyi aradığımda kesinleşme tarihi baz alınır diyorlar hangisine göre 5 yıl hesaplamam gerekiyor

ikincisi hagb dolunca arşiv kayıtlarından silinmesi için mahkemenin süresi dolduğuna dair belge vermesi gerekir dedi adli sicil kurumu biz de o belgeyi inceleyip 15 20 günde sileriz dedi. Mahkemeye dilekçe yazdığımda ne kadar sürede bana o belgeyi teslim ederler ve bu sildirme sürecini hızlandırabilir miyiz lütfen yanıtlayınız

Ahmet.3441
Aday Memur
07 Nisan 2024 02:34

Yardımcı olabilecek var mı?

E.Kayı Han
Editor
07 Nisan 2024 03:05

Mahkemenin dediği doğru. Kesinleşme tarihi baz alınır. İkincisi dilekçe verirsiniz mahkemeye mahkeme adli sicile uyap üzerinden yazar. Mahkeme hemen yazar ama adli sicil kaç günde siler bilemem.

Ahmet.3441
Aday Memur
07 Nisan 2024 03:11

Hocam dediğiniz gibi biliyordum bende fakat mahkemeye yazı yazacağımı ortalama 4 5 ayda cevabı alacağımı söyledi mahkeme adli sicil kurumu ise evrak bize mail yoluyla ulaştıktan sonra 15 20 gün içinde silinir dedi siz mahkeme hemen cevap yazar diyorsunuz bundan emin misiniz

E.Kayı Han, 1 yıl önce

Mahkemenin dediği doğru. Kesinleşme tarihi baz alınır. İkincisi dilekçe verirsiniz mahkemeye mahkeme adli sicile uyap üzerinden yazar. Mahkeme hemen yazar ama adli sicil kaç günde siler bilemem.

Seeyoucry
Memur
07 Nisan 2024 06:00

Kardeşim kesinleşme tarihi ceza alma tarihinden itibaren başlıyo 5 yıl. Sonra 5 yıl dolunca cezayı veren mahkemeye adliyeye gidiyorsun orda diyorsun hagb verilmişti süresi doldu silinmesini istiyorum . Dilekçe filan yazılıyo katip varsa tanıdık yardımcı olur hakime sunuluyo hakim onaylıyo bir kaç gün içinde halloluyor. sonra yine adliyeye gidiyorsun karar şerh düşme kağıdı alıyorsun onu Ankara adli sicil istatistik kurumu mu ne oraya elden teslim ediyorsun zarf içinde not bırakabilirsin içine aciliyet durumunu belirten memuriyet için vs... Sonra bir gün sonra ara orayı durumu anlat aciliyetlini belirt sık sık ara yoksa uğraşmıyolar kafalarından sağlıyorlar 3 4 ay beklemek zorunda kalırsın 1 haftada silindi arşivden derler sana ama muhakkak işin peşini bırakma çok mide bulandırıyo uğraştırıyor

Ahmet.3441, 1 yıl önce

Seeyoucry
Memur
07 Nisan 2024 06:01

17 Şubat 2020 kwsşnleşmişse 2025 17 şubatta sona eriyor süresi maalesef martta kadar da sildirirsin.

Ahmet.3441, 1 yıl önce

Ahmet.3441
Aday Memur
07 Nisan 2024 14:31

Hocam peki arşiv kaydından silindikten sonra hiç bir yerde gözükmez değil mi memur olacağım çünkü atama bekliyorum internetten bulduklarım kadarıyla adli sicil ve arşiv araştırması yapıyorlarmış.

Seeyoucry, 1 yıl önce

Kardeşim kesinleşme tarihi ceza alma tarihinden itibaren başlıyo 5 yıl. Sonra 5 yıl dolunca cezayı veren mahkemeye adliyeye gidiyorsun orda diyorsun hagb verilmişti süresi doldu silinmesini istiyorum . Dilekçe filan yazılıyo katip varsa tanıdık yardımcı olur hakime sunuluyo hakim onaylıyo bir kaç gün içinde halloluyor. sonra yine adliyeye gidiyorsun karar şerh düşme kağıdı alıyorsun onu Ankara adli sicil istatistik kurumu mu ne oraya elden teslim ediyorsun zarf içinde not bırakabilirsin içine aciliyet durumunu belirten memuriyet için vs... Sonra bir gün sonra ara orayı durumu anlat aciliyetlini belirt sık sık ara yoksa uğraşmıyolar kafalarından sağlıyorlar 3 4 ay beklemek zorunda kalırsın 1 haftada silindi arşivden derler sana ama muhakkak işin peşini bırakma çok mide bulandırıyo uğraştırıyor

emresiz
Aday Memur
08 Nisan 2024 00:38

Hangi suçtan dolayı HAGB verildi acaba benim de yakında mahkemem başlayacak HAGB verilir mi ?

Seeyoucry
Memur
08 Nisan 2024 03:53

Hagb memur olmaya engel deil . Hüküm açıklanmasının geriye bırakılması yani tam hüküm verilmemiş. Memuriyete engel deil net . Bekleyecen seneye hayrlısıyla memur olursun bitince sildirince az kafa kurcalıyo upraştırıyo ama yapcak bişey yok. Hangi konudan hagb verildi sana

Ahmet.3441, 1 yıl önce

Hocam peki arşiv kaydından silindikten sonra hiç bir yerde gözükmez değil mi memur olacağım çünkü atama bekliyorum internetten bulduklarım kadarıyla adli sicil ve arşiv araştırması yapıyorlarmış.

Ahmet.3441
Aday Memur
08 Nisan 2024 04:05

Hocam telefonumla biri aranıp küfür edildi hakimde taciz suçundan 7 ay hagb verdi avukatta hagb bişey değil dedi bende itiraz etmedim bi an önce bitsin diye. Öğretmenlik için atamada sıkıntı olur dedi sonradan ama iş işten geçti itiraz edemedik

Seeyoucry, 1 yıl önce

Hagb memur olmaya engel deil . Hüküm açıklanmasının geriye bırakılması yani tam hüküm verilmemiş. Memuriyete engel deil net . Bekleyecen seneye hayrlısıyla memur olursun bitince sildirince az kafa kurcalıyo upraştırıyo ama yapcak bişey yok. Hangi konudan hagb verildi sana

murat_326
Daire Başkanı
08 Nisan 2024 10:49

Kardeş ortada kesin bir karar varsa 5yıl dolduysa ,mahkemenin kalemine sistemden kalkması için diekce yaz kaldırırlar, kesinlikle 5 yılın dolması lazım

Srdnn
Aday Memur
30 Nisan 2024 15:42

Kesinleşme tarihi baz alınır, her mahkeme dosya üzerinden yapmiyor, kimi mahkeme yeni esasa kayıt yapıp duruşmada düşme kararı verebiliyor ama cinsel taciz ise memuriyete engel hali olabilir
Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi