Editörler : Pangaea

SorunCevaplayıN
Genel Müdür
10 Nisan 2024 03:20

Herkesin işi kendine değerli. Bu kafa ile nasıl öğretmenlik yapiyorsinuz şaşırtıcı. Acaba yapabiliyor musunuz

matemkogr, 1 yıl önce

Ee o zaman o gitsin sınavda gözetmenlik yapsın. Bir öğretmenden daha değerli emeği ve daha liyakatlı sonuçta.

matemkogr
Kapalı
10 Nisan 2024 03:24

Aynen heekesin işi kendine değerli, her meslek kutsal ve herkesin yetisi farklı.

Kendi mesleğimin ve emeğimin değerini bildiğim için bu tarz görev ücretlerinin düşük olduğunu düşünüyorum.

Önce alıntıladığım mesajı okumanızı tavsiye ederim. Lakin bana verdiğiniz cevabı benim alıntıladığım mesaja yazmanızın daha doğru olacağı kanaatindeyim.

SorunCevaplayıN, 1 yıl önce

Herkesin işi kendine değerli. Bu kafa ile nasıl öğretmenlik yapiyorsinuz şaşırtıcı. Acaba yapabiliyor musunuz

hoca7979
Aday Memur
10 Nisan 2024 23:24

Haklısınız ama hesap biraz abartı geldi
yesmannn, 1 yıl önce

Salon başkanı ücreti 2013'te 191 dolardı(dolar enflasyonu hesaba katınca 257 dolar) şimdi 31 dolar. Allah şükürcülerin şerrinden bizi korusun.

yesmannn
Kapalı
10 Nisan 2024 23:43

Neresinin abartı olduğunu anlayamadım. Üstüne kafamdan zam koymadım. 2013'te salon başkanı iken 100 lira civarında para almıştım. O zamanın dolar kurunu buldum tam kaç lira aldığımı araştırıp buldum. Dolara çevirip amerikan hükümet sitesinden dolar enflasyonunu hesaplatıp buraya yazdım.

hoca7979, 1 yıl önce
Haklısınız ama hesap biraz abartı geldi

hoca7979
Aday Memur
11 Nisan 2024 00:02

2013te sınav görev ucreti 5 saat ek dersti hesabın tamamen üfürme birader.
yesmannn, 1 yıl önce

Neresinin abartı olduğunu anlayamadım. Üstüne kafamdan zam koymadım. 2013'te salon başkanı iken 100 lira civarında para almıştım. O zamanın dolar kurunu buldum tam kaç lira aldığımı araştırıp buldum. Dolara çevirip amerikan hükümet sitesinden dolar enflasyonunu hesaplatıp buraya yazdım.

hoca7979
Aday Memur
11 Nisan 2024 00:06

googledan baktım 2013teek ders 8.7 tl buda 4.7 dolar yapar yanı 23.5 dolara karsılık geliyor. 23.5×32.29=758 tl

matemkogr
Kapalı
11 Nisan 2024 14:58

2013 Ekders ücreti 8,70 tl

2013 Dolar kuru 1,87 tl

Bir ek ders yaklaşık 4,65 dolara geliyor. Dolar enflasyonunu hesaba katarsak şu an en iyimser şekliyle 5,5 dolar almalıyız.

Yani olması gereken bir ek ders ücreti en az 170 tl şu günün şartlarında.

hoca7979, 1 yıl önce
googledan baktım 2013teek ders 8.7 tl buda 4.7 dolar yapar yanı 23.5 dolara karsılık geliyor. 23.5×32.29=758 tl

hoca7979
Aday Memur
11 Nisan 2024 15:54

170×5=850 dolara oranlasak bile yeni sistemde meb sınav görev ücreti arkadaşın sallamasyon hesabına gore iyi durumda.
matemkogr, 1 yıl önce

2013 Ekders ücreti 8,70 tl

2013 Dolar kuru 1,87 tl

Bir ek ders yaklaşık 4,65 dolara geliyor. Dolar enflasyonunu hesaba katarsak şu an en iyimser şekliyle 5,5 dolar almalıyız.

Yani olması gereken bir ek ders ücreti en az 170 tl şu günün şartlarında.

Yamyamav
Şef
12 Nisan 2024 20:40

250 TL olsa yine de görev alır bu öğretmenler. Merak etmeyin siz

Coktamuhimdegil
Aday Memur
12 Nisan 2024 23:39

1000 tl almışsın beğenmiyorsun hocam biz sınav tedbirlerinde görevli polisler kaç yüz kişinin üstünü ara et sınav kitapçığı kuryeliğiydi osu busu bina araması 450 tl alıyoruz

hoca7979
Aday Memur
13 Nisan 2024 00:06

sinei seni
Yamyamav, 1 yıl önce

250 TL olsa yine de görev alır bu öğretmenler. Merak etmeyin siz

13 Nisan 2024 10:26

Bu 1000 lira iyi para diyenler sanırım ayda yaşıyor.Bu paraya 1 poşet dolmuyor .Yemek yesen arti yol parası sınav parası bitti gitti.Bizim ogretmen camiası kadar emeğini değersiz gören başka meslek grubu yoktur.

hoca7979
Aday Memur
13 Nisan 2024 10:59

Konu sınav ucretinin maasın 40 ta 1 i olması kı bence iyi bir rakam maaşa veya ekonomiye bakarsak orası facia
hüsnü _zan, 1 yıl önce

Bu 1000 lira iyi para diyenler sanırım ayda yaşıyor.Bu paraya 1 poşet dolmuyor .Yemek yesen arti yol parası sınav parası bitti gitti.Bizim ogretmen camiası kadar emeğini değersiz gören başka meslek grubu yoktur.

fenciben
Aday Memur
13 Nisan 2024 12:33

1000 liraya 3 saat iyise gelsin imamlar beklesin, polisler beklesin.

yesman2
Kapalı
13 Nisan 2024 12:50

İki tane yönetmelik maddesi okumaktan aciz adam gelmiş yaptığım hesaba üfürme diyor.

MADDE 12- (1) (Değişik: RG?03/07/2017?30113) Her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ilgili mevzuatı gereğince yapılan bekleme, sorumluluk, dışarıdan bitirme, final, ortalama yükseltme, seviye tespiti, meslekî formasyon, adaylık eğitimi, beceri sınavı ve beceri/proje yarışması sınavlarında görevlendirilen öğretmenlere, her bir sınav komisyon üyeliği ve her bir sınav gözcülüğü için 5 saat ek ders ücreti ödenir.

Maddede okunabileceği şekilde 5 saat ders olayının konusu farklı. Peki o zaman sınav görevi maaşı nasıl hesaplanıyor?

Önce memur maaş katsayısı ile görev karşılığı çarpılır brüt ücret bulunur. Sonra envai çeşit vergi kesilerek ödenecek miktar ortaya çıkar. Ulan her şeyi geçtim o kadar dolar enflasyonu demişim amerikan hükümet sitesinden onu da ayrı hesapladım demişim adam kafadan yaptığı saçma sapan hesaba iyi bize sallamasyoncu diyor. Şu cahillerdeki özgüven bizde olacak varya.

Sınav görev ücreti nasıl hesaplanır uzun anlatım: https://egitim.hesaplama.in/sinav-gorevli-ucretleri-hesaplama

hoca7979, 1 yıl önce
2013te sınav görev ucreti 5 saat ek dersti hesabın tamamen üfürme birader.

castis
Şef
13 Nisan 2024 17:26

Evet çok az. birçok yerde yükün fazlasını siz çekiyorsunuz. Seçimlerde de mesela biz ücret alıyoruz siz almıyorsunuz. İç işleri bakanlığı milli eğitimden daha beter bu konularda. Ben bunların farkındayım arkadaşım. Gerçekten gönülden isterim hakkınızı almanızı. Hele büyük şehirlerde bizim gibi sizler için de hayat çok çok zor. Çözüm benim de 450 TL almam değil herhalde? İkimizin de hakkımız olan, daha insani şartlarda yaşayabileceğimiz ücretleri almamız. Sizin çalışma şartlarınız için de geçerli bu dediğim.

Coktamuhimdegil, 1 yıl önce
1000 tl almışsın beğenmiyorsun hocam biz sınav tedbirlerinde görevli polisler kaç yüz kişinin üstünü ara et sınav kitapçığı kuryeliğiydi osu busu bina araması 450 tl alıyoruz

Coktamuhimdegil
Aday Memur
13 Nisan 2024 23:26

onda hemfikiriz ben çok aldığınızı iddia etmiyorum gönül ister daha fazla alın kimsenin kazancında gözümüz yok bizim polislerle karşılaştırdığımda gömmüşler bizi resmen
castis, 1 yıl önce

Evet çok az. birçok yerde yükün fazlasını siz çekiyorsunuz. Seçimlerde de mesela biz ücret alıyoruz siz almıyorsunuz. İç işleri bakanlığı milli eğitimden daha beter bu konularda. Ben bunların farkındayım arkadaşım. Gerçekten gönülden isterim hakkınızı almanızı. Hele büyük şehirlerde bizim gibi sizler için de hayat çok çok zor. Çözüm benim de 450 TL almam değil herhalde? İkimizin de hakkımız olan, daha insani şartlarda yaşayabileceğimiz ücretleri almamız. Sizin çalışma şartlarınız için de geçerli bu dediğim.

hoca7979
Aday Memur
14 Nisan 2024 09:52

O tarihlerde 5 saat ek ders ucreti alıyorduk her tür sınav görevi için sen stajerdin galiba o dönemler nereden bileceksin
yesman2, 1 yıl önce

İki tane yönetmelik maddesi okumaktan aciz adam gelmiş yaptığım hesaba üfürme diyor.

MADDE 12- (1) (Değişik: RG?03/07/2017?30113) Her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ilgili mevzuatı gereğince yapılan bekleme, sorumluluk, dışarıdan bitirme, final, ortalama yükseltme, seviye tespiti, meslekî formasyon, adaylık eğitimi, beceri sınavı ve beceri/proje yarışması sınavlarında görevlendirilen öğretmenlere, her bir sınav komisyon üyeliği ve her bir sınav gözcülüğü için 5 saat ek ders ücreti ödenir.

Maddede okunabileceği şekilde 5 saat ders olayının konusu farklı. Peki o zaman sınav görevi maaşı nasıl hesaplanıyor?

Önce memur maaş katsayısı ile görev karşılığı çarpılır brüt ücret bulunur. Sonra envai çeşit vergi kesilerek ödenecek miktar ortaya çıkar. Ulan her şeyi geçtim o kadar dolar enflasyonu demişim amerikan hükümet sitesinden onu da ayrı hesapladım demişim adam kafadan yaptığı saçma sapan hesaba iyi bize sallamasyoncu diyor. Şu cahillerdeki özgüven bizde olacak varya.

Sınav görev ücreti nasıl hesaplanır uzun anlatım: https://egitim.hesaplama.in/sinav-gorevli-ucretleri-hesaplama

baha3454
Şube Müdürü
14 Nisan 2024 10:13

jandarma ve polisler Secim parası olarak 5 000 tl aldık çok sukur.

yesman2
Kapalı
14 Nisan 2024 11:38

Herkes bir şeyleri yanlış bilebilir ancak sadece çocuklar yanlış bildiklerini kabul etmez sürekli bir şeyler uydurur.

hoca7979, 1 yıl önce
O tarihlerde 5 saat ek ders ucreti alıyorduk her tür sınav görevi için sen stajerdin galiba o dönemler nereden bileceksin
Toplam 68 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi