Editörler : E.Kayı Han
09 Nisan 2024 05:38

Enjeksiyonun yanlış uygulanması iddiası

Merhaba arkadaşlar. Sağlık personeliyim. 2010 senesinde acil serviste kalçadan yapılan bir enjeksiyon neticesinde, hasta enjeksiyonun yanlış yapıldığını iddia ederek şahsıma ve görevli Hekime karşı ceza, Sağlık Bakanlığına karşı da o zamanın parasıyla 40 bin TL lik tazminat davası açtı.

Fakat valilik hekime dava açılmasını reddetti. Hemşire olarak sadece bana karşı dava açıldı.

Bilirkişi raporunda benim kusurlu olmadığım beyan edildiği ve her enjeksiyonda bu tür komplikasyonların olabileceği belirtildiğinden dolayı ceza davasından beraat aldım.

Tazminat davasında ise, hasta kendisine enjeksiyon öncesi komplikasyonlar hakkında yeterli bilgi verilmediğini beyan ederek (Yazılı muvafakatname alınmadığı için )tazminat davasını kısmen kazandı.

Sağlık bakanlığı hastaya 30 bin TL tazminat ödedi.

Müşteki avukatı bu paranın yeterli olmadığını dava tarihinden itibaren faizini de istiyor.

Bakanlık avukatları temyiz ettiler ve Temyiz reddedildi..

Temyiz dilekçesinde de ''eğer acil servis şartlarında her hastadan yazılı muvafakatname alınmaya kalkılırsa sistem işleyemez duruma gelir'' şeklinde beyan etmişler.

Benim öğrenmek istediğim karar nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, bu durumda enjeksiyonu yapan personel olarak bana rücu edilir mi?

Olayın gerçekleştiği tarihte idare tarafından belirtilen hastalardan alınması gereken bir yazılı bir onam belgesi mevcut değildi. Zaten sözlü olarak ta uygulanan ilacın yan etkilerini anlatmak benim değil hekimin uzmanlık alanına girer diye biliyorum.

Bu konuda sizin görüşlerinize ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşkler.

atillaa10
Aday Memur
09 Nisan 2024 08:15

Bu konularda fikir sahibi olupta yardımcı olabilecek kimse yok mudur ?

r.diyojen
Genel Müdür
09 Nisan 2024 21:16

Olaya ve dosyaya hakim olmadan söylenen her şey kuru tahminden öte kalacaktır. Rücu ile ilgili şunu söyleyebilirim, personelin kasıt, kusur veya ihmali varsa rücu edilir. Anlattığınıza göre yazılı muvafakat almamak sizin değil, idarenin yapmadığı bir uygulamaymış. Bu lehinize olabilir.

Beraatin nedeni önemli olsa da, (delil yetersizliği, şüphe v.s.) ceza davasından beraat etmeniz olumlu bir durum.

atillaa10
Aday Memur
09 Nisan 2024 23:55

Delil yetersizliğinden beraat vermişlerdi.

r.diyojen, 1 yıl önce

Olaya ve dosyaya hakim olmadan söylenen her şey kuru tahminden öte kalacaktır. Rücu ile ilgili şunu söyleyebilirim, personelin kasıt, kusur veya ihmali varsa rücu edilir. Anlattığınıza göre yazılı muvafakat almamak sizin değil, idarenin yapmadığı bir uygulamaymış. Bu lehinize olabilir.

Beraatin nedeni önemli olsa da, (delil yetersizliği, şüphe v.s.) ceza davasından beraat etmeniz olumlu bir durum.

bedenci1
Memur
10 Nisan 2024 00:13

Hocam merakımdan soruyorum 2010 yılında olan dava yeni mi sonuçlandı?

atillaa10
Aday Memur
10 Nisan 2024 00:21

Aslında bir kaç kez karar çıktı ama ya Bakanlık avukatları ya da karşı taraf itiraz için sürekli bir yerlere gönderince anca sonuçlandı.

Hatta şimdi Bakanlık avukatlarının temyiz başvurusu red edilince yine bir yerlere gönderdiler davayı.

Ben hukuki terimlere vakıf olmadığımdan pek anlamıyorum bu olayları. Ama davaya müdahil olduğumdan bana da geliyor bildirimler.

bedenci1, 1 yıl önce

Hocam merakımdan soruyorum 2010 yılında olan dava yeni mi sonuçlandı?

Mertcan15
Aday Memur
14 Nisan 2024 17:44

İdare tazminat size rücu etmez.Kasıtlı bir durum olsaydı rücu işletebilirdi.İdari soruşturma açtılar mi size ? Açıldıysa ceza verildi mi ?

atillaa10
Aday Memur
15 Nisan 2024 01:34

Hayır idari bir soruşturma açılmadı şimdiye kadar.

Mertcan15, 1 yıl önce

İdare tazminat size rücu etmez.Kasıtlı bir durum olsaydı rücu işletebilirdi.İdari soruşturma açtılar mi size ? Açıldıysa ceza verildi mi ?

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi