Editörler : Pangaea
11 Nisan 2024 00:54

Sınıf öğretmeni arkadaşlara bir sorum olacaktı.

Kızım 1.sınufa gidiyor. Okula gitmeden önce ben hiç destek olmadığım hatta dikkatini dağıtmaya çalıştığım halde okumayı öğrendi. Zihinden toplama çıkarma da yapardı ve gayet iyi durumdaydı. Yeni kelimeleri kolay öğrenirdi kelime dağarcığı da oldukça genişti.

Devlet okulunda ayrıca bir ilgi göremeyeceğini sıkılacağını düşündüğüm için imkanlarımı zorlayıp özel okula gönderdim ama şimdi arkadaşlarının gerisinde kaldığını fark ettim. Matematikte zorlanıyor parmakla sayarak işlem yapıyor çogu da hatalı. Ben bu durumda ne yapmalıyım. Onu nasıl destekleye bilirim?

11 Nisan 2024 10:20

Olayı tam olarak anlayamadım. Özel okula normal dönemde yazdırdınız ama buna rağmen öğrenciniz geri?

11 Nisan 2024 10:21

Mi kaldi?

Bibakim
Memur
11 Nisan 2024 11:14

Evet anasınıfında okumayı öğrenince 1.sınıfa özelde başladı. Sınıfındakikerin hepsinden iyi başlamıştı ama diger arkadaşları hızla ilerlerken bizimki maalesef bocaladı

elemanaraniyor, 1 yıl önce

Mi kaldi?

11 Nisan 2024 12:54

Eğer sınıfta bir problem yapamıyorsa, okula ve öğrenmeye karşı isteksizligi yoksa mutlaka Rehberlik birimi ile görüşülmesi gerekebilir. Özel Öğrenme Güçlüğü veya başka bir durum olma ihtimali vardır.

Bunlar dışında geri kaldığı yönlerin geliştirilmesi için 1. sınıflar için kısa kisa cezbedici hikaye okuma, dikte çalışmaları, temelden alarak basit işlemleri yaptırmayı deneyebilirsiniz.

Önce mutlaka sınıf öğretmeni ile görüşmenizi tavsiye ederim. Öğrenciyi en iyi o bilir.

Kolay gelsin

Bibakim
Memur
11 Nisan 2024 14:21

Teşekkür ederim hocam. Ögrenme güçlüğü olsaydı öncesinde okuma yazmayı sökebilir miydi. Ögretmenimizle görüştüm bu aya kadar çok iyi harika diyordu bu ay ben geri kaldığını fark edip konuşunca evet dedi zorlanıyor. Seneye okul ile anlaşamamış sanırım bırakmış herşeyi

elemanaraniyor, 1 yıl önce

Eğer sınıfta bir problem yapamıyorsa, okula ve öğrenmeye karşı isteksizligi yoksa mutlaka Rehberlik birimi ile görüşülmesi gerekebilir. Özel Öğrenme Güçlüğü veya başka bir durum olma ihtimali vardır.

Bunlar dışında geri kaldığı yönlerin geliştirilmesi için 1. sınıflar için kısa kisa cezbedici hikaye okuma, dikte çalışmaları, temelden alarak basit işlemleri yaptırmayı deneyebilirsiniz.

Önce mutlaka sınıf öğretmeni ile görüşmenizi tavsiye ederim. Öğrenciyi en iyi o bilir.

Kolay gelsin

crabnet355
Müsteşar
11 Nisan 2024 16:04

Özel okulda her şey reklam üstüne döner..Çocuğun gerçek durumu değil duymak istedikleriniz söylenir..Şu durumda çocuğun gerçek durumunu bilmeniz zor..
Bibakim, 1 yıl önce

Teşekkür ederim hocam. Ögrenme güçlüğü olsaydı öncesinde okuma yazmayı sökebilir miydi. Ögretmenimizle görüştüm bu aya kadar çok iyi harika diyordu bu ay ben geri kaldığını fark edip konuşunca evet dedi zorlanıyor. Seneye okul ile anlaşamamış sanırım bırakmış herşeyi

Bibakim
Memur
11 Nisan 2024 16:15

Anlıyorum zaten ben evde nasıl destekleye bilirim onu araştırıyorum. Öğretmenin yerini tutamam ama farkı kapatmak için bişeyler yapabilirim

crabnet355, 1 yıl önce
Özel okulda her şey reklam üstüne döner..Çocuğun gerçek durumu değil duymak istedikleriniz söylenir..Şu durumda çocuğun gerçek durumunu bilmeniz zor..

crabnet355
Müsteşar
11 Nisan 2024 16:19

varsa etrafınızda sınıf öğretmenliği okuyan üniversite öğrencilerinden veya durumunuz daha iyiyse başka bir özel okul ya da etüt merkezinin sınıf öğretmeninini haftada iki gün ücretiyle tutup düzenli ders aldırabilirsiniz
Bibakim, 1 yıl önce

Anlıyorum zaten ben evde nasıl destekleye bilirim onu araştırıyorum. Öğretmenin yerini tutamam ama farkı kapatmak için bişeyler yapabilirim

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
13 Nisan 2024 05:04

Çocuğa okuldan önce öğretilen işlem okulda farklı öğretildiği için çocuk adaptasyon sürecinde yavaşlayabiliyor.Siz farklı bisey öğretmeyin okulda öğretmenden öğrensin.Aksi halde çocuk ikilemde kalır öğretmene güveni oturmaz.Benzer şeyleri yaşamıştım kendi haline bırakmak en iyisi.

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi