Editörler : gül-feşan
11 Nisan 2024 17:22

Hemşirelik, Dezavantajları Avantajları

Hemşireliğin dezavantajları ve avantajları neler?

1hemşirbey
Aday Memur
12 Nisan 2024 20:48

hemsireligin avantajı yurt disinda cikmanda büyük bir avantaj sagliyor ama turkiyedeysen vay haline 1 hemsireye cok fazla hasta dusuyor hata yapma riskin cok az ama bu hastalardan hastalik kapma riskin yuksek genelde hemsirelerde bel ağrıları olur hastayi hareket ettirmede yilda 20 gun iznin olur bayram seyran demez calisirsin sonra bi hasta yakini sinirlenir sana siddet uygulamaya kalkar aldigin maas ise bu ekonomid3 yetersizdir aklima gelen bunlar eksik var fazlasi yok

Adamhak66
Aday Memur
12 Nisan 2024 20:59

Ne kadar maaş alıyor hemşireler? Sosyal hakları ne, anlatır mısınız?

1hemşirbey, 1 yıl önce
hemsireligin avantajı yurt disinda cikmanda büyük bir avantaj sagliyor ama turkiyedeysen vay haline 1 hemsireye cok fazla hasta dusuyor hata yapma riskin cok az ama bu hastalardan hastalik kapma riskin yuksek genelde hemsirelerde bel ağrıları olur hastayi hareket ettirmede yilda 20 gun iznin olur bayram seyran demez calisirsin sonra bi hasta yakini sinirlenir sana siddet uygulamaya kalkar aldigin maas ise bu ekonomid3 yetersizdir aklima gelen bunlar eksik var fazlasi yok

1hemşirbey
Aday Memur
12 Nisan 2024 21:02

maas olarak 40 bin taban teşvik ve nöbet ile maasin artıyor hakkini savunan doğru duzgun bi kurulus yok kaldiki kendi meslektasin kendi kuyunu kaziyor
Adamhak66, 1 yıl önce

Ne kadar maaş alıyor hemşireler? Sosyal hakları ne, anlatır mısınız?

Adamhak66
Aday Memur
12 Nisan 2024 21:07

Ya bazıları ogretmenlikten iyi diyorlar şartlar için. Sınıf öğretmenliği ile bu meslek arasında kaldım da. Öğretmenliğin zorunlu görevi varmış, şehir yüzü göremezmişim, maaşı daha düşük vs...

1hemşirbey, 1 yıl önce
maas olarak 40 bin taban teşvik ve nöbet ile maasin artıyor hakkini savunan doğru duzgun bi kurulus yok kaldiki kendi meslektasin kendi kuyunu kaziyor

sarnav338
Aday Memur
12 Nisan 2024 21:20

Arkadasin dediklerine birebir katiliyorum. Ayrica maas olarak dusunme. maasi ogretmenlige veya duz memurluga gore yuksek olabilir ama onlardan cok daha fazla yorulursun. Hem hastane yoneticileri hemde hasta ve hasta yakinlari senin insan oldugunu, ihtiyaclarin oldugunu dusunmuyorlar. (Molada yemek yerken hasta yakini gelip anca oturuyorsunuz diyip saldirabiliyor. Arkadasim var siddet gormus kayseri'de calisan burnu kirildi.) Hastalardan hastalik kapma riski cok yuksek buna ragmen alinan onlemler cok az. Ki Pandemi doneminde zaten berbat durumdaydi. Bu bayramda herkes tatilken 3 nobet tutan insanlar var

Adamhak66
Aday Memur
12 Nisan 2024 21:24

Yani öğretmenlikte rahat olurum. Daha risksiz iş öyleyse. Galiba riskine göre maaş veriyorlar. Öğretmen maaşının ek ders ile birlikte ortalama 38 bin civarında olduğunu öğrendim. İki mesleğin de kötü yanları var maalesef.

sarnav338, 1 yıl önce

Arkadasin dediklerine birebir katiliyorum. Ayrica maas olarak dusunme. maasi ogretmenlige veya duz memurluga gore yuksek olabilir ama onlardan cok daha fazla yorulursun. Hem hastane yoneticileri hemde hasta ve hasta yakinlari senin insan oldugunu, ihtiyaclarin oldugunu dusunmuyorlar. (Molada yemek yerken hasta yakini gelip anca oturuyorsunuz diyip saldirabiliyor. Arkadasim var siddet gormus kayseri'de calisan burnu kirildi.) Hastalardan hastalik kapma riski cok yuksek buna ragmen alinan onlemler cok az. Ki Pandemi doneminde zaten berbat durumdaydi. Bu bayramda herkes tatilken 3 nobet tutan insanlar var

Uzakkral12
Aday Memur
12 Nisan 2024 21:44

Öğretmen maaşının 38 k olduğunu kim söylüyor ek ders hariç olabilir ek derslerle 45k geçiyor

1hemşirbey
Aday Memur
12 Nisan 2024 21:47

okuyor musun sen

Adamhak66
Aday Memur
12 Nisan 2024 21:55

Buradan öğretmen biri dedi. Ortalama 38 binmiş yazın kesiliyor ya o yüzden.

1hemşirbey, 1 yıl önce
okuyor musun sen

Adamhak66
Aday Memur
12 Nisan 2024 21:56

Üniversiteye hazırlanıyorum diyelim

1hemşirbey, 1 yıl önce
okuyor musun sen

1hemşirbey
Aday Memur
12 Nisan 2024 22:33

ogretmen sen özel ders verme imkanin var bu ozel ders yazinda artar okul doneminde verdigine gore ekstra kafan cok rahat olur seni denetleyen sorgulayan olmaz
Adamhak66, 1 yıl önce

Buradan öğretmen biri dedi. Ortalama 38 binmiş yazın kesiliyor ya o yüzden.

1hemşirbey
Aday Memur
12 Nisan 2024 22:34

hemşireliği severek yapmiycaksan cok istedigin bir meslek degilse hic bulasma
Adamhak66, 1 yıl önce

Üniversiteye hazırlanıyorum diyelim

crabnet355
Müsteşar
12 Nisan 2024 22:54

Ek ders sağlıkçılara her ay sabit ödenen ek ödeme performans gibi bir şey değildir.Yeni başlayan bir öğretmen 34 bin lira ile başlar..Tam ek ders alan grup Sınıf,Okul öncesi,Rehberlik ve idarecilerdir..Tam ek ders aylık 7 bin lira gibi bir şey.Kaldı ki bunu 12 ay almıyorlar.Dini bayramlar,15 tatil,aratatil olan aylarda eksik,Eylül,Ocak,Şubat,Haziran gibi yarım aylarda da yarım alırlar. Yılda tam olarak 7 ay ek ders alabilirsin sadece.. Onu da aylık ortalamaya vurursan 38 bin lira yapar..Branşçılar özellikle ilçe ve şehir merkezindekiler genelde 15 saat çıplak maaşa girerler..Arada ek ders bulabilen de olur. Bu okuldan okula değişir.Ben 15 saat ders bulabilirken yan okuldaki 20 saat ders bulur.Benden aylık 2500 lira fazla alır.Ama yüzde 90 şehir ve ilçe merkezlerinde çalısan öğretmenlerin ek dersi olmaz.. Her okulun norm kadrosu belli, bir öğretmenin haftalık girebileceği maksimum ders saati belli, bir ders saati ücreti ne kadar hepsi belli..Kamuoyuna açık.. Burda sadece Meslek lisesi öğretmenlerinin özel durumlarından dolayı maaşları yüksek.Haftada 60 saat ders ve koordinatörlükten dolayı.. Türkiyede de 50-60 bin meslek lisesi öğretmeninin aldığı maaş hak verirsin ki bütün öğretmenleri yansıtmaz.. Benim okulumda en fazla derse giren 24 saate giriyor.onlarda 4 kişi..20 saat derse giren 6 kişi.Kalan 40 kişi 15 saat derse giriyor, yani çıplak maaş..Uzmanlıkta da 3 bin lira fazla alırsın sadece..Onun için de en az 10 yıllık öğretmen olman lazım..Kurslar dersen,tasarruf için kapatıldı.Köylerde 8.Sınıflar için ana branşlardan 2 saat kurs var..Ha evet köy öğretmeniysen köyde resim müzik beden teknoloji tasarım öğretmeni olmadığı için bu derslere girip biraz ek ders alabilirsin ama bu para da köye ulaşım parasına gider.Tam ek ders alan sınıfçıların yarısı da köylerde çalışır..
Uzakkral12, 1 yıl önce

Öğretmen maaşının 38 k olduğunu kim söylüyor ek ders hariç olabilir ek derslerle 45k geçiyor

13 Nisan 2024 23:49

güzel kardeşim sınıf öğretmenliği ile hemşire Arasında kaldıysan yeni başlayan sınıf öğretmeni 30 saat derse girer ek dersiyle 41500 civarı para alır yalnız yılda 9 ay alır bunu 3 ay 35 bin maaş alırsın ek ders olmaz ama mesela ileriki yıllarda baş öğretmen oldun en kıdemli 47 bin alır bir de üzerine ek dersi ekle 55 bin lira kıdemli beraber hemşireleri yakalarsın maaş olarak iş konusuna gelince hemşirelik elbette hastane ortamı sıkıntılı hastayla uğraşmak zor gece çalışmak zor benim arkadaşım 16 saat çalışıyor ayda 12 gün yeni başladı 48 bin maaşı var yemekte hastaneden ama işte ortamı gerçekten sıkıntılı

Adamhak66
Aday Memur
14 Nisan 2024 00:25

Atama konusunda ileride sıkıntı olur mu? Sınıf öğretmenliği ile alakalı aklıma takılan bu. EKPSS ile atanmayı da deneyebilirim.

Tarihhçiiiiii, 1 yıl önce
güzel kardeşim sınıf öğretmenliği ile hemşire Arasında kaldıysan yeni başlayan sınıf öğretmeni 30 saat derse girer ek dersiyle 41500 civarı para alır yalnız yılda 9 ay alır bunu 3 ay 35 bin maaş alırsın ek ders olmaz ama mesela ileriki yıllarda baş öğretmen oldun en kıdemli 47 bin alır bir de üzerine ek dersi ekle 55 bin lira kıdemli beraber hemşireleri yakalarsın maaş olarak iş konusuna gelince hemşirelik elbette hastane ortamı sıkıntılı hastayla uğraşmak zor gece çalışmak zor benim arkadaşım 16 saat çalışıyor ayda 12 gün yeni başladı 48 bin maaşı var yemekte hastaneden ama işte ortamı gerçekten sıkıntılı

Tayinci27
Aday Memur
14 Nisan 2024 11:22

on yıllık yb hemşiresiyim. sadece bir cümle kuracağım bu konuda. insan gibi yaşamak istiyorsan öğretmen ol keşke yolun başına dönebilsem
14 Nisan 2024 12:00

sınıf öğretmenliğinde atama sıkıntısı olmaz sanmıyorum çünkü sayıları çok fazla emekli çok fazla oluyor
Adamhak66, 1 yıl önce

Atama konusunda ileride sıkıntı olur mu? Sınıf öğretmenliği ile alakalı aklıma takılan bu. EKPSS ile atanmayı da deneyebilirim.

Adamhak66
Aday Memur
14 Nisan 2024 13:56

O kadar mı kötü? Ataması iyi diye düşünmüştüm. Belki olur, diye.

Tayinci27, 1 yıl önce
on yıllık yb hemşiresiyim. sadece bir cümle kuracağım bu konuda. insan gibi yaşamak istiyorsan öğretmen ol keşke yolun başına dönebilsem

Tayinci27
Aday Memur
14 Nisan 2024 14:06

şimdi öyle düşünüyorsun ama atanınca farklı bakmaya başlayacaksın benim tavsiyem budur
Toplam 19 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi