Editörler : E.Kayı Han
12 Nisan 2024 11:50

Hizmet gereği

Hizmet gereği atandım, itiraz ettim. Dava devam ediyor lakin dilekçe yazıp yer değişikliği talep etsem olumlu sonuçlanır mı?


Erşah özer
Aday Memur
12 Nisan 2024 13:54

özelden bi dönme şansınız var mı?

Sibel Ay35
Aday Memur
29 Ocak 2025 03:39

Davamız nasıl sonuçlandı acaba? Benzer durumdayim

29 Ocak 2025 08:30

Mahkemelerde artık kafasına göre yorum yapıp idarelerin hizmet gereği atamasını hukuka uygun buluyor. Mesela daha önce aynı hikayeli hizmet gereği atamaya aynı mahkeme red veriyor bölge idare atamayı iptal ediyor. aynı mahkemeye bu durumu izah ediyorsun yine red veriyor. bakalım bölge idare ne diyecek.

sizin atama öykünüz ne bilmiyorum ama yazarsanız yorum yapalım.

Sibel Ay35, 4 ay önce

Davamız nasıl sonuçlandı acaba? Benzer durumdayim

29 Ocak 2025 15:39

Mahkemede kazanılır dönersin en büyük amir yapmaz


mobedan
Kapalı
29 Ocak 2025 19:40

2 uyarı, 2 kınama cezası alıp hizmet gereği müdür yardımcılığı görevinden alınıp başka okula öğretmen olarak atanmıştım.

İdare mahkemesinde 5 dava açtım. Mahkeme tQarafıma verilen disiplin cezalarının tamamını iptal etti ancak aynı idare görevden alınmış olmamı idarenin takdir hakkı diyerek reddetti. Almış olduğum 4 disiplin cezası hukuksuz o zaman bu cezalara istinaden görevden alınmış olmam da hukuksuzdur.

Kaybettiğim bu davayı istinafa taşıdım. Bakalım ne zaman sonuç çıkacak. Diğer davaların dördü 11 ay, biri de 15 ayda sonuçlanmıştı.

Olayı zamanında bu mecrada yazmıştım ve konu ulusal basına taşınmıştı.

https://forum.memurlar.net/konu/2512010/okul-mudurunun-siyasi-cevresini-kullanarak-ceza-almamasi.html

Basına yansıdıktan sonra bakanlık müfettişleri gelmişti. Şikayetçi olduğum okul müdürüne 2 maaş kesimi, 5 kınama, 3 uyarı cezası verildi ve müdürlük görevinden alındı.

Okula silahla gelmesiyle ilgili asliye ceza mahkemesinde dava hâlâ sürüyor.

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi