Editörler : Pangaea
12 Nisan 2024 16:49

Yıldırma ve mobbingler

YILDIRMA ve Mobbingler arttı mı yoksa hep mi vardı? Evet hem kendimden biliyorum hemde çevremde bir sürü öğretmen arkadaşımdan duyuyorum Mobing denilen illet arttı.. Öncelikle kişisel sorunu ego problemi olan sosyopat kişilerin davranışları ardından işin içine satasmalari yalanları iftiraları .. Ve sendika ayrımı.. memleket ayrımı.. saygısız davranışlar . hak savunmak için konuşsan daha beter korkutma ve cendereye sokma durumları.. Sendikalar ise çok yeterli değil . Bakalım sürecinde sendikam ne kadar yanımda olacak.. Kul Hakkı öyle güzel yeniyor ki hem de oruç ağıza yediler Allaha haval ettim . Mobbing denen durumu çeken bilir.. Ben tüm bildiğimi sunmak istedim mobingci bana iftira attı derim kanıtlayacak halinde yok arkam sağlam olan sana olur dedi.. Ben yine de dürüstlüğüm ile kazanirmiyim veya artık kazanamaz isem dahi ilahi adalet varmi? Müdürlerin ayrımcılığına ne demeli..insan ayırma ayırıyor ya göz göre göre ...bana söz hakkı bile tanımadı.. yüzüme bile bakmayıp bana mobing uygulayanlar dan yana oldu.. DİNLEMEDİ CİK DİSARİ DEDİ BANA ODASİNDAN ÇIKMAMI SOYLEDİ KONUSMAK İSTEDİM KAFANDA KURMUSSUN SEN DEDİ ... ve üstüne üstlük ben tüm denetlemeyi müdür yardımcısına verdim dedi ..peki böyle yetkiyi devretme hakkı varmi? Sınıf içinde ders anlatmamı gozlemleyecekmis müdür yardımcıları aksi bir durum görürse hakkımda şikayet edip müdüre beni sunacakmis müdür de sorgusuz sualsiz hakkımda cezai işlem baslatacakmis.. Bu nasıl olur ya ne hakla ya.. ortada suç yok kisisel hırs ve sinsilikle baskı neye yarar.. Amaç psikojik yıpratma ise kime faydası olur ki mesleğe yazık okul ortamında huzursuzluk herkese zarar... neyse geçer elbet..

12 Nisan 2024 17:03

Benzer durumu eski okulumda yaşadım hocam. Ruh hastası bir kadın ve onun çetesi vardı her türlü kötülüğü yapıp tepki gösterince ben bir şey yapmadım ki diyordu. İdareden bazıları arkasındaydı ben de tayin istedim. Şimdi kafam o kadar rahat ki. Sendika konusuna gelirsek eğitim-sen ve eğitim-iş bu konuda çok iyiler. Siyasi görüşleri beni ilgilendirmiyor ama bulunduğum yerde bu iki sendika öğretmene sahip çıkıyor. Eğer üyesi çok olan sendikadansanız ilgilenmiyorlar veya ona yakın sendikadansanız da ilgilenmediklerini gördüm. Maalesef mobing her yerde var ve bunun çözümü de öğretmenin haklarının arttırılıp idarenin haklarını kısıtlamak. Yoksa herkes baş kesen olmuş özellikle çocukken sevgi görmeyenler büyüyünce ne oldum delisi oluyorlar. Öğretmen bağımsız ve güvenceli hale getirilirse kimseye eyvallahı olmadan rahatça dersine girer çıkar meydan da bu salaklara kalmaz

crabnet355
Müsteşar
12 Nisan 2024 17:05

Evet liyakatsiz idareciler çok fazla artıp,çoğaldığı için mobbingler çok fazla arttı.. Çünkü idarecilerin çoğu iki lafı bir araya getiremiyor, yönetmelik kanun bilmiyor,mezun olduğundan bu yana tek kitap açıp okumamış,vizyonları dar,yükseklisans doktora, ya da En basitinden hizmet içi eğitimler yok,tepeden bakıyorlar.Sürekli şube müdürlerini ilçe mem müdürünü yaladıkları için senin de onu yalamanı bekliyorlar..Yukarda saydığım vasıflarda öğretmenleri görüp, müdürü de yalamıyorsan bir de üstüne hakkını arayan biriysen komplekse girip mobbinge başlıyorlar..

Umay-80
Aday Memur
12 Nisan 2024 17:06

kurtulmam lazım.. umarım kurtulurum okulların kapanmasına kadar kalp krizi geçirmez isem sinir hastasi olmazsam iyidir her gün gözyaşı saygısızlık yıldırma azap gibi ben çirkef olamıyorum.. olamıyorum..
Kitap Dünyası, 1 yıl önce

Benzer durumu eski okulumda yaşadım hocam. Ruh hastası bir kadın ve onun çetesi vardı her türlü kötülüğü yapıp tepki gösterince ben bir şey yapmadım ki diyordu. İdareden bazıları arkasındaydı ben de tayin istedim. Şimdi kafam o kadar rahat ki. Sendika konusuna gelirsek eğitim-sen ve eğitim-iş bu konuda çok iyiler. Siyasi görüşleri beni ilgilendirmiyor ama bulunduğum yerde bu iki sendika öğretmene sahip çıkıyor. Eğer üyesi çok olan sendikadansanız ilgilenmiyorlar veya ona yakın sendikadansanız da ilgilenmediklerini gördüm. Maalesef mobing her yerde var ve bunun çözümü de öğretmenin haklarının arttırılıp idarenin haklarını kısıtlamak. Yoksa herkes baş kesen olmuş özellikle çocukken sevgi görmeyenler büyüyünce ne oldum delisi oluyorlar. Öğretmen bağımsız ve güvenceli hale getirilirse kimseye eyvallahı olmadan rahatça dersine girer çıkar meydan da bu salaklara kalmaz

crabnet355
Müsteşar
12 Nisan 2024 17:09

Burda sizin yapacağınız şey derse varsın müdür yardımcısı gelsin dersi o denetlesin..Hemen ardından ilçeye şikayet dilekçesi yazın..Dersi müdür yardımcısının denetlemesi En basitinden usulsüzlüktür.İlçe sağlam bir fırça çeker müdüre.Müdür de bu öğretmen hakkını arıyor diye bir daha kolay kolay bulaşmaz..

Umay-80
Aday Memur
12 Nisan 2024 17:11

işte ne ayıp bu tip diyaloglar bu tip satasmalara girmek bile ayıp sonra yüzyüze bakacağız ... nasıl bakabilecekler yüzüme..
crabnet355, 1 yıl önce
Burda sizin yapacağınız şey derse varsın müdür yardımcısı gelsin dersi o denetlesin..Hemen ardından ilçeye şikayet dilekçesi yazın..Dersi müdür yardımcısının denetlemesi En basitinden usulsüzlüktür.İlçe sağlam bir fırça çeker müdüre.Müdür de bu öğretmen hakkını arıyor diye bir daha kolay kolay bulaşmaz..

crabnet355
Müsteşar
12 Nisan 2024 17:15

onların ensesi kalındır..utanma arlanma yoktur.Haklı olup hakkını arayan öğretmene hiç bir idarecinin bir halt yapamadığını çok gördüm.Kendim dahil..Korkarsınız daha çok üstünüze gelirler.Kavga etmeden kararlı bir duruşla silsileyi bozmadan valiye kadar çıkacağınızı belirtirseniz, size bulaşamıyorlar..
Umay-80, 1 yıl önce
işte ne ayıp bu tip diyaloglar bu tip satasmalara girmek bile ayıp sonra yüzyüze bakacağız ... nasıl bakabilecekler yüzüme..

fenogretmeniyim
Şube Müdürü
12 Nisan 2024 19:21

burda mobing diyenlerin okuldaki durumunu görmeden yorum yapmamak lazım. bizim okulda da öğretmen müdüre bir kaç kere saygısızlık etti sonra da müdürü mobing uygulamakla suçladı.

bazıları kendilerine ayrıcalık tanınmamasını adaletsizlik olarak görüyor

Umay-80
Aday Memur
12 Nisan 2024 19:38

elbette durumun içinde olmadan objektif yaklasilmaz haklısınız sizde hocam.. ama durum öyle değil:) iyi bayramlar günler
fenogretmeniyim, 1 yıl önce

burda mobing diyenlerin okuldaki durumunu görmeden yorum yapmamak lazım. bizim okulda da öğretmen müdüre bir kaç kere saygısızlık etti sonra da müdürü mobing uygulamakla suçladı.

bazıları kendilerine ayrıcalık tanınmamasını adaletsizlik olarak görüyor

castis
Şef
12 Nisan 2024 22:18

Hocam ben sorun ne tam anlayamadım size tam olarak ne yaptı? Daha açık yazsanız belki yardımcı olacak bir nokta vardır. Dersinizi neden denetletmek istiyor? Eğer böyle bir durum yaşarsanız dilekçe yazın milli eğitime. 'okul müdürü x, beni şu kisilerin yanında tehdit ederek 'dersini müdür yardımcılarına denetletecegim. Onlar da bana bilgi sunacaklar. Beni şikayet edersen kafanda kurdugunu soylerim. benim arkam sağlam' şeklinde söylemlerde bulunmuştur. Ben dersime zamaninda girip cikmaktayim. Mufredata uygun şekilde dersimi islemekteyim. Ama bu kişi benim dersimi islememe dahi engel olmak istiyor. Okulda huzur ve motivasyonunu bozuyor.' şeklinde bir şey yazın. Sizi tehdit etmeye hakkı hiçbir şekilde yok. Bir sorun varsa soruşturma açsın hakliysa.

castis
Şef
12 Nisan 2024 22:31

Bir de bunu prosedür olarak değil size yaptığını, başka kişilerin dersini denetlemedigini de belirtin eğer durum böyleyse. Başka yaşadığınız şeyler varsa onları da yazın. Müdür yardımcısı dersinize gelecek olursa tarihiyle saatiyle not edin. Yaşanan diğer şeyleri de öyle. Sendikayla da görüşün.

castis, 1 yıl önce

Hocam ben sorun ne tam anlayamadım size tam olarak ne yaptı? Daha açık yazsanız belki yardımcı olacak bir nokta vardır. Dersinizi neden denetletmek istiyor? Eğer böyle bir durum yaşarsanız dilekçe yazın milli eğitime. 'okul müdürü x, beni şu kisilerin yanında tehdit ederek 'dersini müdür yardımcılarına denetletecegim. Onlar da bana bilgi sunacaklar. Beni şikayet edersen kafanda kurdugunu soylerim. benim arkam sağlam' şeklinde söylemlerde bulunmuştur. Ben dersime zamaninda girip cikmaktayim. Mufredata uygun şekilde dersimi islemekteyim. Ama bu kişi benim dersimi islememe dahi engel olmak istiyor. Okulda huzur ve motivasyonunu bozuyor.' şeklinde bir şey yazın. Sizi tehdit etmeye hakkı hiçbir şekilde yok. Bir sorun varsa soruşturma açsın hakliysa.

12 Nisan 2024 23:09

Hocam sizi çok iyi anlıyorum. Tam 3 buçuk sene bunları çektim ben. İnanın zaman su gibi akıyor. Ben teneffüslerde sınıftan çıkmazdım çocuklarla sohbet ederdim. Sonra bahçede bank vardı kitabımı alıp oraya giderdim. Bazı hocalar haklı olduğumu bilirlerdi kendileri söyledi hatta ama o gruptan çekindikleri için bazen selam bile vermezlerdi. Ama vicdanınız rahatsa hocam ki öyledir zaman onların aleyhine işliyor bunu göreceksiniz. Öğrencilerim bana her zaman sahip çıktılar ben gittikten sonra da burunların getirmişler sizin yüzünüzden gitti diye. Az kaldı hocam bir bakmışsınız Haziran ayındayız sonra tayin isteyin ve il merkezindeyseniz mutlaka küçük bir ilçe yazın derim oralarda dayanışma çok fazla oluyor Sonra da oh be diyeceksiniz ben çekmişim dünya varmış şimdi. Burada yazılanlara da bakmayın, yazım tarzınız bile kibarlığınızı gösteriyor zaten neyini dinleyeyim oradaki idarenin

Umay-80, 1 yıl önce
kurtulmam lazım.. umarım kurtulurum okulların kapanmasına kadar kalp krizi geçirmez isem sinir hastasi olmazsam iyidir her gün gözyaşı saygısızlık yıldırma azap gibi ben çirkef olamıyorum.. olamıyorum..

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
13 Nisan 2024 00:37

Müdür Yardımcısına ders denetleme görevi verdiyse (ki ders denetleme yetkileri yok) müdür yardımcısı size o belgeyi sunsun. Ondan sonra arkadaşların yazdığı işlemleri uygularsınız.

Müdür de öğretmenlerin performanslarını artırmak amacıyla her öğretim yılında en az bir defa dersini izler ve rehberlikte bulunur. Yoksa mobbing yapmak için değil. Size önerilerini sunar (gerçi aynı branştan olmayınca ne anlayacağı mechul).

Bu arada müdür de habersiz dersinize giremez müfettiş de. Önceden müsait olduğunuz zamanı öğrenmek zorunda. Her neyse fazla geliyorsa sohbet edersiniz. Çocukları da sohbete dahil edersiniz. Çıkar gider.

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
13 Nisan 2024 04:58

Hocam mobingin hissedilmesi bile yeterli yargıtaya göre.Yanında duracak dürüst öğretmen yoksa etrafında ses kaydı al müdüre yaptığı her şeyi tek tek sorup cevabını al.Git savcıya dinlet.Kötüye kötü olacaksın.Cesaretli ol arkası olsa ne olur zaten ondan tayin isteyeceksin onun başı ağrısın.Sen niye kalp krizi geçiriyorsun?Müdür Yardımcısı senin disiplin amirin değildir idari amirinin.Disiplin amirin olmayan biri senin dersini denetleyemez.Dilekçe yaz bu durumu ilçe milli eğitim müdürüne şikayet et.

lutt
Şube Müdürü
03 Mayıs 2024 21:29

abooo

tavuknugget
Aday Memur
04 Mayıs 2024 11:50

Ögretmenler yarim gün calismanin, her turlu kar tatili ara tatil yaz tatilinden yararlanmanin verdigi rahatlikla, canları sıkıldığı icin saga sola salca oluyor. Asiri camur bir camia. Allah uzak etsin

yas1978
Şef
04 Mayıs 2024 16:01

Çamurluk konusunda çok haklısınız bu camia yüzünden öğretmenliği bıraktım vhki oldum..

tavuknugget, 1 yıl önce

Ögretmenler yarim gün calismanin, her turlu kar tatili ara tatil yaz tatilinden yararlanmanin verdigi rahatlikla, canları sıkıldığı icin saga sola salca oluyor. Asiri camur bir camia. Allah uzak etsin

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
05 Mayıs 2024 23:44

Keşke ben de ilk çamurluğu gördüğümde bıraksaydım.

yas1978, 1 yıl önce

Çamurluk konusunda çok haklısınız bu camia yüzünden öğretmenliği bıraktım vhki oldum..

Umay-80
Aday Memur
06 Mayıs 2024 00:56

Herşeyi açık açık yazamıyorum ne yazık ki hocam şartlar buna el vermiyor..
castis, 1 yıl önce

Memur9990
Aday Memur
06 Mayıs 2024 09:38

Madem olan sana olur diyor. Sende olmadık yerde ağzını burnunu kır çıkıp kanıtlasın. Yok bunu yapamam diyorsan git vakit kaybetme soruşturma dilekçeni ver. Arkası sağlammış. Peh peh. Olayı yüksek disipline kadar taşı da gör bakalım arkası sağlam mı. Bunları kusura bakma şımartan sizlersiniz. Gereğini yapmak yerine susmayı tercih ediyorsunuz.

M.Sandal67
Aday Memur
06 Mayıs 2024 13:52

aynen öyle. sendika torpiliyle müdür olan, hayatında doğru düzgün derse sınıfa girmemiş o kadar çok liyakatsiz müdür varki. öğretmen arkadaşlar korkmayın bu tarz müdürlerden, avukat tutun. paraya kıyın iyi bir avukat tutun. özellikle mobbing ve iş kanunu üstüne çalışan avukatlar var. iyi bir avukat mobbingçi müdüre afedersiniz etek giydirip oynatır. öğretmenine kıymet veren müdürleri tenzih ederim.

Toplam 20 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi