Editörler : gül-feşan
13 Nisan 2024 15:33

Sözleşmeliden Sözleşmeliye Geçiş

Ben sözleşmeli icra katibi olarak çalışıyorum tarım ve orman bakanlığına sözleşmeli olarak büro personeli olarak atandım şartlarda büro yönetimi mezunu şartı vardı . Büro yönetimi mezunu olmamdan dolayı geçmem mümkünmüdür ?

Umut0621
Genel Müdür
13 Nisan 2024 18:44

Sözleşmeli pozisyondan yine sözleşmeliye atanmak 3 şekilde mümkündür. İlk olarak sözleşmenizi feshedip 1 sene beklersiniz öyle geçersiniz. ikinci olarak sene sonu yaklaşınca kasım ayının sonunda 31 aralıkta bitip 1 ocakta yenilenecek olan sözleşmenizi yenilemek istemediğinizi idare bildirirseniz idare sözleşmenizi uzatmayacak ve siz sözleşmenizi feshetmemiş olacaksınız dolayısızyla sözleşme feshi ile.sözleşme uzatmamak birbirinden farklı olan şeylerdir yani 1 ocak tarihinden itibaren aynı mesleğe yine başvurabilirsiniz. Üçüncü yöntem ise iki kritere sahiptirki ilki geçmek istediğiniz sözleşmeli pozisyon farklı bir meslek olmalı ve ikinci kriter ise diploma ile kazanılmış olmalıdır. Örneğin lise kpss ile sözleşmeli teknisyen olarak atanan birisi daha sonra lisans bitirip sözleşmeli hemşire olabilir. Yani hem ünvan değişti hem lisans diploması alıp lise diplomasından daha yüksek olduğundan atanabilir. Ama diyelimki bir vatandaşımız, önlisans kpss'ye girip sözleşmeli tekniker olarak atansın daha sonra yine önlisans kpss girip büro personeli olarak atanmak isteyince 1 sene cezaya takılıp ataması iptal olacaktır çünkü burada ünvan değiştiği halde üst diploma ile kazanılmış bir pozisyon yoktur. Çünkü iki defa önlisans kpss girmiş dolayısıyla önlisans diplomasıyla iki farklı pozisyona giremez. Ancak bu vatandaş lisans diploması alıp lisans mezunluğu isteyen sözleşmeli büro personelliğine atanabilir çünkü lisans diploması önlisanstan üstündür.

clkaysgl
Aday Memur
21 Nisan 2024 00:11

İcra katipliğine ben herhangi bir mezuniyetle girmedim lise mezunu olmam bile yeterliydi yani benden bi bölüm şartı istemedi klavye ve 90 kelime artı sözlü mülakat büro yönetimi okudum önlisans atandığım kurum önlisans mezunu bölüm şartı istiyordu
Umut0621, 1 yıl önce
Sözleşmeli pozisyondan yine sözleşmeliye atanmak 3 şekilde mümkündür. İlk olarak sözleşmenizi feshedip 1 sene beklersiniz öyle geçersiniz. ikinci olarak sene sonu yaklaşınca kasım ayının sonunda 31 aralıkta bitip 1 ocakta yenilenecek olan sözleşmenizi yenilemek istemediğinizi idare bildirirseniz idare sözleşmenizi uzatmayacak ve siz sözleşmenizi feshetmemiş olacaksınız dolayısızyla sözleşme feshi ile.sözleşme uzatmamak birbirinden farklı olan şeylerdir yani 1 ocak tarihinden itibaren aynı mesleğe yine başvurabilirsiniz. Üçüncü yöntem ise iki kritere sahiptirki ilki geçmek istediğiniz sözleşmeli pozisyon farklı bir meslek olmalı ve ikinci kriter ise diploma ile kazanılmış olmalıdır. Örneğin lise kpss ile sözleşmeli teknisyen olarak atanan birisi daha sonra lisans bitirip sözleşmeli hemşire olabilir. Yani hem ünvan değişti hem lisans diploması alıp lise diplomasından daha yüksek olduğundan atanabilir. Ama diyelimki bir vatandaşımız, önlisans kpss'ye girip sözleşmeli tekniker olarak atansın daha sonra yine önlisans kpss girip büro personeli olarak atanmak isteyince 1 sene cezaya takılıp ataması iptal olacaktır çünkü burada ünvan değiştiği halde üst diploma ile kazanılmış bir pozisyon yoktur. Çünkü iki defa önlisans kpss girmiş dolayısıyla önlisans diplomasıyla iki farklı pozisyona giremez. Ancak bu vatandaş lisans diploması alıp lisans mezunluğu isteyen sözleşmeli büro personelliğine atanabilir çünkü lisans diploması önlisanstan üstündür.

Umut0621
Genel Müdür
22 Nisan 2024 10:48

O zaman geçiş mümkündür. Geçebilirsiniz
clkaysgl, 12 ay önce
İcra katipliğine ben herhangi bir mezuniyetle girmedim lise mezunu olmam bile yeterliydi yani benden bi bölüm şartı istemedi klavye ve 90 kelime artı sözlü mülakat büro yönetimi okudum önlisans atandığım kurum önlisans mezunu bölüm şartı istiyordu

Emrzknn
Aday Memur
22 Nisan 2024 11:27

hocam ortaöğretim kpss ile gençlik sporda sözleşmeli destek personeli olarak atandım. daha sonra aynı sınavin puanıyla sağlık bakanlığı alımına başvurdum memlekete şoför(destek personeli). olarak atandım. geçiş yapabilir miyim? kararnamemde çıktı bugün aldım evrak getiirp başla dedi il saglik müdürlüğü. kararsız kaldım
Umut0621, 1 yıl önce

Umut0621
Genel Müdür
23 Nisan 2024 14:21

Yani mevzuata göre olamaz ama belki benim bilmediğim bir durum vardır? siz sözleşmelilere kadro gelmeden önce mi destek personeliydiniz? Yani kadro almışsanız sorun yok ama hala sözleşmeliyseniz normalde geçiş yapılamaz. Siz en iyisi geçiş yapacağınız kurumun personel işleri ve şuanda çalıştığınız kurunun personel işleriyle görüsün. En iyi cevap için çalışma ve sosyal politikalar bakanlığının personel müdürlüğü ya da cumhurbaşkanlığı personel ve prensipler genel müdürlüğünüde arayabilirsiniz. Maksat daha sonra usulsüzlük tespit edilirse ortada kalmayın diye şimdiden onlem alın. İyice oğrenip oyle hareket edin derim.
Emrzknn, 12 ay önce
hocam ortaöğretim kpss ile gençlik sporda sözleşmeli destek personeli olarak atandım. daha sonra aynı sınavin puanıyla sağlık bakanlığı alımına başvurdum memlekete şoför(destek personeli). olarak atandım. geçiş yapabilir miyim? kararnamemde çıktı bugün aldım evrak getiirp başla dedi il saglik müdürlüğü. kararsız kaldım

Defne.bkneryaman
Aday Memur
28 Nisan 2024 23:16

Merhaba. bu konu hakkında bilginiz var diye sormak istiyorum. ben iibf mezunuyum. 4 5 ay önce sözleşmeli hizmetli olarak atandım. iibf bölüm şartı isteyen sözleşmeli alımlara başvuru yapabilir miyim? iibf mezunu olunca bir unvan kazanmıyoruz fakat yardımcı hizmetler sınfından genel idari hizmetlere yükselmiş oluyoruz.

birçok alım ilanı geliyor kendi bölümümün şartını isteyen ama ben elimdeki işten olurum korkusuyla başvuru yapamıyorum.

sizin bir bilginiz var mı eğer yoksa ben bu sorumun cevabını net bir şekilde nereden öğrenebilirim? şimdiden teşekkürler.

Umut0621, 1 yıl önce

Emrzknn
Aday Memur
29 Nisan 2024 21:18

hocam Ankara'ya bakanlığa uğradık sağlık bakanlığı bir sorun olmayacağını söyledi.
Umut0621, 12 ay önce
Yani mevzuata göre olamaz ama belki benim bilmediğim bir durum vardır? siz sözleşmelilere kadro gelmeden önce mi destek personeliydiniz? Yani kadro almışsanız sorun yok ama hala sözleşmeliyseniz normalde geçiş yapılamaz. Siz en iyisi geçiş yapacağınız kurumun personel işleri ve şuanda çalıştığınız kurunun personel işleriyle görüsün. En iyi cevap için çalışma ve sosyal politikalar bakanlığının personel müdürlüğü ya da cumhurbaşkanlığı personel ve prensipler genel müdürlüğünüde arayabilirsiniz. Maksat daha sonra usulsüzlük tespit edilirse ortada kalmayın diye şimdiden onlem alın. İyice oğrenip oyle hareket edin derim.

idili
Memur
29 Nisan 2024 23:51

göreve başladığınız zaman bilgilendirebilir misiniz ?
Emrzknn, 12 ay önce
hocam Ankara'ya bakanlığa uğradık sağlık bakanlığı bir sorun olmayacağını söyledi.

SelahaddinFurgan
Aday Memur
12 Ağustos 2024 11:44

Hocam selamünaleyküm ben bir kurumda sözleşmeli personelim örneğin aynı ünvanda başka bir kuruma yine sözleşmeli olarak başvurmak istiyorum sene sonunda sözleşmemi yenilemezsem 1 yıl bekleme süresine takılır miyim yoksa direk geçebilir miyim?

Umut0621, 1 yıl önce

anka456
Aday Memur
30 Ocak 2025 20:57

Hocam ne yaptınız büro personeli unvaniyla gecebildiniz mi?

20ÇBN1998
Memur
30 Ocak 2025 22:14

DEVLET MEMURLARI KANUNU

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=657&MevzuatTur=1&MevzuatTertip=5

Sözleşmeli personel seçiminde uygulanacak sınav ile istisnaları, bunlara ödenebilecek ücretlerin üst sınırları ile verilecek iş sonu tazminatı miktarı, kullandırılacak izinler, pozisyon unvan ve nitelikleri, sözleşme fesih halleri, pozisyonların iptali, istihdamına dair hususlar ile sözleşme esas ve usulleri yurtdışı teşkilatlarında istihdam edilecek personel için ayrıca olmak üzere Cumhurbaşkanınca belirlenir.

Yurtdışı teşkilatlarında bu fıkra kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli personelin hizmet sözleşmesi süreleri, zorunlu hâllerde mali yılla sınırlı olma şartı aranmaksızın Cumhurbaşkanınca belirlenebilir. Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde fesih tarihinden, sözleşmeyi yenilememeleri hâlinde sözleşmenin bitiminden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA

İLİŞKİN ESASLAR(1)

https://www.mevzuat.gov.tr/anasayfa/MevzuatFihristDetayIframe?MevzuatTur=21&MevzuatNo=715754&MevzuatTertip=5

Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.

Sözleşmesini;

a) Kısmi zamanlı veya proje süresi ile sınırlı çalışanlardan,

b) (Değişik: 14/05/2018-2018/11809) Öğrenim durumu itibariyle ihraz edilen ve ekli 4 sayılı cetvelde yer alan unvanlara ilişkin pozisyonlara ek 4 üncü madde çerçevesinde atanmak suretiyle unvan değişikliği yapanlardan,

Unvan değişikliği

Ek Madde 4 ? (Ek: 2/3/2009-2009/14799) Sözleşmeli personelin, unvan değişikliği suretiyle atamasının yapılacağı pozisyon için öngörülen ilk defa hizmete alınma prosedürüne riayet edilmesi kaydıyla, unvan değişikliği mümkündür

Yusuf499
Aday Memur
16 Şubat 2025 14:05

2 sene önce lise kpss üzerinden gsb ye sözleşmeli destek personeli olarak atandım. Şimdi ise önlisans kpss ye girdim ve güvenlik sertifikası aldım. Acaba güvenlik alımlarına başvuru yapabilir miyim geçişte sıkıntı yaşar mıyım sonuçta biri yhs diğeri gih

Mhtpmhtphmt
Aday Memur
14 Nisan 2025 14:13

Merhaba. Bir kurumda 4 ay 4/B li büro personeliyken başka bir kuruma kendi mesleğimden yine 4/B li olarak geçiş yaptım. Geçtikten sonrasında yıllık izin hakkı verildi ama daha sonrasında istifa edip geldiğim için yıllık iznimin olmadığını yeni kurumumda bir sene tamamlandıktan sora yıllık izin alabileceğim söylenerek yıllık iznim tekrar iptal edildi. Bilgisi olan var mı bu konuda. Sonuçta edevlette önceki kurumda çalıştığım 4 ay da hizmet süremden görünüyor.

Toplam 13 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi