Editörler : Lanet
13 Nisan 2024 21:43

her yıl 10 gün mazeret 40 gün rapor ve 30 gün yıllık izin kullanan memur

hiç çalışma ortamınızda bu izinlerin tamamını kullanan bir memura denk geldiniz mi?

bulent1989
Aday Memur
13 Nisan 2024 23:59

30 günlük izin kullndık ama 40 rapor aldık mı muhtemelen sürgün yeriz mazaret iznini saymIyorum bile. KURUM EGM

E.Kayı Han
Editor
14 Nisan 2024 00:20

Her yıl değil ama iki sene bu şekilde yaptım. Rapor kırk değil 120 gün idi.

14 Nisan 2024 21:40

hak bu hakkını istediğin zaman istediğin şekilde kullanabilirsin

hsnd
Başbakan Müsteşarı
14 Nisan 2024 22:08

Hiç mevzuat okudunuz mu bunlar hakkında ne yazıyor orada?
bilgisayartekniker, 1 yıl önce
hak bu hakkını istediğin zaman istediğin şekilde kullanabilirsin
15 Nisan 2024 11:44

bilmediğimiz durumlar olabilir bunları yazarsanız mutlu oluruz mevzuatı okudum evet
hsnd, 1 yıl önce
Hiç mevzuat okudunuz mu bunlar hakkında ne yazıyor orada?

maviyedair
Şef
15 Nisan 2024 12:22

gardaş doğum sürecinde bu izinleri kadınlar kullansın bir zahmet, kolay mı sanıyorsunuz

hsnd
Başbakan Müsteşarı
15 Nisan 2024 14:19

Öncelikle 40 gün rapor hakkı diye bir hak yok. Yani ben doktora gideyim 10 gün 10 gün tek hekim raporu alarak 40 gün izin yapayım diye bir olay söz konusu değil. Doktor rapor verirse alırsınız. Sürekli rapor almak iş yerinizde dikkat çekeceği için başınızın ağrımasına sebep olabilir.

Mazeret izinleri de kurumların takdirindedir. Yıllık izinlerden bağımsız olarak mazereti uygun görülen memura 10 güne kadar verilebilmektedir. 10 günü aşması durumunda yıllık izinden düşülür aşan kısım kadar. Ancak bu da dediğim gibi kurumların takdirinde olduğu için benim mazeret iznim var kullanırım gibi bir durum söz konusu olmayabiliyor.

Yıllık izinler dahi kurumların izni ve belirlediği zamanlarda kullanılıyor çoğu kurumda. Mevzuatta bu izin türleri için kesinlik belirtmez. Verilebilir/kullanılabilir gibi ifadeler kullanıldığı için özellikle rapor izni ve mazeret izinleri için benim böyle bir hakkım var demek çok doğru bir yaklaşım değildir. Ha bunların hepsini kullanan herhangi bir sorun yaşamayan vardır belki orasını bilemem ama genel haliyle bu şekilde.

bilgisayartekniker, 1 yıl önce
bilmediğimiz durumlar olabilir bunları yazarsanız mutlu oluruz mevzuatı okudum evet
Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi