Editörler : gül-feşan
14 Nisan 2024 09:10

Eş durumu karışık işler

Eşimle aynı hastanede çalışırken Samsun'a gitme kararı aldık ben iller arası tayinle samsuna gittim. Eşimde peşimden eş durumuna başvurdu fakat gruplar ve pdc den dolayı Red cevabı geldi. Eşim bu arada 2 yılını doldurmuş 7433 sayılı kanunla kadroya geçenlerden. Bakanlığa telefonla ulaşmak mümkün değil zaten sebebini öğrenmek için bakanlığa konuşmaya gittiğimde 3 yılını tamamlamayı pdc ye bakmaksızın gönderirdik diyorlar. Ama yönetmelikte 1 yılını doldurduğu takdirde isteyebilecek yazıyor dedim fakat her halükarda pdc şartı koyduğu için sebep olarak onu gösteriyorlar ve Red cevabı veriyorlar. Tekrardan benim geri dönmemi istiyorlar. Şimdi benim sorum şu tekrardan ben eş durumu vereceğim için kadrom samsunda kalmış olacak ben yarın öbür gün eşim 3 yılını tamamlayınca geri samsuna nasıl dönebilirim tekrardan iller arasına başvurup samsunu seçebilir miyim kadrom zaten orda olduğu için iller arasında Red gelebilir mi?

lDeimosl
Genel Müdür
14 Nisan 2024 09:54

2 yıl dolunca tekrar tayin istenebilir.

rad.sin
Aday Memur
14 Nisan 2024 10:24

İstenebilir fakat tekrar samsuna isteyebilir miyim kadrom orda sonuçta

lDeimosl, 1 yıl önce

2 yıl dolunca tekrar tayin istenebilir.

lDeimosl
Genel Müdür
14 Nisan 2024 11:30

Eş durumuyla geldiğiniz ile dahi isteyebilirsiniz belge vermekle uğraşmamak için.

smmmurat
Aday Memur
14 Nisan 2024 21:05

sizinle aynı durumdayım bize de red geldi eşim doğum izninde olduğu için gittik 2 yıl sonra döndüğümüzde eşim iller arası isteyecek ve ben boşta kalacağım için geri göndermek zorunda kalacaklar eş durumu mazereti sona erdiğinde isteğe bağlı bir defa mahsus geldiğin ile yada alt bölgeye gitme hakkın var

smmmurat
Aday Memur
14 Nisan 2024 21:09

eşinizin illerarası yapıp gitmesini bekleyin sizde boşa düsersiniz mecbur göndermek zorunda kalırlar
Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi