Editörler : crops35
14 Nisan 2024 12:53

Memurken tekrardan KPSS ye girmek

kadrolu memurken tekrardan KPSS ye girip farklı bir şehir ve kuruma gitmek istiyorum bu konuda bilgisi olan var mı bir yerde aynı ünvan ile başvuracaksanız 6 ay önceden istifa etmeniz gerekiyor diyorlar şuan memurum Veri hazirlama olarak tercihte bulunursam buna gerek kalır mı

birtutamumut
Şube Müdürü
14 Nisan 2024 15:55

aynısını yapmaya çalışıyorum. sizden farkım kit kurumunda çalışıyor oluşum. 3 yıl yasağım vardı ve süreyi tamamladım. önümde merkezi alım haricinde hiçbir sorun kalmadı çok şükür Allah'a.

eğer siz 657 memur kadrosundaysanız ya kurum size izin verecek ya da dediğiniz gibi 6 ay bekleyeceksiniz.

asdefvc
Aday Memur
14 Nisan 2024 17:49

peki daha önce merkezi alımla girdim şimdi yine merkezi alımla veri hazırlama olarak tercih yapar kazanırsam yine 6 ay beklemek zorunda kalıcak mıyım

birtutamumut, 1 yıl önce

aynısını yapmaya çalışıyorum. sizden farkım kit kurumunda çalışıyor oluşum. 3 yıl yasağım vardı ve süreyi tamamladım. önümde merkezi alım haricinde hiçbir sorun kalmadı çok şükür Allah'a.

eğer siz 657 memur kadrosundaysanız ya kurum size izin verecek ya da dediğiniz gibi 6 ay bekleyeceksiniz.

denizcelikk
Aday Memur
15 Nisan 2024 01:05

kitte 3 hizmet yılını doldurduktan sonra istifa edip 6 ay veya 1 yıl beklemek gerekiyor mu yoksa direkt istifa edip 657 kadrolu veya 4b sözleşmeli başlayabilir miyiz

birtutamumut, 1 yıl önce

ElectronicsTech
Aday Memur
15 Nisan 2024 01:25

kadrolu memursan tekrar kpss girip 4/b sözleşmeli bir pozisyona yerleşirsin bekleme süresi yok. Eğer kpss girip tekrardan kadrolu bir ilana yerleşmek istiyorsan 6 ay beklemem lazım , burada önemli olan statü

hsnd
Başbakan Müsteşarı
15 Nisan 2024 09:01

Memurken başka bir kuruma memur olarak atanabilmenin bazı şartları vardır.

1. Kadrolu memurken başka bir kadrolu memurluğa atanmak isterseniz; görevinizi bölmeden yani istifa etmeden geçmek isterseniz muvafakat almak zorundasınız. Aynı, benzer ya da denk unvanlarda kurumların muvafakat vermesi genellikle zordur. muvafakat konusu kurumların takdirine bırakılmıştır ancak memurluk özlük hakları bakımından daha iyi bir kadroya geçişte kurumlar muvafakat vermek zorunda kalırlar. Memurken mühendis olarak atanmak örnek verilebilir ancak memurken tekrar memur olarak ya da vhki olarak atandığınızda muvafakat alamayabilirsiniz.

2. Kadrolu memurken muvafakat konusuna takılmak istemiyorum derseniz herhangi bir tercih ya da yerleşme işlemi yapmadan ve atanmadan en az 6 ay önce usulüne uygun istifa edip bekleme sürenizi doldurduktan sonra tekrar memur olabilirsiniz.

3. Kadrolu memurken herhangi bir sözleşmeli pozisyona (4b-399) ya da unvana bekleme süresi ve muvafakat şartı olmadan atanabilirsiniz.

baygörev06
Aday Memur
15 Nisan 2024 10:47

Sebep taşerondan kadroya geçen işçiler bile memurdan fazla alıyor işçi olmaya bak napcan memur olup

birtutamumut
Şube Müdürü
15 Nisan 2024 10:49

3 yılı doldurduktan sonra tamamen özgürsün.

denizcelikk, 1 yıl önce

kitte 3 hizmet yılını doldurduktan sonra istifa edip 6 ay veya 1 yıl beklemek gerekiyor mu yoksa direkt istifa edip 657 kadrolu veya 4b sözleşmeli başlayabilir miyiz

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi