Editörler : cihan27E.Kayı Han
14 Nisan 2024 23:01

Memurların yabancı ile evlenmesi durumu hakkında

Merhaba. 399 khk ya bağlı sözleşmeli statüde bir kit te mühendis olarak çalışmaktayım. Yabancı uyruklu olup Türkiyede geçici süreyle koruma statüsünde ikamet etmekte olan biriyle evlenmemde herhangi bir sakınca var mıdır? teşekkürler

bojankrunic
Aday Memur
15 Nisan 2024 09:38

Hayır sakınca yok

Prettypelin
Yasaklı
15 Nisan 2024 09:54

Engel olsa ne yapacaksınız evlenmeyecek misiniz?

ExpertE
Genel Müdür
15 Nisan 2024 11:08

Güzel soru :) elalem aşirete, dini inanışlara, koca ailesine karşı çıkıyor, memurluğu kaybedeceğim diye evlenme kararını gözden geçirecekse kıza üzüldüm açıkçası ki böyle bir durumun memurlukla bağdaşamayacağını / sakınca olduğunu düşünmesi de ayrı bir kafa..

Prettypelin, 1 yıl önce

Engel olsa ne yapacaksınız evlenmeyecek misiniz?

Perseus85
Aday Memur
16 Nisan 2024 02:54

yasal bir engel var mı mülteciyle evlenmekte sadece bunu sormuştum kafanızdan kurmuşsunuz

ExpertE, 1 yıl önce

Güzel soru :) elalem aşirete, dini inanışlara, koca ailesine karşı çıkıyor, memurluğu kaybedeceğim diye evlenme kararını gözden geçirecekse kıza üzüldüm açıkçası ki böyle bir durumun memurlukla bağdaşamayacağını / sakınca olduğunu düşünmesi de ayrı bir kafa..

Perseus85
Aday Memur
16 Nisan 2024 02:59

memurlukla bağdaşmayacağını kafamdan geçirmiş değilim sadece yasal bir engel var mı mevzuatta bunu sordum çünkü dışişleri ve askeri personel gibi stratejik konumlarda çalışanların yabancılarla mültecilerle evlenmesinde yasal engeller olduğunu okumuştum her ne kadar benim o statülerden uzak olsam da yine de sorayım dedim çünkü çevremde böyle düşünen yakınlarım var

Perseus85, 1 yıl önce

yasal bir engel var mı mülteciyle evlenmekte sadece bunu sormuştum kafanızdan kurmuşsunuz

bojankrunic
Aday Memur
22 Nisan 2024 22:23

Dışişlerinde kota mevcut . Ama baya bir araştırma yapılıyor . Askeriyede vs ne şekilde bilmiyorum . Ama diğer kurumlarda sorun olmuyor

Perseus85, 1 yıl önce

memurlukla bağdaşmayacağını kafamdan geçirmiş değilim sadece yasal bir engel var mı mevzuatta bunu sordum çünkü dışişleri ve askeri personel gibi stratejik konumlarda çalışanların yabancılarla mültecilerle evlenmesinde yasal engeller olduğunu okumuştum her ne kadar benim o statülerden uzak olsam da yine de sorayım dedim çünkü çevremde böyle düşünen yakınlarım var

trsalgado
Daire Başkanı
22 Nisan 2024 22:44

mitte çalışmıyorsan kimin kimi şey ettiğinin evlendiğinin ne önemi var

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi