Editörler : E.Kayı Han
15 Nisan 2024 03:59

Vakıfbank icra hakkında

Arkadaşlar merhaba. Bu gece maaşım yattı ve Vakıfbanka olan borcumdan dolayı maaşımın tamamı kesildi. 2 farklı bankaya da borcum var. Vakıfbank kesmeye devam ettiği sürece Vakıfbanktan icraya düşme sürecim uzayacak ve maaşımdan uzun bir süre elime bir şey geçmeyecek ve geçinemeyeceğim. Borcum olan öteki bankalardan biri için gidip icra dairesine maaşımın tamamı bu borç ödensin şeklinde muvafakat versem o borç ödenirken Vakıfbank da icraya düşer mi? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

15 Nisan 2024 12:31

Maaş bankası ise o topa girmez...bankalar çakaldır

Saladzo
Aday Memur
15 Nisan 2024 14:42

yani ben başka borca tüm maaşı muvafakat versem bile ilk sırada olduğu için vakıfbank yine de keser mi
Asgariucretlimemur2, 1 yıl önce

Maaş bankası ise o topa girmez...bankalar çakaldır

rdemir126.rd
Genel Müdür
17 Nisan 2024 13:58

Maaşının tamamını kesemezler. Bildiğim kadarıyla en fazla 3/1

17 Nisan 2024 18:32

Dostum kendimden örnek vereyim ziraattemn maaş alıyorumn3 sene önce ödemedim maaşı komple aldı blokeli olduğu için....kredi hesapları isteseler icraya giderdi.

3 de 1 diye oran yok

Kaynaktan icra varsa 1/4 dür

mukbilyasamaz
Şube Müdürü
01 Mayıs 2024 13:28

maaşın tamamına el koyamazlar. borç için diğer bankalar gibi icra sırasına girip ancak 4 de 1 ini kesebilirler. bunu da kesecek olan banka değildir. çalıştığınız kurumun muhasebesidir. bankaya itiraz edin. gerekirse şikayet edeceğinizi söyleyin. bddk ya yazabilirsiniz

01 Mayıs 2024 20:47

Kardeş maaş bankası krediyi verirken bu durumu göz önüne alıp evraklarda bu maddeyi deliyor

Örnekle açıklayayım

8500 kredi taksidi var 25 bin kredi kartı ödemediğin an

Banka hesaplarına kredi ödemesi şeklinde blokeyi atıyor.(Gecikmedeyse)

Yani yatan maaşın yattığı an gecikmedeki(kanuni takibe gitmeyen) borcuna mahsup ediliyor ve mağdur oluyorsun itiraz ettiğinde o maddeyi dayanak gösteriyorlar.

Ama maaş bankası haricindeki banka hesapta para yoksa 90 gün taciz eder alamazsa takibi başlatır maaş kaynaktan kesilir bordroda da icra kesintisi diye yazar.

Ayrıca maaş bankası dışındaki bitün bankalara da bloke koydurtur.

Örnek maaş bankan x

Diğer takipli olan banka y

Senin z bankasında ki hesaba para gelirse konan bloke sebebiyle z bankası parayı icra müdürlüğünüm hesabına havale eder.

Bilfill hepsini yaşadım.

Kendimden örnek vereyim

Vakıf 10

Qnb 20

Akbank 50

Garanti 20

Ödemedim icralık oldum maaş kesintisinde sıraya girdiler.

Ziraat maaş hesabım sene sonlarında vergiden dolayı çok düştü ve sandık vardı oradan çektim para maaş krediye yetmedi 2 ay ama takibe götürmeden ekrana yansıyan parayı mahsup ettiler elime sıfır tl geçtiği ayları gördüm telefon satıp idare ettim bu süreçte enflasyon işime geldi vadeler uzun ve yüksekti

Şimdi 12 ay üzeri vade olmuyor zaten yüzde 16 avukat ücreti diğer masraflar 100 bn tl icralık olsa 16 bn avukat diğer masraflar vb 130 a gelir gene avantaj ama bu dönem de 1 1.5 yıl daha enflasyon hızı azalmaz bu da tl cinsi borcu özelinde avantaj faizler Yüksek maaş bankası dışındaysanız ödememek akıllıca üzerinize ev araba şu bu yoksa

mukbilyasamaz, 12 ay önce

maaşın tamamına el koyamazlar. borç için diğer bankalar gibi icra sırasına girip ancak 4 de 1 ini kesebilirler. bunu da kesecek olan banka değildir. çalıştığınız kurumun muhasebesidir. bankaya itiraz edin. gerekirse şikayet edeceğinizi söyleyin. bddk ya yazabilirsiniz

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi