Editörler : E.Kayı Han
15 Nisan 2024 08:42

Yanlış Çıkartılan Tebligatı Parasını Katip Yatırmak Zorundamı?

Mahkemeye açılan dava dosyasında, ön büro tarafından davacının ikamet adresinin dilekçede yazan adres değil de sallama herhangi bir adres girilmesi sonucu, hakimin verdiği ara kararda da yanlış girilen bu adresin çıkmış olması sebebiyle, tebligatı yapan zabıt katibi kararda yazan adrese tebligatı çıkardığı için tebligat iade geliyor ve kalemde müdürün talimatı ile tebligatı çıkaran zabıt katibi dava dosyasına gider avansı olarak 120 lira parayı cebinden yatırmak zorunda kalıyor? Bu durum doğru bir uygulama mıdır? Zabıt Katibi cebinden parayı yatırmak zorunda mıdır?

cevherdudayev1
Daire Başkanı
15 Nisan 2024 08:54

bence yatırmalı ki yaptığı işin lalettayin bir iş olduğunu sanmasın

OtuzŞubattagel
Yasaklı
15 Nisan 2024 09:24

yatırmaya mecbur değilsiniz elbet size kalmış, yeterince gider avansı alınmıştır zaten. ceza mahkemesinde olsaydı nasıl olacaktı?

bir de bu açıdan bakın.

OtuzŞubattagel
Yasaklı
15 Nisan 2024 09:29

yanlışlığa gelince önbüronun adresi nasıl girdiğinin önemi yok, tebligatı çıkaran kişi dikkat etmek zorunda.

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
15 Nisan 2024 09:35

Sevgili adliyeci, muhtemelen bu işin paydaşı sensin. Bu söyleyeceklerim seni kırabilir ama ben aşağıda belirttiğim hususların doğru olduğuna inanıyorum. Hal böyle olunca, davacının yatırdığı gider avansı, o dosyada yapılacak yazışmaların doğru şekilde yapılması için kullanılır. Ben dava açsam benim yatırdığım parayı, zabıt katibi bir anlık ihmal sonucu yanlış yapsa her insan gibi tepki gösteririm. Bu işin bir de yargılama gideri boyutu da var. Yanlış yapılan tebligattan dolayı yargılama giderleri davada haksız çıkan tarafça ödeneceği için burada hakka girme durumu da olabilir. Dolayısıyla, zabıt katibinin kendi hatasından kaynaklanan masrafları dosyaya yatırması gerektiğine inanıyorum.

Adliyeci
Şef
15 Nisan 2024 09:42

bende zaten kul hakkına girmemek için yatırdım

OtuzŞubattagel
Yasaklı
15 Nisan 2024 09:46

dedim ya size kalmış yatırmak, ben de yatırıyorum böyle durumlarda.

umutsuzkatip
Şube Müdürü
16 Nisan 2024 10:11

Yatırmak zorunda değilsiniz sadece kul hakkı konusunu gözetiyorsanız yatırabilirsiniz size kalmış

kevser.kivrak
Aday Memur
16 Nisan 2024 10:31

bende böyle düşünüyorum. yanlışlıklar tabi ki yapılabilir ama bizim yaptığımız yanlışın faturası ne davacıya ne davalıya (bazı durumlarda davalı idare bile olabiliyor devlet sayılır yani) yükletilmemeli. inanın bana daha temkinli olmanızı sağlıyor.

ÇOTANAK, 1 yıl önce

Sevgili adliyeci, muhtemelen bu işin paydaşı sensin. Bu söyleyeceklerim seni kırabilir ama ben aşağıda belirttiğim hususların doğru olduğuna inanıyorum. Hal böyle olunca, davacının yatırdığı gider avansı, o dosyada yapılacak yazışmaların doğru şekilde yapılması için kullanılır. Ben dava açsam benim yatırdığım parayı, zabıt katibi bir anlık ihmal sonucu yanlış yapsa her insan gibi tepki gösteririm. Bu işin bir de yargılama gideri boyutu da var. Yanlış yapılan tebligattan dolayı yargılama giderleri davada haksız çıkan tarafça ödeneceği için burada hakka girme durumu da olabilir. Dolayısıyla, zabıt katibinin kendi hatasından kaynaklanan masrafları dosyaya yatırması gerektiğine inanıyorum.

rmznx
Yasaklı
16 Nisan 2024 10:39

davacı vekilini arayın yatırsın.

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
16 Nisan 2024 11:00

Yanlış olmamış ki. En son bildirdiği adrese tebligat yapmak zorundasın.

rmznx
Yasaklı
16 Nisan 2024 11:07

yazılan yazıyı bir kez daha okuyun. dilekçede yazılı adrese gönderilmemiş.

İsmi Lazım Deil, 1 yıl önce

Yanlış olmamış ki. En son bildirdiği adrese tebligat yapmak zorundasın.

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
16 Nisan 2024 11:31

Pardon yanlış anlamşım. O zaman olayın seyri değişir. Sallama adres girmek nedir. Bilerek yanlış adres girmek görevi kötüye kullanmaktır. Tebligat parasını geçtim, idari ve adli sonucu bile olabilir.

rmznx, 1 yıl önce

yazılan yazıyı bir kez daha okuyun. dilekçede yazılı adrese gönderilmemiş.

OtuzŞubattagel
Yasaklı
16 Nisan 2024 12:51

bilerek yapılan şeyler için zaten soruşturma açılmalıdır ama sehven yapılan hatalar için soruşturma açılacak olsa ooooooooooo,

bilerek yapılması için de bir delil olması lazım, ya taraflarla husumet ya rüşvet vs. yani bundan bir şey çıkmaz,

aksi taktirde,çalıştıracak kimseyi bulamazlar,

İsmi Lazım Deil, 1 yıl önce

Pardon yanlış anlamşım. O zaman olayın seyri değişir. Sallama adres girmek nedir. Bilerek yanlış adres girmek görevi kötüye kullanmaktır. Tebligat parasını geçtim, idari ve adli sonucu bile olabilir.

Reamonn42
Memur
16 Nisan 2024 14:34

Sallama herhangi bir adrese nasıl tebligat yapma cesareti gösterdiniz onu anlamadım? Ya dilekçede yazılana yapılır ya da direkt mernis adresine yapılır

OtuzŞubattagel
Yasaklı
16 Nisan 2024 14:37

çok büyük cesaret sorma:))))

yahu işte dava açılırken mecburi atmasyon bir adres girilmiş.

ne abarttın sen de, sanki adam kesilmiş gibi.

Reamonn42, 1 yıl önce

Sallama herhangi bir adrese nasıl tebligat yapma cesareti gösterdiniz onu anlamadım? Ya dilekçede yazılana yapılır ya da direkt mernis adresine yapılır

Toplam 15 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi