Editörler : E.Kayı Han
15 Nisan 2024 10:15

Elden takipli müzekkere hakkında?

herkese kolaylıklar diliyorum.Davacısı olduğum bir davada mahkeme hastaneye sevk müzekkeresi yazdı ve altına davacının elden takip yetkisi vardır şeklinde ubare ekledi.Davayı avukatla takip ediyorum avukat diyor müzekkerinin uyapdan çıktısını al götür hastaneye işini hallet.Mahkeme kalemi ise müzekkereyi hastaneye yollayacaz öyle git.Ne yapmam gerekiyor

OtuzŞubattagel
Yasaklı
15 Nisan 2024 10:30

hem elektronik ortamdan gidecek yazı, hem de siz halledebilin diye elden takipli yazmışlar.

hastaneden rapor için gidip muayene olacaksınız.

fotoğraf vs gerekiyor mu yazıyı iyi okuyun içeriğini,

biz önceden koluna mühür basardık insanların

ne kadar ilkellik

cenksozen
Şef
15 Nisan 2024 10:35

teşekkür ederim cevabınız için.25.03.2024 tarihli müzekkere.Ben ise kalemi aradım onlar da senin yapacağın birşey yok biz postayla hastaneye yollamışız dendi.Şaşırdım kaldm ne yapmam gerektiği hususunda

OtuzŞubattagel, 1 yıl önce

hem elektronik ortamdan gidecek yazı, hem de siz halledebilin diye elden takipli yazmışlar.

ne kadar ilkellik

cenksozen
Şef
15 Nisan 2024 10:36

ayrıca mahkeme posta ile hastaneye yollasa uyapda safahat bölümünde yazıyordu şun orda tebligatla alakalı birşey yok

ne kadar ilkellik

OtuzŞubattagel
Yasaklı
15 Nisan 2024 10:54

artık kurumların kep adresleri var, yazılar kep adreslerine gidiyor. tebligat yapılmasına gerek kalmıyor bu durumlarda.

siz yazı içeriğine iyi bakın, farklı şeyler olabiliyor.

cenksozen
Şef
15 Nisan 2024 11:11

üniversite hastaneside bu kurumlardan mı acaba

artık kurumların kep adresleri var, yazılar kep adreslerine gidiyor. tebligat yapılmasına gerek kalmıyor bu durumlarda.

siz yazı içeriğine iyi bakın, farklı şeyler olabiliyor.

cenksozen
Şef
15 Nisan 2024 11:13

ayrıca elden takip yetkisi demek uyaptan müzekkereyi çıkarıp hastaneye başvurmamı sağlıyor mu merak ettiğim husus o

cenksozen, 1 yıl önce

OtuzŞubattagel
Yasaklı
15 Nisan 2024 11:14

elbette,

şimdi her mahkemenin usulü farklı olabilir.

kimi kep adresine gönderir kimisi yazıyı elektronik tebligat adresine gönderir.

en güzeli mahkeme kalemi ile irtibata geçmek

cenksozen, 1 yıl önce

cenksozen
Şef
15 Nisan 2024 11:32

Mahkeme kalemi ile gorustugumde işler daha karmaşık bir hal alıyor sizin yapmanız gereken birşey yok deniyor bana

elbette,

şimdi her mahkemenin usulü farklı olabilir.

kimi kep adresine gönderir kimisi yazıyı elektronik tebligat adresine gönderir.

en güzeli mahkeme kalemi ile irtibata geçmek

OtuzŞubattagel
Yasaklı
15 Nisan 2024 12:20

yok da elden takip edecek kişi kim?

dosya üzerinden inceleme mi, muayene ile rapor mu?

dava konusu ne?

cismani tazminat mı?

cenksozen, 1 yıl önce

Mahkeme kalemi ile gorustugumde işler daha karmaşık bir hal alıyor sizin yapmanız gereken birşey yok deniyor bana

cenksozen
Şef
15 Nisan 2024 12:30

davacının eldin takip yetkisi vardır denmiş müzekkerenin altına.Kalın ve büyük harflerle.Dava maluliyet davası.Adlı tıp üniversite hastanesinden tetkik istemiş.Mahkemede hastaneye bahse konu tetkiklerin yapılması için müzekkere yazmış.

yok da elden takip edecek kişi kim?

dosya üzerinden inceleme mi, muayene ile rapor mu?

dava konusu ne?

cismani tazminat mı?

cevherdudayev1
Daire Başkanı
15 Nisan 2024 14:41

abicim rapor alacak kişi kim senmisin çıktıyı al git hastaneye neyini soruyorsunki mahkeme hastaneye postaylada gönderse uçaklada gönderse hakkında rapor alınması gereken birisi var buda sensin eve gelip seni tetkik halleri yokya al çıktıyı işini hastaneye git böylelikle işlemleri hızlandırmış olursun

cenksozen, 1 yıl önce

davacının eldin takip yetkisi vardır denmiş müzekkerenin altına.Kalın ve büyük harflerle.Dava maluliyet davası.Adlı tıp üniversite hastanesinden tetkik istemiş.Mahkemede hastaneye bahse konu tetkiklerin yapılması için müzekkere yazmış.

cenksozen
Şef
15 Nisan 2024 15:13

Haklısın abi de kalemdeki memur yok biz postayla gönderince git vs dediği için kafam karıştı sağolasın

cevherdudayev1, 1 yıl önce

abicim rapor alacak kişi kim senmisin çıktıyı al git hastaneye neyini soruyorsunki mahkeme hastaneye postaylada gönderse uçaklada gönderse hakkında rapor alınması gereken birisi var buda sensin eve gelip seni tetkik halleri yokya al çıktıyı işini hastaneye git böylelikle işlemleri hızlandırmış olursun

katip1988
Daire Başkanı
15 Nisan 2024 23:46

Tek yapacağın iş hastaneye gitmek. Yazılan yazı elektronik ortamdan yapıldıysa zaten hemen ekranlarına düşer posta ile gönderdilerse barkod numarası iste. Dosyadan 100 TL civarı para çıkışı olduysa muzekkeden sonra postaya verilmiştir 2.3 TL gibi bir rakam çıktıysa kep ten yazılmıştır. Hastaneye gittiğinde olay netleşir. Yazı gelmedi derlerse ozaman kalemle irtibat kurarsin

cenksozen
Şef
17 Nisan 2024 14:11

kalemle görüştüğmde yaklaşık 25 gün evvel çıkan müzekkerenin halen postalanmadığı bilgisini aldım ve beklemedeyim bugün verilecekmiş

Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi