Editörler : cihan27E.Kayı Han
15 Nisan 2024 10:43

kurumlar arası geçiş

Arkadaşlar merhaba. Ben maliye de aday memurum kadrom hizmetli. 1)Aday memur kurumlar arası geçişle kadro değiştirebilir mi (gıda teknikeriyim ) 2)Adayken kurumlar arası geçişe başvuramıyorsam, adaylığım kalktıktan sonra bu yolla kadro değiştirmem mümkün müdür?

Karizmaunl
Daire Başkanı
15 Nisan 2024 11:10

Aday memur kurum değiştiremez. Kadro değiştirmekte görevde yükselme sınavı ile mümkündür.

Srygt
Aday Memur
15 Nisan 2024 11:36

üst öğrenim tamamlama durumunda da mı olmuyor

Karizmaunl
Daire Başkanı
15 Nisan 2024 11:38

Maalesef olmuyor

Srygt, 1 yıl önce

üst öğrenim tamamlama durumunda da mı olmuyor

Srygt
Aday Memur
15 Nisan 2024 11:49

Teşekkür ederim. olabildiğine dair yazılara rastlamıştım aslında. net bir metin var mı atabileceğinz

Karizmaunl
Daire Başkanı
15 Nisan 2024 11:56

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 54. Madde

Madde 54 - Aday olarak atanmış Devlet Memurunun adaylık süresi bir yıldan az, iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz. atanabilmeleri için her birinde başarılı olmaları şarttır. Temel Eğitim ile hazırlayıcı eğitim aynı kurumda yapılır.

impostor
Şube Müdürü
15 Nisan 2024 12:22

Tabi ki mümkün, AKP'den torpil bulmanız yeterli.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
15 Nisan 2024 15:26

Olabileceğine dair yazıları paylaşın burada bakalım neymiş? Arkadaşlar belirtmiş zaten ancak kısaca bahsedeyim. Aday memur başka kurumlara nakil olamaz. Kurumlararası geçiş mümkün değil ancak KPSS ile gıda teknikeri olarak atanırsanız geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca asil memur olsanız bile sınavsız olarak hizmetli kadrosundan gıda teknikeri kadrosuna geçemezsiniz. Bunun için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı gerekli ya da ilk bahsettiğim gibi KPSS ile başka bir kuruma tekniker olarak atanırsanız mümkün.

Srygt, 1 yıl önce

Teşekkür ederim. olabildiğine dair yazılara rastlamıştım aslında. net bir metin var mı atabileceğinz

Srygt
Aday Memur
16 Nisan 2024 08:51

Doğrudur hocam. Biraz araştırmak istedim. Olumlu bir şeyler görünce buraya da bir sorayım dedim. Hukuk bürolarının yazılarıydı bunlar genellikle yanıltıcı ve ümitlendirmeye yönelik yazılarmış. Kpss bizim için tek çıkış yolu gibi duruyor. Çünkü gys açılması çok uzun yıllar alıyor. Aynı zamanda malıye lisans tamamlama yapıyorum. Bakalım hayırlısı.

hsnd, 1 yıl önce

Olabileceğine dair yazıları paylaşın burada bakalım neymiş? Arkadaşlar belirtmiş zaten ancak kısaca bahsedeyim. Aday memur başka kurumlara nakil olamaz. Kurumlararası geçiş mümkün değil ancak KPSS ile gıda teknikeri olarak atanırsanız geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca asil memur olsanız bile sınavsız olarak hizmetli kadrosundan gıda teknikeri kadrosuna geçemezsiniz. Bunun için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı gerekli ya da ilk bahsettiğim gibi KPSS ile başka bir kuruma tekniker olarak atanırsanız mümkün.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
16 Nisan 2024 09:36

Ben de onları yorumlamak için paylaşın demiştim tepki amaçlı değil aslında :) Bazı kadrolara sınavsız nakil mümkün ancak bunların çoğu unvan değişikliği sınavına tabi olmayan kadrolar ya da denk ve alt unvandaki kadrolar. Örneğin teknisyen tekniker ya da mühendisken memur, hizmetli gibi kadrolara nakil olabilirsiniz eğer isterseniz ya da fakülte sekreterliği daire başkanlığı gibi kadrolar sınavsız nakil olunabilecek kadrolardır. Ancak teknisyen, tekniker, mühendis gibi unvanlar sınava tabi olduğu için bu kadrolara sınavsız (her ne kadar dmk madde 74'te üst unvanlı kadrolara atanılabileceği yazsa da ) yönetmelik gereği pek mümkün değil.

Srygt, 1 yıl önce

Doğrudur hocam. Biraz araştırmak istedim. Olumlu bir şeyler görünce buraya da bir sorayım dedim. Hukuk bürolarının yazılarıydı bunlar genellikle yanıltıcı ve ümitlendirmeye yönelik yazılarmış. Kpss bizim için tek çıkış yolu gibi duruyor. Çünkü gys açılması çok uzun yıllar alıyor. Aynı zamanda malıye lisans tamamlama yapıyorum. Bakalım hayırlısı.

Srygt
Aday Memur
16 Nisan 2024 10:40

Hocam teknikerlık zaten olmuyor yıllarca 80+ puanlar aldım ama bölümden alım yok kesinlıkle. Ben yhs den gih e geçeyim yeter. Fazlasında gözümüz yok :)

Karizmaunl
Daire Başkanı
16 Nisan 2024 12:25

GİH sınıfında memur olsa 6 ay geçmeden bulunduğun yerin müdürlüğünü istersin. İnsanoğlunun ihtiyaçları sınırsızdır ve asla tatminkar değildir. Her zaman fazlasını ister.

Srygt, 1 yıl önce

Hocam teknikerlık zaten olmuyor yıllarca 80+ puanlar aldım ama bölümden alım yok kesinlıkle. Ben yhs den gih e geçeyim yeter. Fazlasında gözümüz yok :)

Srygt
Aday Memur
16 Nisan 2024 14:32

Biraz abarttınız sanki

denizayten
Aday Memur
16 Nisan 2024 16:51

GYS olmadan görevde yükselmeye tabi kadrolara sınavsız atanma 2828 sayılı kanun ve 3713 sayılı kanun kapsamında açıktan atama ile gelen personel için atama teklifi tarihinde diploma ile elde ettiği unvan için olabilmektedir (Yönetici kadroları hariç olmak üzere Tekniker, Teknisyen, Memur vb) bunda da atama teklifi TARİHİNDEN SONRA alınan bir diploma varsa o zaman yine GYS'nı beklemeniz gerekiyor. Ancak her halükarda adaylık süreniz bitmeden işlem yapamazsınız.

Srygt
Aday Memur
17 Nisan 2024 08:38

Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Atama teklifi tarihinde diploma / atama teklifinden sonra diploma ayrımını çok anlayamadım. Bilginiz varsa biraz açar mısınız? Dmk ya baktığımda bunun derecesi yüksek olanlarda uygulandığını gördüm. Çok fazla uygulanmadığından mı bilmem biraz karışık bir konu.

denizayten
Aday Memur
17 Nisan 2024 15:47

memuriyete atanmadan önce mezun olmuşsanız bu "Atama teklifi tarihinde diploma" anlamına geliyor. Yani memur olmadan önce önlisans veya lisans mezuniyetiniz varsa ve mezun olduğunuz bölüm size "Tekniker/mühendis vb" unvanlarıdı diploma unvanı olarak veriyorsa ve siz 2828 sayılı kanun veya 3713 sayılı kanun kapsamında açıktan atama ile atandıysanız GYS olmadan unvan alabilirsiniz.

Ancak; mezuniyetiniz memur olduktan sonra olduysa örneğin lise mezunu olarak atandınız ama memuriyetteyken önlisans veya lisans tamamladınız bu durumda GYS'yi beklemeniz gerekiyor.

Srygt, 1 yıl önce

Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Atama teklifi tarihinde diploma / atama teklifinden sonra diploma ayrımını çok anlayamadım. Bilginiz varsa biraz açar mısınız? Dmk ya baktığımda bunun derecesi yüksek olanlarda uygulandığını gördüm. Çok fazla uygulanmadığından mı bilmem biraz karışık bir konu.

Srygt
Aday Memur
17 Nisan 2024 16:57

Teşekkür ederim hocam

Anuşirvann
Genel Müdür
18 Şubat 2025 13:55

Kurumlar arası geçiş artık kolay değil.

Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler