Editörler : swat3410
15 Nisan 2024 22:36

Başörtüsü dinin gereği ise sakal kesmek de haramdır

Eğer bir kadın üniforma giyerken inancı gereği kurallar esnetiliyorsa bir erkek de üniforma giyerken inancı gereği bu kuralları esnetebilmeli.

Mesela, neden tıraş olmadığını soran amirine, sakal kesmenin haram olduğunu ileri sürerek savunma yapabilmeli ve haklı çıkmalıdır.

Eğer başörtüsü serbestliğindeki amaç gerçekten dini hoşgörü ise bu hak kadına tanındığı gibi erkeğe de tanınmalıdır.

garen00
Aday Memur
15 Nisan 2024 22:39

dindar birisi değilim ve söylediklerine hak verdim. kadınlara yönelik bir başka pozitif ayrımcılık var burada.

Küçük polis
Şube Müdürü
15 Nisan 2024 22:54

Sünneti terk haram değildir güzel kardeşim. Peygamber efendimiz sakal bırakmıştır. Ancak her zaman bir tutam eninden ve boyundan keserek düzenli tutmuştur. Haram olan şeyler Kuran'da açık ve nettir. Sünneti terk haramdır demek doğru bir düşünce değil kal sağlıcakla...

15 Nisan 2024 23:08

Yanlış biliyorsam ayet ile düzelt fakat başörtüsü takmamak haramdır, takmayana şöyle yaparım gibi açık ve net bir ifade bulunmuyor diye biliyorum. Burada asıl amaç din değil, garen00 rumuzlu arkadaşın dediği gibi pozitif ayrımcılığa dikkat çekmekti. Farkındaysan erkeğe yönelik bir pozitif ayrımcılık yok. Sakal kesmeyi kaldır, yerine cumaya gitmeyi koy. Mesele erkeğin haklarının olmaması. Erkek, dinine aykırı da olsa her koşulda her kurala uymak zorundadır.

Küçük polis, 1 yıl önce

Sünneti terk haram değildir güzel kardeşim. Peygamber efendimiz sakal bırakmıştır. Ancak her zaman bir tutam eninden ve boyundan keserek düzenli tutmuştur. Haram olan şeyler Kuran'da açık ve nettir. Sünneti terk haramdır demek doğru bir düşünce değil kal sağlıcakla...

Ahmet can10
Aday Memur
15 Nisan 2024 23:25

Ben şunu da anlamıyorum bu sakal olayı sadece Polis ve Askerin üstüne kaldı geçen bir öğretmen gördüm sakalı nasıl bırakmış adam bunlar memur değil mi bu özgürlük niye

kral122
Daire Başkanı
15 Nisan 2024 23:31

Üniforma içinde bırakmak sıkıntı belli bir kural getirseler her gün bakacaklar düzgün mu diye bu sefer buralar yanacak lise gibi hergun bakiyorlar diye veryansın ederler

Ahmet can10, 1 yıl önce
Ben şunu da anlamıyorum bu sakal olayı sadece Polis ve Askerin üstüne kaldı geçen bir öğretmen gördüm sakalı nasıl bırakmış adam bunlar memur değil mi bu özgürlük niye
15 Nisan 2024 23:50

Saç kesmenin de kuralları var. O kadar ki, favori boyuna kadar belli. Ama kimse eline cetvel alıp her gün saç kontrolü yapmıyor.

Sakal üniformaya uymuyorsa, üniformaları sakala uyacak şekilde değiştiririz. Şirinler kostümünden de kurtuluruz belki. Ben devlete emeğimi satıyorum, bedenimi değil. Tek söz ile değişebilecek konuları dogmalaştırmak... Ne saklamış arkadaş yaa! Sivil memurlar Gandalf gibi geziyor sanki.

Avutsun bahaneler, bahaneler.

kral122, 1 yıl önce

Üniforma içinde bırakmak sıkıntı belli bir kural getirseler her gün bakacaklar düzgün mu diye bu sefer buralar yanacak lise gibi hergun bakiyorlar diye veryansın ederler

16 Nisan 2024 00:02

Bu kuralı kesin sakalı çıkmayan kösenin biri koydu. İleride kafayı kazımak zorunda kalmayız umarım. Bu aralar saç ektirmek moda çünkü :))

Karakolda sakal bırakmak istiyormuşsunuz, bıraktırmaaaamm. Kafanızda saç istiyormuşsunuz, ektirmeeemm :))

Ahmet can10, 1 yıl önce

Garib33
Aday Memur
16 Nisan 2024 05:25

Geldi Ahir zaman mollası :)

Küçük polis, 1 yıl önce

Gydm
Müsteşar
16 Nisan 2024 05:54

espiriyi tututuk lügatıma lazdım ..... lakin doğru söylüyor sakal sünnet örtünmek farz .... yani yoğunluktan cuma namazına gidemiyoruz farz olan istekler dile getirilse daha iyi olur. ama şöyle de bir durum var saç sakal ve kıyafet ile belli bir disiplinize etmek gerek teşkilatı yoksa önü alınamaz top sakal hilal bıyık badem bıyık gibi şekiller ortaya çıkar...
Garib33, 1 yıl önce

Geldi Ahir zaman mollası :)

Gydm
Müsteşar
16 Nisan 2024 05:56

başlığı açan türk polis teşkilatı bozuk saat misali günde 2 defa doğruya geliyorsun.
16 Nisan 2024 06:07

Kıymetli meslektaşım güzel mantık yürütmussunuz. Günümüzde artık ABD polisi Suudi Polisi İran polisi Avrupa polisi dünyanın 4 yanındaki polisler sakal bırakıyor bunun cagdaslikla bir alakası yok. Sakal yaratilisimizda var. Sakal tıraşı olmak gereksizdir.

rdemir126.rd
Genel Müdür
16 Nisan 2024 06:16

Sakal kesmek her ne kadar haram değil ise de, sünnet i terketmiş oluyorsun ki bu da doğru değil

Olaya şu şekilde yaklaşalim.

Kadınlar saçları dağınık geziyor kimse birşey demiyor, erkek gün içinde tras olmasa ya fırça ya rapor yiyor.

sinanpolat22
Şube Müdürü
16 Nisan 2024 07:50

sakal sünnet değil vaciptir. erkeğin fıtratı gereği sakal bırakması gerekir.
Küçük polis, 1 yıl önce

Hkn5560
Şube Müdürü
16 Nisan 2024 09:28

Sakalı jilet ile kesmek erkeğin yaratılış fıtratını değiştirdiği için dört mezhebin imamına görede haramdır.

Sakalı bir tutam uzatmak sünnettir.

Sakal jilet değil de Makine ile kesilirse dibleri kalacağından haramdan korunulmuş olur.

sinanpolat22, 1 yıl önce
sakal sünnet değil vaciptir. erkeğin fıtratı gereği sakal bırakması gerekir.

tsubasa17
Kapalı
16 Nisan 2024 09:47

elin Avrupalı polislerine bakın üniformalı nasıl sakal var ne güzelde yakışmış lafa gelince AB uyum yasaları

AsayişBüro
Aday Memur
16 Nisan 2024 11:11

bizim ne olduğumuz belli değil ki. müslüman ülkeysek sakal neden serbest değil iran ından tut diğer tüm islam ülkelerinde serbest eğer Avrupa ülkesiysek Avrupa da polisler de sakal serbest isteyen kesiyor isteyen uzatıyor.
16 Nisan 2024 12:02

nerdeyse tüm memurlar sakal bırakabiliyorken bizim de bırakmamız mantıklı olanıdır. bir de bu yüzyılda hala kep takmak neden zorunlu bunun mantığını sorgulayalım acilen kalkması gereken şeyler... kep ve sakal traşı

kral122
Daire Başkanı
16 Nisan 2024 12:06

Üniforma sakala göre olmaz sakal üniformaya göre olur. Saullerde ben çok uyarı aldım bakiyorlar bakmıyorlar sanıyorsun ama bakıyorlar.

Türk Polis Teşkilatı, 1 yıl önce

Saç kesmenin de kuralları var. O kadar ki, favori boyuna kadar belli. Ama kimse eline cetvel alıp her gün saç kontrolü yapmıyor.

Sakal üniformaya uymuyorsa, üniformaları sakala uyacak şekilde değiştiririz. Şirinler kostümünden de kurtuluruz belki. Ben devlete emeğimi satıyorum, bedenimi değil. Tek söz ile değişebilecek konuları dogmalaştırmak... Ne saklamış arkadaş yaa! Sivil memurlar Gandalf gibi geziyor sanki.

Avutsun bahaneler, bahaneler.

16 Nisan 2024 15:53

Bu mevzular neden sürekli din eksenli tartışılıyor anlamıyorum. Bana göre de erkeğe sakal ve ve saç serbest olmalı. Kesmeye zorlanması durumunda da buna denk bir ödenek verilmeli. Bakanlıklarda çalışan çok sakallı personel görüyorum. Polislere de aynı ayrıcalık tanınmalı.

-KING9
Genel Müdür
16 Nisan 2024 17:28

sakal farz degil diyerek haram oldugu tezini curutuyorum. ikinci olarak ta sac sakal serbestligi gelmeli zaten . sac sakal kesme sovyet rusyasi donemlerinde kaldi. avrupada cogu polis sac sakalli dovmeli.. hele de arap kokenliler var ki.. gorseniz sarkik sakallari terorist dersiniz ama o ulkenin polisi olmus. devlet memurlarinda biyik tabi olarak birakilabilir maddesi varsa ... sakal da tabi olarak yazisiyla cokta asiriya kacmadan serbestlik verilebilir ..

yazz kis kiyafet uygulamasinda kadinlar yaz gununde basortulululer uzun kollu kislik kiyafet giyiyor. diger personel kisa kollu yazlik giyiyiyor ... eee nerde kiyafette birlik . erkek olan aynisini yapsa ceza verirler dogru mu ??? kil da keramet olsa popiste cikmazdi ama sac sakal serbest olmasi lazim .

Toplam 31 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi