Editörler : E.Kayı Han
17 Nisan 2024 12:06

Bakanlığa memur olarak girip mühendis olmak

arkadaşlar hayırlı günler tarım bakanlığına büro personeli olarak girip ziraat yada orman mühendisi olmak mümkünmü yoksa yeniden sınava girmekmi gerekir

memur rich44
Memur
17 Nisan 2024 12:21

Ünvan değişikliği sınavı açar bakanlık genelde 3- 4 yılda bir açar sınava girersin sözlü sınavıda var genelde bu sınava katılıpta kazanamayan yoktur. ama sınava katılma şartı kadrolu memur olman gerekmektedir sözleşmeli personel ünvan değişikliği sınavına katılamazlar.

yenilerdenbiri
Aday Memur
17 Nisan 2024 12:22

hocam gayet net anlattınız çok teşekkür ederim
memur rich44, 1 yıl önce

Ünvan değişikliği sınavı açar bakanlık genelde 3- 4 yılda bir açar sınava girersin sözlü sınavıda var genelde bu sınava katılıpta kazanamayan yoktur. ama sınava katılma şartı kadrolu memur olman gerekmektedir sözleşmeli personel ünvan değişikliği sınavına katılamazlar.

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
17 Nisan 2024 16:53

İlave olarak ben dahil Bakanlıktaki eski (2010 öncesi girişli) personellerin büyük çoğunluğu unvan değişikliği yaparak yükselmiştir.

dixonkinq
Aday Memur
19 Nisan 2024 23:23

Kız arkadaşım düz memur olarak tarım bakanlığına girdi, tarım teknolojisi mezunu kendisi, ünvan değişikliği sınavı açılırsa ona girecek. Şuanda da arazi tazminatı ve kontrol hizmeti alıyor yaklaşık aylık 5.000 TL civarında, ama ünvanı memur

elektronik49
Şube Müdürü
20 Nisan 2024 00:08

Benim de unvanını memur ama kontrol ilave ödeme almıyorum. Nasıl alıyorsunuz anlamadım unvani düz memur alabiliyormu

dixonkinq, 1 yıl önce

Kız arkadaşım düz memur olarak tarım bakanlığına girdi, tarım teknolojisi mezunu kendisi, ünvan değişikliği sınavı açılırsa ona girecek. Şuanda da arazi tazminatı ve kontrol hizmeti alıyor yaklaşık aylık 5.000 TL civarında, ama ünvanı memur

elektronik49
Şube Müdürü
20 Nisan 2024 10:44

Eger dediğiniz gibiyse benimde kontrol parası almam lazım.. Bunu arastirmam gerekecek. .doğruysa geriye dönük almak için mahkemeye veririm

elektronik49, 1 yıl önce

Benim de unvanını memur ama kontrol ilave ödeme almıyorum. Nasıl alıyorsunuz anlamadım unvani düz memur alabiliyormu

elektronik49
Şube Müdürü
20 Nisan 2024 10:46

Eger dediğiniz gibiyse benimde kontrol parası almam lazım.. Bunu arastirmam gerekecek. .doğruysa geriye dönük almak için mahkemeye veririm

dixonkinq, 1 yıl önce

elektronik49
Şube Müdürü
20 Nisan 2024 10:48

Arkadaşlar bu konu önemli .Dü memurlar da Arazi ve kontrol parası alıyor mu bildiğiniz varmi böyle alan. Ben kontrol parasını şimdiye kadar almadım hiç.unvanim vhki.duz memurum.

bravebey
Kapalı
20 Nisan 2024 14:51

kadroluysan ücretsiz izin alıp ziraat fakültesi okuyabilirsin. mezun olduktan sonra ünvan değişikliği sınavına girersin kazanırsan mühendis kadrosuna atanırsın. valilik seni istediği bi ilçeye verir. eskiden il dışı veriyordu. şimdi il içi bi yere.

bravebey
Kapalı
20 Nisan 2024 14:57

veterinerler bile arazi tazminatı alamaz. teknik personel olmak ve açık arazide çalışmak zorunlu.

ayrıca kontrol hizmetleri ilave ödemesini de bilgisayar işletmeni,şoför ,hizmetli, vhki vb

ünvanlardaki personel alamaz. vet. müh.tek gibi personelin dahi hepsi alamıyor. kontrole dayalı işler yapması gerekiyor. örneğin sadece mutemetlik yapan bi tekniker kontrol ek ödemesi alamaz.

alıyorsa yakında faiziyle geri isteyebilirler.

Bakanlığın Sayıştay denetiminde yersiz ödenen çocuk yardımları bile geri istenmiş.

dixonkinq, 1 yıl önce

elektronik49
Şube Müdürü
20 Nisan 2024 16:06

Masa başı teknisyen tekniker mühendis de alıyor kontrol parasını.bu nasıl iş adı üstünde kontrol ücreti.

bravebey, 1 yıl önce

veterinerler bile arazi tazminatı alamaz. teknik personel olmak ve açık arazide çalışmak zorunlu.

ayrıca kontrol hizmetleri ilave ödemesini de bilgisayar işletmeni,şoför ,hizmetli, vhki vb

ünvanlardaki personel alamaz. vet. müh.tek gibi personelin dahi hepsi alamıyor. kontrole dayalı işler yapması gerekiyor. örneğin sadece mutemetlik yapan bi tekniker kontrol ek ödemesi alamaz.

Bakanlığın Sayıştay denetiminde yersiz ödenen çocuk yardımları bile geri istenmiş.

elektronik49
Şube Müdürü
20 Nisan 2024 17:28

Neresinden bakarsan haksız bir uygulama.ya herkese ve yada göreve çıkana ver

dixonkinq
Aday Memur
20 Nisan 2024 17:40

Geriye dönül alamazsınız, kontrol hizmeti ve arazi tazminatı almak için o görevlere çıkmak zorundasınız. Masabaşında oturarak hak edemezsiniz.

elektronik49, 1 yıl önce

dixonkinq
Aday Memur
20 Nisan 2024 17:43

Bu konuyu iyice araştırınız, diplomasını Ankara'ya gönderdi ondan 2-3 ay sonra almaya başladı. Masabaşında oturarak almıyor.

bravebey, 1 yıl önce

dixonkinq
Aday Memur
20 Nisan 2024 17:44

Sınıf açmayan az öğrencili üniversiteler bulunup onlar tercih edilebilir, sadece sınavlara gidebilirsiniz, ücretsiz izin hakkınız bildiğim kadarıyla 5 yıl dolmadan mümkün değil.

bravebey, 1 yıl önce

kadroluysan ücretsiz izin alıp ziraat fakültesi okuyabilirsin. mezun olduktan sonra ünvan değişikliği sınavına girersin kazanırsan mühendis kadrosuna atanırsın. valilik seni istediği bi ilçeye verir. eskiden il dışı veriyordu. şimdi il içi bi yere.

elektronik49
Şube Müdürü
20 Nisan 2024 18:07

Ücretsiz izin alacak kadar durumu iyiyse memur olmazdı.idare ediliyor.ben bitiriyorum bu sene.sadecw kurumda okuyanlar varsa sende okursun.yada müdürün de kurumda iken okumus yukselmisse o da halinden anlar..ben sadece sınavlarda yıllık izin alıyorum.dersim olmadığında kuruma gelip işimi yapıp gidiyorum

dixonkinq, 1 yıl önce

Sınıf açmayan az öğrencili üniversiteler bulunup onlar tercih edilebilir, sadece sınavlara gidebilirsiniz, ücretsiz izin hakkınız bildiğim kadarıyla 5 yıl dolmadan mümkün değil.

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
21 Nisan 2024 19:29

Eğer arkadaşınız belirttiğiniz gibi düz memur ise bu ödemelerden kesinlikle yararlanmaz maalesef. Örneğin kontrol görevi maddesi şu şekilde:

? Tarım ve Orman Bakanlığı taşra teşkilatında mühendis, veteriner, veteriner hekim, biyolog ve kimyager unvanlı kadro ve pozisyonlarda olanlar ile ilgili meslek alanlarında eğitim alan tekniker, teknisyen ve yardımcı sağlık personeline?

Bu maddede geçmeyen ünvan ve pozisyonda olanlar kontrol görevi ilave ödemesini alamazlar. İlk şart ünvan çünkü. Sadece ilgili diplomaya sahip olmak yetmez.

Ödeyen kurumlar varsa yanlış yapmışlardır. Geriye dönük geri alabilirler.

dixonkinq, 1 yıl önce

26 Ağustos 2024 12:46

hocam orman muhafaza memurluğundan orman mühendisliğine nasıl geçilir bilgisi olan aydınlatabilirmi
Toplam 18 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi