Editörler : gül-feşan

lDeimosl
Genel Müdür
10 Nisan 2025 18:56

Arkadaşım sen ne diye önüne gelen konuya gncl yazıl duruyorsun? Post mu kasmaya çalışıyorsun forumda. İstifa sonrası atama konusuna gncl yazmışsın, 3+1 eş durumuna yazmışsın, özel sektör eş durumuna yazmışsın, mobbing konusuna yazmışsın. Fikir beyan etsen amenna, gncl yazıyorsun. Bir insan hem 3+1 olup hem de kadroluların hakkı olan istifa sonrası atamayla ilgili ne muhattaplığı olabilir ki?

tıbbi-sekreter56
Aday Memur
13 Nisan 2025 16:41

merhabalar ben 3+1 sözleşmeli personelim 2026 da 3 yılı dolacak eşim özel sektör kendi işini yapıyor daire tadilatı inşaat kendi adına şahıs şirketi kurulu homofice şirket kurdu 2 yıldır SGK ödemesi yapılıyor ticaret oda kaydını 1 yıl önce yapırtı bu bi sorun oluşturur mu sağlık bakanlığı eş durumu Tayinin de bir de şirket adresi ev adresi olduğu için bir sorun çıkar mı acaba

tıbbi-sekreter56
Aday Memur
13 Nisan 2025 17:13

merhabalar ben 3+1 sözleşmeli personelim 2026 da 3 yılı dolacak eşim özel sektör kendi işini yapıyor daire tadilatı inşaat kendi adına şahıs şirketi kurulu homofic olarak 2 yıllı dur SGK ödemesi yapılıyor ticaret oda kaydını 6 ay önce yapırtı bu bi sorun oluşturur mu sağlık bakanlığı eş durumu Tayinin de bir de iş yeri adresi ev adresi homofic olduğu için şirket o da sıkıntı yaratır mı lüften cevaplarmısınız
YD1903, 1 yıl önce

Öncelikle özel sektör çalışma durumunda 20.maddenin 5.koşulunda belirtildiği üzere 2 durum söz konusu

(birincisi; Kamu görevlisi olmayan eşinin, atanma talep edilen yerde başvuru tarihi itibarıyla son dört yıl içinde 720 gün sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak çalışmış ve halen çalışıyor olması halinde, personelin yer değişikliği suretiyle ataması yapılır.

ikincisi; atama talep edilen yer dışında sosyal güvenlik primleri ödenenlerden, atama talep edilen yerde iş yerinin faaliyette olduğunu ve bu işyerinde en az 720 gün çalıştığını belgelendirenlerin talepleri de değerlendirmeye alınır.)

var ama sigorta atama talep edilen yer dışında yatıyorsa çok farklı durumlar olabiliyor. Sizin durumda bizimkinden biraz farklı o yüzden anladığım kadarıyla yorumlamaya çalışayım.

Aynı şirketin farklı şehirlerinde 720 gün prim olması şeklinde değil; aynı şehirde son 4 yıl içerisinde en az 720 gün prim olması gerekiyor. Bu 720 gün içerisinde bir çok farklı şirket olabilir yada aynı şirketin farklı şubeleri olabilir o önemli değil , yani yukarıda belirtilen birinci konu. Siz de zaten sigorta primi yatan yere atama istediğiniz için bu hükme giriyor olacaksınız dolayısıyla o şehirde 720 gün prim doldurmuş olması gerekecektir diye düşünüyorum.

Eğer atama talebiniz sigorta yatan yer dışında bir yer olsaydı yine son 4 yıl içinde en az 720 gün prime bakacaklardı (ama buraya bir not düşeyim farklı şehirlerde toplam 720 gün olması problem mi değil mi emin değilim) buna ek olarak atama talep edeceğiniz yer de çalıştığınız şirketin şubesinin olması ve en az 720 gündür aktif yani ticaret odasında tescil tarihi üzerinden 720 gün geçmiş olması gerekiyor.

Tabi ben anladığım kadarıyla yorumlamdım bakanlığı arayıp bilgi almak lazım ama oradaki her memur da bu tarz konularda pek bilgi sahibi değil. Mesela bizim 2.başvurumuzun red sebebi alakasız bişeydi arayıp bilgi aldığımda 4 5 farklı kişiye aktardılar asıl red sebebini öğrenene kadar :)) Sancılı bir süreç kolaylıklar dilerim

daggerunion
Aday Memur
14 Nisan 2025 13:55

Peki eşi özel sektörde çalışıp 720 gün prim doldurup eksiksiz başvuranların sonucu ne kadar sürer?

Yclkck06
Aday Memur
04 Mayıs 2025 23:24

Merhaba benim bir sorum olacak eşim türk kızılayında görev yapıyor tüm şartları sağlıyor.Ama kızılay devlet kurumu değil.eşime sen eşinin olduğu yere git diyebilirlermi.kızılayın her ilde şubesi var.ve eşimin tayin hakkıda var ama memur değil özelde.Böyle bir dueum olurmu

Sorular123
Aday Memur
06 Mayıs 2025 00:30

Merhaba arkadaşlar, eş durumu dilekçesi vereceğim yakın zamanda kafama takılan tek bir konu var eşimin iş yeri Çorum?da sigortası da 1000gündür Çorum?dan aynı iş yerinde yatıyor, iş yeri kurumsal bir firma ve merkezi Ankara?da, faaliyet belgesi de dolayısıyla Ankara?dan alınıyor. Sigortanjn yattığı ile isteyeceğiz tayini bende bir sorun yaşar mıyım

06 Mayıs 2025 09:17

hocam özelden yazabilir misiniz bişey sorucam
Sorular123, 2 hafta önce

Merhaba arkadaşlar, eş durumu dilekçesi vereceğim yakın zamanda kafama takılan tek bir konu var eşimin iş yeri Çorum?da sigortası da 1000gündür Çorum?dan aynı iş yerinde yatıyor, iş yeri kurumsal bir firma ve merkezi Ankara?da, faaliyet belgesi de dolayısıyla Ankara?dan alınıyor. Sigortanjn yattığı ile isteyeceğiz tayini bende bir sorun yaşar mıyım

Toplam 87 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi