Editörler : gül-feşan
17 Nisan 2024 18:44

Staj izni

Merhaba arkadaşlar

Adalet bakanlığı bünyesinde 4b sözleşmeli kamu personeli statüsünde zabıt katibi olarak çalışmaktayım, AÖF stajı için bir her ayarladım, 20 gün gitmem lazım, nasıl izin alabilirkm, müdürüme sordum izin alamadım, yardımcı olursanız sevinirim.

kabusx
Memur
18 Nisan 2024 13:48

yıllık izin mi vermiyor yani

saenes74
Genel Müdür
19 Nisan 2024 14:52

anayasa da var. eğitim hakkın engellenemz. kurum idare etmesi lazım. idari izin verebilir. yıllık izin verebilir. öyle şey olmaz.

millet hergün okula gidiyor. derse katılıyor, idare şakır şakır idare ediyor. bir seni mi idare edemeyeceklermiş.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
19 Nisan 2024 20:51

Bu şekilde olursa herkese izin vermeleri gerekmez mi anayasal olarak?
saenes74, 1 yıl önce

anayasa da var. eğitim hakkın engellenemz. kurum idare etmesi lazım. idari izin verebilir. yıllık izin verebilir. öyle şey olmaz.

millet hergün okula gidiyor. derse katılıyor, idare şakır şakır idare ediyor. bir seni mi idare edemeyeceklermiş.

saenes74
Genel Müdür
24 Nisan 2024 09:06

gerekir de zaten. olmasa bir üst makama çıkın, yada rapor alın.

hsnd, 1 yıl önce
Bu şekilde olursa herkese izin vermeleri gerekmez mi anayasal olarak?

hsnd
Başbakan Müsteşarı
24 Nisan 2024 09:50

Peki o zaman öğrenim gören her memur bunu yaparsa ne olur? Ya da bunun yapılabildiğini gören diğer memurlar bir okul kazanıp izin almaya çalışırsa?

Beraber memuriyete başladığımız bir arkadaşım vardı zamanında Ankara'da. Kendisi hukuk fakültesi öğrencisiydi ve bu konu hakkında şöyle demişti. "Anayasa genel kanundur. Genel kanun ile özel kanunlar çakışırsa özel kanun hükümleri uygulanır çünkü anayasal olarak eğtim hakkı engellenemez ancak DMK'ya göre memuriyet görevini yerine getirmeniz gerekir. " şeklinde konuşması olmuştu. O yüzden burada hukuk konusunda ayrımı ve kanunların ne ölçüde sınırlayıp sınırlamadığını bilmek gerekir.

saenes74, 12 ay önce

gerekir de zaten. olmasa bir üst makama çıkın, yada rapor alın.

saenes74
Genel Müdür
24 Nisan 2024 15:16

izin alınca memuriyet görevi yerine getirilmiyor o zaman 657 göre izin yasak olması lazım. anayasa diğer yasalarla çelişemez. yapılırken bakılır zaten. burda ne özel kanunla ne de anayasa ile çelişen bir durum yok. o arkadaşın daha ögrenci iken bilgisi sınırlı olarak sallamış. siz görevinizi gene yaparsınız. görev yapamayacak kadar okula haftanın 5 günü sürekli gitmek gibi o zaman iş yapılmaz. .

hsnd, 12 ay önce

Peki o zaman öğrenim gören her memur bunu yaparsa ne olur? Ya da bunun yapılabildiğini gören diğer memurlar bir okul kazanıp izin almaya çalışırsa?

Beraber memuriyete başladığımız bir arkadaşım vardı zamanında Ankara'da. Kendisi hukuk fakültesi öğrencisiydi ve bu konu hakkında şöyle demişti. "Anayasa genel kanundur. Genel kanun ile özel kanunlar çakışırsa özel kanun hükümleri uygulanır çünkü anayasal olarak eğtim hakkı engellenemez ancak DMK'ya göre memuriyet görevini yerine getirmeniz gerekir. " şeklinde konuşması olmuştu. O yüzden burada hukuk konusunda ayrımı ve kanunların ne ölçüde sınırlayıp sınırlamadığını bilmek gerekir.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
24 Nisan 2024 22:55

Yıllık izin gibi bir durumla bu konuyu bağdaştırmayı başardığınız için bu konuya daha fazla cevap vermeyeceğim. Yargı yolu açık. Buyurun eğitim hakkı için yargı yoluna gidiniz. Zamanında yapılan haberi de bırakayım buraya Memur hem çalışıp, hem üniversiteye gidebilir mi? https://www.memurlar.net/haber/505380/
saenes74, 12 ay önce

izin alınca memuriyet görevi yerine getirilmiyor o zaman 657 göre izin yasak olması lazım. anayasa diğer yasalarla çelişemez. yapılırken bakılır zaten. burda ne özel kanunla ne de anayasa ile çelişen bir durum yok. o arkadaşın daha ögrenci iken bilgisi sınırlı olarak sallamış. siz görevinizi gene yaparsınız. görev yapamayacak kadar okula haftanın 5 günü sürekli gitmek gibi o zaman iş yapılmaz. .

03 Haziran 2024 09:35

Eğitim hakkının kimsenin engellediği yok mesai saati dışında okusun ya da istifa edip okusun

saenes74, 1 yıl önce

saenes74
Genel Müdür
03 Haziran 2024 10:37

siz neye dayanarak bunu diyebiliyorsunuz. ? memur eğitimini mesai dışı yada istifa etmek zorunda da değil. eğitim anayasa ile tanınmış haktır.

engellenemez , mahkemeye git gibi saçma laflarla o kişinin eğitime balta vurulamaz.

sizin gibi dikta mevzuat bilmezlerle ugraşmıyoruz. zaten.

afadtekniker, 11 ay önce

Eğitim hakkının kimsenin engellediği yok mesai saati dışında okusun ya da istifa edip okusun

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
03 Haziran 2024 11:32

Sayın saenes74, maalesef bir statü meselesi olan 657 sayılı kanuna göre mesai esastır ve yine bu kanunda belirtilen izinler arasında "eğitim izni" bulunmamaktadır. Sizin de başta belirttiğiniz gibi idare isterse "idare edebilir" ama bu zorunluluk değildir:

https://www.memurlar.net/haber/487843/kamuda-calisirken-universite-okumak-mumkun-mu.html

YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
03 Haziran 2024 11:35

Konuyla ilgili Devlet Personel Başkanlığı görüşü mevcuttur, görüşte Anayasa Mahkemesinin memurun statüsüyle ilgili değerlendirmesi de bulunmaktadır:

https://cdn.bartin.edu.tr/personel/ae8f57c8ad4254b5019c6fb31b079871/1_Mn7nYM5.pdf

14mühendis
Memur
03 Haziran 2024 21:44

Senelik izin alacaksınız başka yolu yok idarenin izin verme zorunluluğu yok

saenes74
Genel Müdür
06 Haziran 2024 23:44

657 cürümüş. idare vermiyorsa vali, yrd. olmadı vali ye çıkar o amiri odasına çagırttırırım.

hodri meydan .

14mühendis
Memur
07 Haziran 2024 07:29

Boş bir hodri meydan. Böyle bir hak yok. İzin verme zorunluluğu yok. Senelik iznini kullanıp stajını yapacak.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
07 Haziran 2024 08:55

Anayasa mahkemesi bile memurun aleyhine olabilecek bir karar vermişken konu hakkında hala ısrar etmeniz ilginç. Konunun 657 ile alakası bile yok ayrıca. 657'de eğitim izni ya da hakkıyla ilgili herhangi bir şey yok. İdarenin 657'ye göre böyle bir izin verme zorunluluğu yok.

saenes74, 11 ay önce

657 cürümüş. idare vermiyorsa vali, yrd. olmadı vali ye çıkar o amiri odasına çagırttırırım.

hodri meydan .

saenes74
Genel Müdür
07 Haziran 2024 15:21

657 cürümüş diyorum. nesini anlamıyorsun. Anayasa da var. eğitim hakkı engellenemez.

hsnd, 11 ay önce

Anayasa mahkemesi bile memurun aleyhine olabilecek bir karar vermişken konu hakkında hala ısrar etmeniz ilginç. Konunun 657 ile alakası bile yok ayrıca. 657'de eğitim izni ya da hakkıyla ilgili herhangi bir şey yok. İdarenin 657'ye göre böyle bir izin verme zorunluluğu yok.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
07 Haziran 2024 15:38

Kesinlikle haklısınız. İyi günler.

saenes74, 11 ay önce

657 cürümüş diyorum. nesini anlamıyorsun. Anayasa da var. eğitim hakkı engellenemez.

alimemet61
Şef
10 Haziran 2024 21:30

Sana bu kadar adam yazmış. Gerekli izahatleri de gayet güzel yapmışlar. Ama sen h@l@ başladığın yerdesin. Neymiş valininmakamına çıkıp amiri çağırttıtrırmış. Hay yavrum maşallah Sultan Fatihin topçusu mübarek, sallamaya bak.
saenes74, 11 ay önce

saenes74
Genel Müdür
11 Haziran 2024 08:19

benim atmasyonla işim olmaz. hiçde ihtiyacım yok. d@@s@@klar o kadar büyük anla artık.

lisede vali yrd çıktım, işimi yapmayan okulu hizaya getirdim. şimdi de çıkarım . yani tırsanlardan olmadık hiç.

alimemet61, 11 ay önce
Sana bu kadar adam yazmış. Gerekli izahatleri de gayet güzel yapmışlar. Ama sen h@l@ başladığın yerdesin. Neymiş valininmakamına çıkıp amiri çağırttıtrırmış. Hay yavrum maşallah Sultan Fatihin topçusu mübarek, sallamaya bak.

alimemet61
Şef
11 Haziran 2024 11:00

Sen 1453 te İstanbul kuşatması da bulunsaydın yüce hakanımız Sultan Fatih İstanbulu 2 günde alırdı. Bund@n emin ol@sın.
saenes74, 10 ay önce

benim atmasyonla işim olmaz. hiçde ihtiyacım yok. d@@s@@klar o kadar büyük anla artık.

lisede vali yrd çıktım, işimi yapmayan okulu hizaya getirdim. şimdi de çıkarım . yani tırsanlardan olmadık hiç.

Toplam 20 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi