Editörler : swat3410
17 Nisan 2024 23:56

Senelik izin dönüşü mesai kaçta başlar

Cümleten selamlar. Benim maruzatım şu arkadaşlar, senelik izin dönüşü başlama tarihinde mesaiye geç geldim. Ben şubede çalışıyorum başka bir durumdan dolayı komiser ve müdür ile papaz oldum ama bana bu konudan değilde raporu mesaiden tutabildiler. Hakkımda soruşturma başlatıldı. Yani şöyle örneklendirim 17 Nisan izin bitti, 18 Nisan da 09.45 de mesaiye başladım. otogardan direkt sivil olarak geldim. Otobüs aktarma yaptı çünkü, geç kalma sebebim bu. Bizde günlük görev listesi bugünün 08.30 undan yarın 08.30 olarak tutuluyor. Ayrıca izin bitimi başlama direkt mesai saati ile mi başlıyor yoksa gün içinde de oluyor mu, sabah 08.30 da başlama yapmam şart mı? şimdiden teşekkür ederim

veba1982
Genel Müdür
18 Nisan 2024 07:13

8 30 da başlama yapman şart

iyilikiyidir01
Daire Başkanı
18 Nisan 2024 08:52

simdi kardes yanlız anlama kusursuz cinayet islediğini yakalanmayaçağını düşünen her katilin bilmediği tek sey o cinayeti 50 defa görmüş bir cinayet büro personelinin olmasıdır.bazen kafa da kusursuz yalan söylediğinizi zannedebilirsiniz .gelelim işin özüne sen zaten 8.30 da evine gidip hazırlanıp gelecek vakitte mi bindin otobüse .yoksa izin dönüşü zaten biraz geç kalsam sıkıntı olmaz diye mi bindin otobüse.gelelim suna madem amir müdürle tersosun neden basit bu kadar basit konudan açık veriyorsun.ise gelmemekten islim yapılır yani geç gelmekten kınama en fazla oda otobüsün bozulduğunu ispatlamazsan ispatlarsan Birsey çıkmaz

Toros101
Şube Müdürü
18 Nisan 2024 10:53

Günaydın abi daha erken olsun diye 11 saatte gelecek otobüse bindim ama oda dediğim gibi aktarma yaptı il ilçe ayrımında bekledi. Sabah 6 da varış diyordu rötar yaptı. Otogardan direkt emniyet geldim. Komsere dedim o da eve gönderdi giyin gel diye. Bişey de demediler hiç. Daha önce mesai saati konusunda bir sıkıntı olmadı zaten şubede herkes gelmesi kahvaltı çay Faslı işe başlama saat 10 ama işte ben müdür komsere bir konuda yok dedim zaten haksız olsam ondan tutarlardı gidip geç gelmeden tutmuşlar bilsem zaten bir gün önceden gelirdim.

iyilikiyidir01, 1 yıl önce
simdi kardes yanlız anlama kusursuz cinayet islediğini yakalanmayaçağını düşünen her katilin bilmediği tek sey o cinayeti 50 defa görmüş bir cinayet büro personelinin olmasıdır.bazen kafa da kusursuz yalan söylediğinizi zannedebilirsiniz .gelelim işin özüne sen zaten 8.30 da evine gidip hazırlanıp gelecek vakitte mi bindin otobüse .yoksa izin dönüşü zaten biraz geç kalsam sıkıntı olmaz diye mi bindin otobüse.gelelim suna madem amir müdürle tersosun neden basit bu kadar basit konudan açık veriyorsun.ise gelmemekten islim yapılır yani geç gelmekten kınama en fazla oda otobüsün bozulduğunu ispatlamazsan ispatlarsan Birsey çıkmaz

85200258
Müsteşar Yardımcısı
18 Nisan 2024 11:07

Öncelikle Çay , çorba Faslı diye bir saçmalık bir tek kamu kurumlarinda var. Senin görevin mesai saatleri içinde orada olup görevini yapmandadir. Biz grupta diğer arkadaşın istirahatinden calmasin diye her gün değişimden 10 dk önce hazır hale geliyorsak , değişimin olmadığı 8-5 mesai de de devletin mesaisinden calmamak için hazır olmak lazım. Konuyla alakalı çok bir ceza almazsın.
Toros101, 1 yıl önce

Günaydın abi daha erken olsun diye 11 saatte gelecek otobüse bindim ama oda dediğim gibi aktarma yaptı il ilçe ayrımında bekledi. Sabah 6 da varış diyordu rötar yaptı. Otogardan direkt emniyet geldim. Komsere dedim o da eve gönderdi giyin gel diye. Bişey de demediler hiç. Daha önce mesai saati konusunda bir sıkıntı olmadı zaten şubede herkes gelmesi kahvaltı çay Faslı işe başlama saat 10 ama işte ben müdür komsere bir konuda yok dedim zaten haksız olsam ondan tutarlardı gidip geç gelmeden tutmuşlar bilsem zaten bir gün önceden gelirdim.

Toros101
Şube Müdürü
18 Nisan 2024 11:26

Teşekkürler cevaplarınız için

police4949
Memur
18 Nisan 2024 11:49

Tabiki 8.30 da başlar da kardeşim sende işini niye son güne bırakıyorsun ki 1 gün önceden gelip evde rahat rahat işlerini halletseydin ya.Kaza olur, araba bozulur, yol kapanır yani insanın başına her iş gelebilir.İstersen şuben evinin karşısında olsun yine de önlemini alıp erken döneceksin

kral122
Daire Başkanı
18 Nisan 2024 12:18

Zaten iznin son günü gelmen gerekiyor .mesala 20 sinde bitecekse 19 da gelmen gerekiyor

iyilikiyidir01, 1 yıl önce
18 Nisan 2024 14:09

Mevzuata göre izinin bittiği tarihin mesai saatinde gelip başlama yapman gerekir, vardiyalı çalışan arkadaşlar gruplarına göre de işe gelebiliyor ama bu amirim ve idari büronun bilgisi dahilinde olur, sen bir kaç saat geç kalacağını amirine arayıp söyleseydin sorun çıkacağını zannetmiyorum ama 1/2 saatlik geç kalinma için işlem yapıldığına göre sizin iş yerinizde siz veya amirle ilgili bir problem var gibi

Toros101
Şube Müdürü
18 Nisan 2024 14:30

Doğrudur abi aram biraz limonu müdür Komiser ile ama buraya gelebileceğini hiç düşünmedim. Çünkü iş harici özel bir konu değil, işle ilgili ben biraz dikim emredersiniz derim ama herşeye haklısınız demedim. Birde yaptığımız işte başka insanlarda zarar görüyor adil olmak lazım bana göre neyse ben geç kalınca aramadım çünkü gider direkt konuşurum diye zaten direkt çıkıp komisere gittim arzettim durumu bişey demedi git giyin gel dedi sadece böylelikle tanıyoruz teşkilatı ve insünları ders olsun bana ))

acartürk71, 1 yıl önce

Mevzuata göre izinin bittiği tarihin mesai saatinde gelip başlama yapman gerekir, vardiyalı çalışan arkadaşlar gruplarına göre de işe gelebiliyor ama bu amirim ve idari büronun bilgisi dahilinde olur, sen bir kaç saat geç kalacağını amirine arayıp söyleseydin sorun çıkacağını zannetmiyorum ama 1/2 saatlik geç kalinma için işlem yapıldığına göre sizin iş yerinizde siz veya amirle ilgili bir problem var gibi

Toros101
Şube Müdürü
18 Nisan 2024 14:38

Ben bunu bilmiyordum bu zamana kadar da sıkıntı olmadı hiç abi ben izin bittiği gün ya da ertesi gün sabah olacak şekilde geldim hep ama birşey olmadı hiç. işte bilmeden koz verdik, böyle böyle öğrendim bende düzeni,

kral122, 1 yıl önce

Zaten iznin son günü gelmen gerekiyor .mesala 20 sinde bitecekse 19 da gelmen gerekiyor

sfm61
Daire Başkanı
18 Nisan 2024 22:03

İzinsiz il dışı mesai saati içinde gibi bir şeye sokmazlar inş. Yoksa bir şey çıkmaz

adalı-polis
Genel Müdür
18 Nisan 2024 22:42

Kabul edilenilir özrü olmaksızın diyor xaten. Senin özrün kabul edilebilir. Oradan bindiğin otobüsün plakasını bul. Pts kayıtlarına bakılması iste. Zira dediğin gibi ise normal rutin saatinden geç geldiği gözükür. Ayrıca şirkete yazılı başvur neden geç kaldığını mağdur olduğunu sor. Sana geç kaldık özür dileriz yazar onuda eklersin. Oğlum nasıl şubecisin sen

adalı-polis
Genel Müdür
18 Nisan 2024 22:44

Bu arada mesai amir insiyatifindedir. Seni işe başlayacağın gün görev istirahatli gösterebilir, mesai sabah da yapabilir, akşam da. Hatta eğer izine çıktığın gün gece 12de tarih değişti ben 12de gidiyorum dersen gece 12de de çağırabilir.

19 Nisan 2024 08:06

Hiçbir yerde böyle bir kaide yok iznin bitimi itibarıyla aynı gün mesai saatinde göreve başlayacaksın, istersen iznin bitimine 3 gün kala gel istersen izninin bitimine bir saat kala. Dikkat etmen gereken mesele mesai saati başlangıcı itibariyle çalıştığın birime göre üniformalı yahut sivil olarak göreve yetişebilmen.

Toros101, 1 yıl önce

Ben bunu bilmiyordum bu zamana kadar da sıkıntı olmadı hiç abi ben izin bittiği gün ya da ertesi gün sabah olacak şekilde geldim hep ama birşey olmadı hiç. işte bilmeden koz verdik, böyle böyle öğrendim bende düzeni,

Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi