Editörler : gül-feşan
21 Nisan 2024 22:53

İzin birimi raporum için savunma istiyor

Hamileyim rahatsızlandığımda rapor alıyorum , raporu aldığım gün sorumlumun bilgisi vardı fotoğrafını da gönderdim onayladı . İzin birimine çıkarmayı unutmuşum araya bayram vs girince . Geç çıkardım diye bana tutanak tutmuşlar işe döndüğümde savunma vermem gerekiyormuş . Raporumu sorumluma imzalatıp kaşeletip en kısa sürede onlara çıkarmam gerekiyormuş neden geç çıkarmışım bundan dolayı beni cep telefonumdan arıyorlar . Kadrolu memurum . Bu durumda cidden canımı sıktılar sizce ne yapmalıyım. ?

Diyalizte
Aday Memur
21 Nisan 2024 22:54

Raporum bir günlük bir rapor . Aldığım gün dakikasında sorumluma fotoğrafını da gönderdim okeyledi .

21 Nisan 2024 23:02

Savunma yaparak bir disiplin cezası almazsan sorun yok ama haklı olduğunu düşünüyorsan disiplin cezası verilirse İdare Mahkemesine iptal davası açabilirsin. Kusur senden kaynaklıysa yapabileceğin bir şey yok ama kadınlara ve hamilelere pozitif ayrımcılık yapılıyor diye biliyorum. Olağanüstü durumlarınızdan ötürü sorumsuz kabul edilmeniz gerekiyor.

Diyalizte, 1 yıl önce

Raporum bir günlük bir rapor . Aldığım gün dakikasında sorumluma fotoğrafını da gönderdim okeyledi .

lDeimosl
Genel Müdür
21 Nisan 2024 23:31

Raporun bir örneğini 24 saat içinde amirinize, rapor süresi sonunda ise ilgili birime aslını teslim etmek zorundasınız. Bu konuda mevzuatın amir hükümleri açıktır.

Diyalizte
Aday Memur
21 Nisan 2024 23:35

İdareye neden elden teslim etmek zorundayım mevzuata nerden ulaşabilirim ? Sonuçta sgk sisteminde gözüküyor ve idari amirimin bilgisi var belgeyi de gönderdim . Resmî bir belgeyi sorumluya imzalatıp bir de idareye çıkarmam yasal zorunluluk mu bunu öğrenmem gerekiyor . Bu mevzuata nerden ulaşabilirim

lDeimosl, 1 yıl önce

Raporun bir örneğini 24 saat içinde amirinize, rapor süresi sonunda ise ilgili birime aslını teslim etmek zorundasınız. Bu konuda mevzuatın amir hükümleri açıktır.

Diyalizte
Aday Memur
21 Nisan 2024 23:37

Disiplin cezası alınacak bir durum mu ki bu

Reisülküttab9, 1 yıl önce

Savunma yaparak bir disiplin cezası almazsan sorun yok ama haklı olduğunu düşünüyorsan disiplin cezası verilirse İdare Mahkemesine iptal davası açabilirsin. Kusur senden kaynaklıysa yapabileceğin bir şey yok ama kadınlara ve hamilelere pozitif ayrımcılık yapılıyor diye biliyorum. Olağanüstü durumlarınızdan ötürü sorumsuz kabul edilmeniz gerekiyor.

Agency
Şef
21 Nisan 2024 23:58

İdare, her doktor raporunu mazeret iznine çevirmek zorunda değildir. Raporun fenne aykırı olduğu kanaatine varırsa hakeme sevk eder. Bu nedenle, raporun kendi amirine değil izni onaylama yetkisi olan amire verilmesi gerekirdi. Özürsüz işe gelmemeden disiplin cezası vermeseler bile istemeleri halinde uyarı cezası alabilirsin.
Diyalizte, 1 yıl önce

lDeimosl
Genel Müdür
22 Nisan 2024 08:00

3) Kamu hizmetlerinde aksamaya yol açılmaması ve bu Yönetmelik ile belirlenen usûl ve esaslara uygunluğunun tespit edilebilmesi için, hastalık raporlarının aslının veya bir örneğinin en geç raporun düzenlendiği günü takip eden günün mesai saati bitimine kadar elektronik ortamda veya uygun yollarla bağlı olunan disiplin amirine intikal ettirilmesi; örneği gönderilmiş ise, rapor süresi sonunda raporun aslının teslim edilmesi zorunludur. Yıllık iznini yurtdışında geçiren memurların aldıkları hastalık raporları, dış temsilciliklerce onaylanmalarını müteakip en geç izin bitim tarihinde disiplin amirlerine intikal ettirilir.

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=20112226&MevzuatTur=3&MevzuatTertip=5

efendi555
Aday Memur
22 Nisan 2024 13:36

savunmayı resmi bişekilde yazı şeklinde mi talep ettıler .sozlu olarak ettılerse hıc sallamayın zaten dıger turlu oldugunda ıse hamıleyım yaz tek satır baska bıse yazma bu kadar panık olmayın yanı.ıgecmiş olsun.

efendi555
Aday Memur
22 Nisan 2024 13:41

hamileyim rahatsızlandım gelemedım de kardesim aynen yazıya da boyle cevap ver. ıdare ısıne geldıgınde watshapı yazısma yerı kabul edıyorda sen evden berı belgeyı atınca kabul etmıyor oylemı.baska evrakları watshp uzereınden atmasını bılıyorlar ama.başım döndü gelmedım yaz kardeşim tek kelime rahat ol...bı ust duruma gecerlerse sende ıdare ıdare mahkemesıne gecersın alayını sıkayet edersın hem boylelıkle.

22 Nisan 2024 14:05

Tutanak tutulmuş demişsiniz. Bu durumda tutanağı okumam gerekiyor. Neye göre tutanak tutulmuş. Disiplin soruşturması yapılabilir de yapılmayabilir de. Bariz bir disiplin suçuysa başlatılır. İnisiyatif alınabilecek bir durumsa yapılmayabilir.

Diyalizte, 1 yıl önce

memursendika
Aday Memur
09 Temmuz 2024 12:16

Raporların fenne uygun olmadığı yolunda davalı idarece yapılmış bir tespit bulunmadığı dikkate alındığında, davacının göreve gelmediği dönemde sağlık mazeretinin bulunduğunun kabulü ile "özürsüz ve mazeretsiz olarak toplam 3-9 gün kesintisiz olarak göreve gelmeme fiilinin sübut bulmadığı açık olduğundan, davacının sübuta ermeyen bu eylemi nedeniyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 125/D-b maddesi uyarınca 1 yıl kademe ilerlemesinin durdurulması cezasıyla cezalandırılmasına ilişkin dava konusu işlemde hukuka uygunluk, aksi yöndeki başvuruya konu mahkeme kararında ise hukuki isabet bulunmamaktadır

ulaşırsanız yardımcı olabilirim. 0544 56592 60

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi