Editörler : Lanet
22 Nisan 2024 17:57

399 a tabi memurun yıllık izni hak.

Merhabalar farkı kamu kurumlarda olmak üzere kamuda 1 yılımı tamamlamak üzereyim şuan kit personeliyim 1 yıl dolunca yıllık iznim açılır mı

23 Nisan 2024 11:24

Açilir

erdemk2050
Aday Memur
24 Nisan 2024 09:11

399' da 657' de olduğu gibi aday memurluk olmadığı için "Deneme Süresi" içinde veya deneme süresi olmasa dahi toplam sürenizin bir yılı doldurması durumunda yıllık izninizi kullanabilmeniz gerekir.

[Askerlikte geçen süreler de kamu kurumunda geçen sürelerden sayılır. (Uzun dönem askerlik yapan birisi 399'da ilk defa başladığında dahi yıllık iznini kullanabilir. Bu konuda Devlet Personelin görüşü vardır.)]

bizeekadar
Aday Memur
24 Nisan 2024 13:49

399'da asalet süresi 6 aydır, yıllık izin süresi ise 1 yıl hizmet süresidir.

siz kit personeli olarak 6 aylık süreyi doldurduysanız ve daha önceki çalıştığınız süreleri de saydırdı iseniz yıllık izin hakkınız vardır.

erdemk2050
Aday Memur
25 Nisan 2024 16:08

İyi günler;

399 da veya KİT Sözleşmeli Personel Sicil ve Başarı Değerlemesi Hakkında Yönetmelikte "aday" "asalet" "asil" gibi kelimeler yoktur. Sadece "deneme süresi" vardır.

bizeekadar, 1 yıl önce

399'da asalet süresi 6 aydır, yıllık izin süresi ise 1 yıl hizmet süresidir.

siz kit personeli olarak 6 aylık süreyi doldurduysanız ve daha önceki çalıştığınız süreleri de saydırdı iseniz yıllık izin hakkınız vardır.

yakaza16
Aday Memur
25 Nisan 2024 16:22

657 den 399 a yakın bir sürede geçiş yaptım. İzin dahil olmak üzere tüm haklarım aktarıldı. Herhangi bir kamu kurumunda asalet sürecini tamamlayan memur farklı bir kamu kurumunda göreve başlayınca tekrardan bu sürece girmiyor.

erdemk2050
Aday Memur
25 Nisan 2024 16:38

Evet doğru ama eksik. Önceki kurumunuzdan şahsi dosyanız istenirken yıl içince alınmış olan yıllık izin rapor gün sayılarının da olduğu bir evrak olması gerekir. Yoksa yılın ortasında işe başlayan birine tüm izinlerini kullndıktan sonra tekrar yıllık izin vererek mükerrer işlem yapılmış olur. İyi günler.

yakaza16, 1 yıl önce

657 den 399 a yakın bir sürede geçiş yaptım. İzin dahil olmak üzere tüm haklarım aktarıldı. Herhangi bir kamu kurumunda asalet sürecini tamamlayan memur farklı bir kamu kurumunda göreve başlayınca tekrardan bu sürece girmiyor.

yakaza16
Aday Memur
26 Nisan 2024 19:48

Kurumdan ayrılmadan önce izin durumlarımı gösterir belgeyi aldım ve diğer kurumda işe başladığımda bu belgeyi verdim, buna göre izinlerim sisteme işlendi.

Kuruma başlamadan önce kurum ile görüşüp bu bilgiyi almıştım.

erdemk2050, 1 yıl önce

Evet doğru ama eksik. Önceki kurumunuzdan şahsi dosyanız istenirken yıl içince alınmış olan yıllık izin rapor gün sayılarının da olduğu bir evrak olması gerekir. Yoksa yılın ortasında işe başlayan birine tüm izinlerini kullndıktan sonra tekrar yıllık izin vererek mükerrer işlem yapılmış olur. İyi günler.

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi